Κριτική: Το έργο και η προσωπικότητα της διάσημης Μεξικανής ζωγράφου στο θέατρο Αλκμήνη - e-Stage.gr
Jun 21, 2018 Last Updated 9:21 AM, Jun 21, 2018

Κριτική: Το έργο και η προσωπικότητα της διάσημης Μεξικανής ζωγράφου στο θέατρο Αλκμήνη

Κατηγορία: Κριτικές Θεάτρου

Πρόκειται για μια παράσταση μονολόγου, η οποία αφηγείται την ιστορία της ζωγράφου από τα νεανικά της χρόνια έως το τέλος.

Η Έλλη Χρονιάρη είναι η Φρίντα, η οποία ζει, πονά, ερωτεύεται, ζωγραφίζει, ενσαρκώνοντας παράλληλα και τα «άλλα» πρόσωπα, που είναι απαραίτητα για τη ροή της ιστορίας. Μια γειτόνισσα, μια μητέρα, μια αδελφή, μια νοσοκόμα και άλλα, δουλεμένα το κάθε ένα ως τύπος με το χαρακτηριστικό του, γεγονός που βοηθά το θεατή να παρακολουθήσει την εναλλαγή των προσώπων.

Η Φρίντα Κάλο (1907-1954) ήταν μια γυναίκα με έντονη προσωπικότητα και ιδιαίτερη στάση ζωής της. Ταλαιπωρημένη από μικρή με σοβαρά προβλήματα υγείας και καθηλωμένη στο τέλος σε αναπηρικό καροτσάκι, δε σταμάτησε να ζωγραφίζει, να κάνει εκθέσεις, να διδάσκει και να δραστηριοποιείται πολιτικά.

Δύσκολο το εγχείρημα αλλά πολύ καλό το αποτέλεσμα. Η Έλλη Χρονιάρη αποκτά αμέσως οικειότητα με το κοινό, ελέγχει απόλυτα όλα τα εκφραστικά της μέσα και σε φέρνει κοντά στη Φρίντα, στην πολυτάραχη ζωή της, στον τρόπο που έβλεπε τα πράγματα και στις σχέσεις της με τους ανθρώπους γύρω της.

«Το θεατρικό έργο συμβάλλει στη γνωριμία του Ελληνικού κοινού με τη ζωγράφο και στην προσέγγιση με το μεξικάνικο πολιτισμό»
Daniel Hernandez Jojeph, Πρέσβης Μεξικού.

Πόνος, πάθος για τη ζωή και την αγάπη, με φόντο το Μεξικό του πρώτου μισού του 20ου αιώνα σε μια παράσταση που αξίζει να δείτε.

Περισσότερα για την παράσταση θα βρείτε πατώντας εδώ


Στηρίξτε μας με το like σας!!!

Ακολουθήστε μας

Χορηγός Επικοινωνίας

 #Φιλικά Site

 

English Act

Tutoring Certificates Translations