Είδαμε το «Υπόγειο» του Ζουζέπ στο Θέατρο Τεχνοχώρος cartel - e-Stage.gr
Jun 21, 2018 Last Updated 9:21 AM, Jun 21, 2018

Είδαμε το «Υπόγειο» του Ζουζέπ στο Θέατρο Τεχνοχώρος cartel

Κατηγορία: Κριτικές Θεάτρου

Τι κάνεις αν χάσεις κάτι που θεωρούσες δεδομένο; Μια γυναίκα που αγαπάς. Κι αν η γυναίκα ήταν χώρα; Αν δε φροντίσεις εσύ ο ίδιος αυτό που αγαπάς, θα το «φροντίσει» κάποιος άλλος για σένα. Και τότε θα τα έχεις χάσει όλα.

Άνθρωποι σε κρίση, χώρες σε κρίση. Δολώματα που στο τέλος υποδουλώνουν. Μια αναπηρία που φαίνεται αλλά δεν είναι. Πολιτικά μηνύματα που προσωποποιούνται σε ένα ψυχολογικό θρίλερ με κινηματογραφική πλοκή και δράση που προκαλεί υπερδιέγερση στο θεατή. Μία εισβολή στην ανθρώπινη ψυχή, στη ζωή, στα γεγονότα.

Μια όχι τυχαία συνάντηση δύο αντρών. Ένα παρολίγον δυστύχημα. Μια εντυπωσιακή είσοδος, αρχικά με ευγένεια στον ιδιωτικό χώρο του άλλου. Η αναζήτηση του περίφημου υπογείου. Τι κρύβει; Μια φαινομενική κατανόηση των γεγονότων, ερωταπαντήσεις, εικασίες, αίτια, ο ψυχολόγος.. Θύτες και θύματα μπλέκονται στο παιχνίδι της εξουσίας.

Η κατάθλιψη, η «θεραπεία», η εξαφανισμένη γυναίκα. Οι ρόλοι αλλάζουν γρήγορα. Ο τραμπουκισμός ξετυλίγεται. Πόσες περίεργες ορέξεις μπορεί να έχουν οι άνθρωποι; Τα βασανιστήρια ανήκουν σε όλους. Ο πόλεμος με τον εαυτό φανερώνει το τέρας του καθενός. Η κατάληξη, θάνατος.

Οι ήρωες των έργων του συγγραφέα, συχνά αλληλοβασανίζονται. Η δικαιοσύνη είναι δύσκολο να βρεθεί. Ο Ζουρνέτ γεννήθηκε στη Βαρκελώνη το 1940, είναι τηλεοπτικός σεναριογράφος της Ισπανίας και έχει γράψει περί τα 40 θεατρικά έργα εμπνεόμενος από το σύγχρονο δυτικό κόσμο.  Το 2013 τιμήθηκε με το μεγάλο βραβείο των Καταλανικών Γραμμάτων.

Η παράσταση σε σκηνοθεσία Θάνου Περιστέρη με τον ίδιο και τον Θοδωρή Τσουανάτο στους δύο ρόλους, ξετυλίγει περίφημα το νήμα του μυστηρίου, αναδεικνύει τα σκοτάδια και φωτίζει όσα δε τολμάμε να παραδεχτούμε. Η μετάφραση είναι της Μαρίας Χατζηεμμανουήλ και η κίνηση της Αγγέλας Πατσέλη. Ακατάλληλη για ανηλίκους αλλά επιβάλλεται για ενηλίκους. Μια ματιά στο σύγχρονο κόσμο όπου ζούμε.

Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 9 στον Τεχνοχώρο Cartel  Αγίας Άννης και Μικέλη 4 Αιγάλεω.


Στηρίξτε μας με το like σας!!!

Ακολουθήστε μας

Χορηγός Επικοινωνίας

 #Φιλικά Site

 

English Act

Tutoring Certificates Translations