Κοτοπουλορεβυθάδα - e-Stage.gr
Dec 12, 2017 Last Updated 9:29 PM, Dec 11, 2017

Κοτοπουλορεβυθάδα

Κατηγορία: Σπιτικές γεύσεις

Τελικά όταν το κοτόπουλο κλείνει ραντεβουδάκι με τους φίλους του, τα ρεβίθια και την καυτερή κυρία πάπρικα, είναι σίγουρο ότι θα γίνει κόλαση στα πιάτα μας!!! Φτιάξτε το

Υλικά
250 γρ. ρεβύθια
5 μπούτια κοτόπουλου, σύνολο 1 κιλό περίπου, (το επάνω μέρος του μηρού μόνο) με το κόκκαλο και τη πέτσα του
2 κ.σ. πάπρικα (1 κ.σ. καπνιστή + 1 κ.σ. γλυκιά)
αλάτι πιπέρι
1/2 κ.γ. σκόνη σκόρδου
1/4 κ.γ. ρίγανη αποξηραμένη 
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 κ.γ. ξύσμα + 1 κ.σ. χυμός λεμονιού
1 φλ. τσαγιού ζωμό κότας
1/4 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό


Οδηγίες

Μουλιάζετε τα ρεβύθια από βραδίς. Την επομένη τα στραγγίζετε σε σουρωτήρι, τα πασπαλίζετε με 1 κ.σ. σόδα, ανακατεύετε και το αφήνετε για 10 λ. Στη συνέχεια το ξεπλένετε με πολύ νερό και τα βράζετε μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Τα στραγγίζετε καλά.

Σε ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύετε τα 2 είδη πάπρικας, 1 κ.γ. αλάτι, 1/2 κ.γ. πιπέρι, το σκόρδο σε σκόνη και τη ρίγανη. Τοποθετείτε στο μπολ και τα μπούτια κοτόπουλου και ανακατεύετε ώστε να καλυφθούν καλά τα μπούτια απ” όλες τις πλευρές με τα μπαχαρικά. Αν έχετε χρόνο αφήστε τα στο ψυγείο για 30 λ τουλάχιστον ή και ολόκληρο βράδυ (μαζί με τα ρεβύθια) ώστε να διαπεράσουν καλά οι γεύσεις των μπαχαρικών τα μπουτάκια.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Λαδώνετε ένα πυρίμαχο σκεύος, αρκετά μεγάλο για να χωράει τα μπούτια κοτόπουλου και τα ρεβύθια. Στρώνετε στη βάση του ταψιού τις φέτες κρεμμυδιού και τις πασπαλίζετε με αλατοπίπερο και λίγο ελαιόλαδο. 

Αλατοπιπερώνετε τα στραγγισμένα ρεβύθια και τα ρίχνετε στο μπολ με το κοτόπουλο και τα μπαχαρικά. Προσθέτετε στο μπολ το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, τα 3/4 του ελαιόλαδου και ανακατεύετε καλά ώστε να καλυφθούν και τα ρεβύθια με τα μπαχαρικά. 

Τοποθετείτε στο ταψί, πάνω από κρεμμύδια, τα μπούτια κοτόπουλου με τη πέτσα προς τα επάνω, αφήνοντας διαστήματα μεταξύ τους για να χωρέσουν τα ρεβύθια. Στα κενά διαστήματα στρώνετε τα ρεβύθια, ρίχνετε το ζωμό κότας, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, πασπαλίζετε και ψήνετε το φαγητό στο προθερμασμένο φούρνο για 40-45 λ ή μέχρι να ροδίσει και ψηθεί καλά το κοτόπουλο και μαλακώσουν τα ρεβύθια.

Πασπαλίζετε με το ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό, δοκιμάζετε το αλατοπίπερο και αν απαιτείται συμπληρώνετε και σερβίρετε το φαγητό ζεστό με σαλάτα και φρέσκο ζεστό ψωμί. 

Η συνταγή είναι από το sintayes.gr


Στηρίξτε μας με το like σας!!!

Ακολουθήστε μας