Και παρφέ και σοκολάτα και με καραμελωμένα φουντουκιά! Τι άλλο θέλετε; - e-Stage.gr
May 21, 2018 Last Updated 4:28 PM, May 21, 2018

Και παρφέ και σοκολάτα και με καραμελωμένα φουντουκιά! Τι άλλο θέλετε;

Κατηγορία: Γλυκές Αμαρτίες

Ετοιμαστείτε να γλυκαθείτε και να γλυκάνετε! Ένα και μοναδικό παρφέ σοκολάτα! Φτιάξτε το τώρα!!!

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΦΕ
200 γρ. λευκή ζάχαρη, κρυσταλλική
120 γρ. ασπράδια αβγών (περίπου 4 αβγά)
380 γρ. Gianduja γάλακτος* ή κουβερτούρα γάλακτος
400 ml κρέμα γάλακτος, 35% λιπαρά 

ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ
100 γρ. φουντούκια 
40 ml νερό
100 γρ. ζάχαρη
20 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη 

Εκτέλεση

ΠΑΡΦΕ: Σε ένα μεταλλικό μπολ ρίχνουμε τη ζάχαρη και τα ασπράδια και τα ζεσταίνουμε σε μπεν μαρί (μπολ εφαρμοσμένο πάνω σε κατσαρόλα με νερό που βράζει) για 1-2 λεπτά χτυπώντας τα ελαφρά με σύρμα. Συνεχίζουμε το χτύπημα με το μίξερ, μέχρι να κρυώσουν τελείως και να αφρατέψουν. Σε μπεν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα. Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα, μέχρι να αφρατέψει (ελαφριά σαντιγί). Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τη λιωμένη σοκολάτα και προσθέτουμε τμηματικά την κρέμα γάλακτος και τη μαρέγκα ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα. 

ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ: Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το νερό και τη ζάχαρη σε δυνατή φωτιά και βράζουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να σκουρύνει. Προσθέτουμε τα φουντούκια και ανακατεύουμε για 1 λεπτό ακόμη, μέχρι να καραμελώσουν. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Απλώνουμε το μείγμα σε μια λαδόκολλα, αφήνουμε να κρυώσει καλά, περίπου 20-30 λεπτά, και τρίβουμε στο μούλτι. 

ΣΥΝΘΕΣΗ: Ρίχνουμε τα τριμμένα φουντούκια στο παρφέ, ανακατεύουμε καλά και μοιράζουμε σε ποτήρια. Τοποθετούμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 1 ώρα. 

*Gianduja γάλακτος: Σοκολάτα γάλακτος με φουντούκι. Θα τη βρείτε χύμα ή συσκευασμένη σε καταστήματα ειδών ζαχαροπλαστικής. 

Η συνταγή είναι από το alatikaipiperi.gr