Είδαμε τη μουσικοθεατρική παράσταση "Η αρχή χωρίς το τέλος" - e-Stage.gr
Jun 21, 2018 Last Updated 9:21 AM, Jun 21, 2018

Είδαμε τη μουσικοθεατρική παράσταση "Η αρχή χωρίς το τέλος"

Κατηγορία: Κριτικές Θεάτρου

Ο Οδυσσέας έκανε 20 χρόνια να επιστρέψει στην πατρίδα του, αφού περιπλανήθηκε και έζησε όμορφες αλλά και επικίνδυνες περιπέτειες.

Αν δούμε στο πρόσωπο του ήρωα τον καθένα από μας, και στο ταξίδι το προσωπικό μας ταξίδι, ο συμβολισμός του έργου είναι ξεκάθαρος.

Από την άλλη, τι έχει σημασία, το ταξίδι και όσα θα μάθουμε από αυτό, οι εμπειρίες, τα μαθήματα, οι σκέψεις, και οι αλλαγές που θα προκύψουν στην ψυχοσύνθεσή μας, ή μήπως η Ιθάκη, δηλαδή το να φτάσουμε το στόχο; Και τι γίνεται όταν επιτύχουμε το στόχο μας; Σταματάμε, ή ξεκινάμε για τον επόμενο;

Ένα προσωπικό ταξίδι η ζωή του καθένα, που μας θέτει συνεχώς ερωτήματα, για τη ζωή, το θάνατο, τον έρωτα, την αγάπη.

Πάνω σε αυτό το μοτίβο, ένας ηθοποιός καλείται να παίξει το ρόλο του Οδυσσέα, αυτοσχεδιάζοντας βάσει των εμπειριών του, να αφήσει το σώμα και το μυαλό του να «γίνει» ένας Οδυσσέας, χωρίς σκηνοθετική βοήθεια, και χωρίς συντρόφους. Τελικά μπορούμε να σκηνοθετήσουμε την ίδια μας τη ζωή ή μήπως υπάρχει κάποια πηγή έμπνευσης μεγαλύτερη από μας;

Μια πρωτότυπη μουσικοθεατρική παράσταση, σε ένα λιτό σκηνικό, με τον ηθοποιό (Μάριος Πλιάτσικας) συνεχώς πάνω στη σκηνή, παρέα με τη μουσική και τα τραγούδια πού έγραψε για την παράσταση ο Νίκος Παπαδογιώργος.

Μουσική και τραγούδια που σε ταξιδεύουν, πολύ ιδιαίτερα, με εσωτερική ένταση και μελωδία, με πολύ καλούς μουσικούς και ερμηνευμένα  από εξαιρετικές φωνές.

Αφετηρία της παράστασης είναι η εσωτερική αναζήτηση των: Γιώργου Καλαντζή, Χρήστου Βασιλείου και Νίκου Παπαδογιώργου, που εμφύσησαν την απορία τους στον Αντώνη Παππά κι εκείνος εμπνεύστηκε την ιστορία, ζωγράφισε το τοπίο και έσπειρε τον λόγο για τον Μάριο Πλιάτσικα και την Ανδρονίκη Αβδελιώτη. Ιδιαίτερη βαρύτητα, στην ονειρική διάθεση του έργου, έχουν τα τραγούδια, που αποτέλεσαν και το έναυσμα για τη γέννησή του και τα οποία συνέθεσε ο Νίκος Παπαδογιώργος.

Τα τραγούδια ερμηνεύουν οι: Ηλίας Βαμβακούσης, Μαριάννα Ζάχου, Ευτυχία Μητρίτσα

Παίζουν οι μουσικοί:
Βιόλα: Μιχάλης Καταχανάς
Τρομπέτα, φλικόρνο: Δημήτρης Παπαδόπουλος
Κοντραμπάσο: Δημήτρης Τσεκούρας
Τύμπανα: Δημήτρης Λειβαδιώτης
Πιάνο, ενορχήστρωση: Νίκος Παπαδογιώργος

Σκηνογραφικές & θεματικές φωτογραφίες: Άκης Χρήστου
Βοηθός σκηνοθέτη: Παντελής Καπογιάννης

PHOTO ALBUM

Η παράσταση μετά τον Ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης», μεταφέρθηκε στο θέατρο «Αλκμήνη»

Περισσότερα για τη παράσταση πατήστε εδώ


Στηρίξτε μας με το like σας!!!

Ακολουθήστε μας

Χορηγός Επικοινωνίας

 #Φιλικά Site

 

English Act

Tutoring Certificates Translations