Η Μαίρη Βιδάλη μίλησε αποκλειστικά στο e-stage στα πλαίσια της παράστασης «Ένας μήνας στην εξοχή» - e-Stage.gr
May 23, 2018 Last Updated 11:57 AM, May 23, 2018

Η Μαίρη Βιδάλη μίλησε αποκλειστικά στο e-stage στα πλαίσια της παράστασης «Ένας μήνας στην εξοχή»

Κατηγορία: Συνεντεύξεις

Ένα αγρόκτημα, ένας  φλογερός έρωτας, μια συντηρητική κοινωνία!

Πρόκειται για το αριστούργημα του Ρώσου μυθιστοριογράφου, ποιητή και θεατρικού συγγραφέα Ιβάν Τουργκένιεφ, το οποίο ανέβηκε πριν λίγες μέρες σε μετάφραση από το πρωτότυπο του Ιβαν Ντοντακόφ.

Ένας νέος και γοητευτικός δάσκαλος, ανατρέπει την ήρεμη και συμβατική ζωή ενός αγροκτήματος, προκαλώντας φλογερούς έρωτες, αντιζηλίες, και ανεκπλήρωτες επιθυμίες. Γύρω από αυτόν τον έρωτα, ξετυλίγονται αριστοτεχνικά οι χαρακτήρες των προσώπων, με τρυφερότητα, χιούμορ αλλά και έντονες συγκρούσεις. Θέμα διαχρονικό, που μας αγγίζει ακόμα και σήμερα, όπως άλλωστε συμβαίνει με κάθε κλασσικό έργο. Αληθινοί ήρωες που καλούνται να κάνουν επώδυνες επιλογές. Πολύ καλή και «δουλεμένη» παράσταση, εκπληκτικά κοστούμια, ένα κλασσικό έργο που αξίζει να εντάξετε στην θεατρική σας ατζέντα.

Η κ. Μαίρη Βιδάλη μας μίλησε για το έργο στην αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο e-stage:

Γιατί επιλέξατε να ανεβάσετε αυτό το έργο;

Εδώ είναι ένας χώρος που ανεβάζουμε κλασσικά έργα καθώς και πρωτόπαιχτα  έργα σύγχρονων Έλλήνων συγγραφέων. Φέτος είναι τα  200 χρόνια από τη γέννησή του συγγραφέα και επίσης γιατί είναι ένα έργο που ταιριάζει πάρα πολύ στο θίασο, γιατί οι περισσότεροι συνεργάτες είναι μόνιμοι.

Έχω δει και προηγούμενες παραστάσεις σας οι οποίες είναι προσεκτικά επιλεγμένες

Οι συνεργάτες μου προσέχω να είναι και φίλοι και άνθρωποι που σέβονται το θέατρο, το καλό θέατρο. Προσπαθούμε να κάνουμε ότι δυνατόν καλύτερο για το κοινό, γιατί η αλήθεια είναι ότι πολλές φορές στην εποχή μας οι παραστάσεις γίνονται για εντυπωσιασμό, όχι για την ανάδειξη του μύθου και του συγγραφέα ή του περιεχομένου. Αυτό νομίζω το καταφέρνουμε κάθε χρόνο, γιατί το κοινό μας είναι το ίδιο, προστίθεται κοινό φυσικά, αλλά υπάρχουν θεατές που από τις 8 παραστάσεις που έχω παίξει, έχουν δει και τις 8 και αυτό είναι πολύ σημαντικό.

Οι συνεργάτες μου είναι εξαιρετικοί, με την κ. Μαντέλη είναι η τρίτη φορά που συνεργαζόμαστε, η πρώτη ήταν όταν έκανε το κινηματογραφικό μέρος της παράστασης «Λέλα Καραγιάννη» η οποία φέτος θα παιχτεί για τρίτο χρόνο, και για την οποία βραβεύτηκα με το πρώτο βραβείο ερμηνείας Κορφιάτικων βραβείων. Θα συνεχιστεί και φέτος λοιπόν, θα παίζεται κάθε Παρασκευή για 20 παραστάσεις.

Ο «μήνας στην εξοχή» θα παίζεται μέχρι 1 Απριλίου. Είναι πολύ σημαντικό να έχεις τόσο αξιόλογους συνεργάτες.

Το θέμα του έργου, αυτό που πραγματεύεται στην ουσία, είναι ο αδιέξοδος έρωτας;

Αυτό που καυτηριάζει στην ουσία είναι τις συμβάσεις της ζωής μας. Εκείνη την εποχή δεν υπήρχαν διέξοδοι, αλλά πολλές φορές δεν υπάρχει και στη δική μας την εποχή διέξοδος, γιατί δεν είναι μόνο το θέμα της χειραφέτησης της γυναίκας ή το θέμα της οικονομικής ανεξαρτησίας, αλλά παίζει πολύ μεγάλο ρόλο και ο παράγων «ευθύνη», «σεβασμός» και δεσμεύσεις καθαρά ψυχολογικές.

Βγάζει πολύ τρυφερότητα το έργο..

Ναι, και είναι εξαιρετική η τραγουδίστρια που τραγουδά στα Ρωσικά, η Αλμπίνα, αναδεικνύει πολύ την ατμόσφαιρα της εποχής.

Είναι παραδοσιακά Ρώσικα τραγούδια

Ναι που τα διάλεξε η κ. Μαντέλη για την παράσταση. Επίσης ήταν απόκτημα για μας η Ιωάννα Κατσιαβού, γιατί είναι η πρώτη φορά που συνεργάζεται μαζί μας αυτή η τόσο ταλαντούχα σκηνογράφος και ενδυματολόγος.

Τι άλλο κάνετε επαγγελματικά αυτή την περίοδο;

Στις 26 Ιανουαρίου είναι η πρεμιέρα της «Λέλας Καραγιάννη» για τρίτο χρόνο και το καλοκαίρι θα επαναληφθεί για 2η σαιζόν -γιατί πήγε πάρα πολύ καλά- η Ηλέκτρα του Σοφοκλή.

Ένα μήνυμα ή μια ευχή για την καινούργια χρονιά για τους αναγνώστες μας του e-stage;

Τους εύχομαι να δούνε παραστάσεις, όχι που διαφημίζονται, αλλά που αξίζουν.

Ευχαριστώ πάρα πολύ και καλή επιτυχία

Κι εγώ, να είστε καλά.

Η σκηνοθεσία είναι της Κατερίνας Μαντέλη, τα σκηνικά - κοστούμια της Ιωάννας Κατσιαβού, οι φωτισμοί του Γιώργου Δανεσή, η καλλιτεχνική διεύθυνση της Αδαμαντίας Μαντελένη. Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί Μαίρη Βιδάλη, Πέτρος Αποστολόπουλος, Δημήτρης Δρακόπουλος, Βέρα Μακρομαρίδου, Κωνσταντίνος Νιάρχος, Τάσος Μπλάτζιος, Λαμπρινή Λίβα, Ρούλα Αντωνοπούλου, Τάκης Δεληγιάννης. Τραγούδι: Αλμπίνα Ζαχαριάδου.

Λεπτομέρειες για τη παράσταση μπορείτε να βρείτε πατώντας ΕΔΩ

photo credit: Giannis Vlaseros


Στηρίξτε μας με το like σας!!!

Ακολουθήστε μας

 #Φιλικά Site

 

English Act

Tutoring Certificates Translations