Τσε: Εικόνες μιας ζωής - e-Stage.gr
Jan 18, 2018 Last Updated 2:44 AM, Jan 18, 2018

Τσε: Εικόνες μιας ζωής

Κατηγορία: Νέες εκδόσεις

Ο Ερνέστο Τσε Γκεβάρα ανήκει µόνο στον εαυτό του. Πενήντα χρόνια μετά την εκτέλεσή του σε βουνό της Βολιβίας, ο Τσε μοιάζει να µας στέλνει ένα τελευταίο συνωµοτικό κλείσιµο του µατιού που παρακινεί σε εξέγερση.

Ο πιο διάσημος αντάρτης του 20ού αιώνα προβάλλει τη δική του µεγάλη πορεία αντικοµφορµισµού στις νέες γενιές. Πέρα από τις πράξεις πολιτικής αναταραχής, µε µεγάλη επιρροή στη δεκαετία του ’60, σήµερα είναι κυρίως η φυσιογνωµία του –αυτή η οικεία και ταυτόχρονα άγνωστη εικόνα– που προβάλλει ένα συναίσθηµα κόντρα στο σύστηµα και ένα πρότυπο αδιάφθορης συµπεριφοράς απέναντι στην εξουσία.

Το βιβλίο Che, Εικόνες µιας ζωής υπερβαίνει τα όρια της βιογραφίας και του απλού φωτογραφικού άλµπουµ. Μέσα από τις τετρακόσιες φωτογραφίες, πολλές από αυτές ανέκδοτες, επιλέγει να προτείνει ένα οδοιπορικό στο οποίο, εν είδει σεναρίου, εικόνες και αφήγηση, φωνές και οράµατα συνδυάζονται και αναµειγνύονται. Εποµένως πρόκειται για ένα βιβλίο-φιλµ στο οποίο, µισό αιώνα µετά τον θάνατό του, ο Τσε Γκεβάρα και πάλι πρωταγωνιστεί.

Ο Τσε Γκεβάρα, πενήντα χρόνια µετά την εκτέλεσή του από τον βολιβιανό στρατό, στις 9 Οκτωβρίου του 1967, διατηρεί την αίγλη του ηρωικού αντάρτη. Παρ’ όλο που συχνά χρησιµοποιείται ως αντικείµενο του µάρκετινγκ, µε την αναπαραγωγή της εικόνας του σε µπλουζάκια εφήβων και πλακάτ σε ροκ συναυλίες, το είδωλό του εγγυάται ότι η λατρεία του δεν θα είναι κοινότοπη. Ο Τσε είναι ένα αναπόφευκτο ορόσηµο στην ουτοπία τού ν’ αλλάξουµε τον κόσµο.

Ο αργεντίνος Φερνάντο Ντιέγκο Γκαρσία (1960) είναι ιστορικός. Έχει συντονίσει οµάδες ερευνητών για τη δηµιουργία βιογραφικών άλµπουµ µε θέµα προσωπικότητες όπως η Εβίτα και ο Σαλβαδόρ Αλιέντε, τα οποία µεταφράστηκαν σε πολλές γλώσσες.

Ο αργεντίνος Όσκαρ Σόλα (1957) είναι διδάκτωρ ιστορίας και έχει συνεργαστεί µε τον Φερνάντο Ντιέγκο Γκαρσία στη δηµιουργία του βιογραφικού άλµπουµ µε θέµα τον Σαλβαδόρ Αλιέντε.

Σειρά: Λεύκωμα/Ημερολόγιο
Μετάφραση: Χριστίνα Θεοδωροπούλου
(ISBN: 978-618-03-1344-4, Εξώφυλλο: Μαλακό, Σχήμα: 19x19, Σελίδες: 288, Τιμή: 15,50€)
Χρόνος έκδοσης: Δεκέμβριος 2017
Τίτλος πρωτοτύπου: Che. Sueño rebelde


Στηρίξτε μας με το like σας!!!

Ακολουθήστε μας

Χορηγός Επικοινωνίας

 #Φιλικά Site

 

English Act

Tutoring Certificates Translations