Η Άννα Μπουρμά και τα "5 Στοιχεία" της - e-Stage.gr
Jun 25, 2018 Last Updated 10:07 AM, Jun 24, 2018

Η Άννα Μπουρμά και τα "5 Στοιχεία" της

Κατηγορία: Κριτικές Θεάτρου

Γη, αέρας, νερό, φωτιά, αιθέρας: τα 5 θεμελιώδη στοιχεία της φύσης κατά τον αρχαίο φιλόσοφο Ησίοδο, από την πρώτη εποχή της Ελληνικής φιλοσοφίας, όταν ακόμα οι φιλόσοφοι μελετούσαν την φύση και την δομή της.

Αυτά τα 5 παραλαμβάνοντας η ερμηνεύτρια Άννα Μπουρμά, τα οποία αποτελούν τη βάση του κόσμου μας, χτίζει μια παράσταση με τραγούδια, πρόζα και χορευτικές κινησεις, ταξιδεύοντας μας στον κοσμικό χωροχρόνο.

Οι παραστάσεις ξεκίνησαν την άνοιξη του 2016 και συνεχίζονται με επιτυχία, αφού πρόκειται για κάτι όντως πρωτότυπο και όμορφο. Σκηνοθετεί και ερμηνεύει η Άννα, ενώ αρκετά από τα τραγούδια, όπως και τα εμπνευσμένα κείμενα της παράστασης υπογράφει ο πατέρας της, Τάκης Μπουρμάς. Καθένα από τα 5 στοιχεία παρουσιάζονται πρώτα διαμέσου των κειμένων, τα οποία αφηγείται ο ίδιος ο δημιουργός τους, και μετά ακολουθούν τραγούδια που σχετίζονται με το καθένα από αυτά, στα οποία συμπεριλαμβάνονται και άλλων καλλιτεχνών δημιουργίες, όπως των Θανάση Παπακωνσταντίνου, Χαρούλας Αλεξίου και Ορφέα Περίδη.

Καθώς απολάμβανα τις ερμηνείες της Άννας και του πατέρα της, Τάκη Μπουρμά, καθώς και των άλλων μουσικών, αυθόρμητα μου ήρθε μια σκέψη στο μυαλό: "Αυτό είναι που θα μπορούσαμε να ονομάσουμε - καθαρή τέχνη!"

Η Άννα ειδικότερα, με αέρα αρχαίας ιέρειας κινείται αρμονικά πάνω στη σκηνή, ερμηνεύοντας με περισσή χάρη τα σχετικά τραγούδια κάθε στοιχείου. Ένα ταξίδι μέσα στην μητέρα φύση, τη δύναμη και τη γοητεία της, εξαιτίας των οποίων ένα δίωρο περνάει σα νεράκι, καθώς παραδομένοι βυθιζόμαστε στη μυσταγωγική δομή της προσεγμένης παράστασης, η οποία εμπλουτίζεται ακόμα περισσότερο με προβολή προσεκτικά διαλεγμένων βίντεο, τα οποία ευφυώς προβάλλονται στην πλάτη του επί σκηνής πιάνου! Πιστεύουμε ότι μια πρώτη εντύπωση αυτού του γεγονότος μπορεί να προσλάβει ο αναγνώστης διαμέσου των αποκλειστικών φωτογραφιών μας που συνοδεύουν το παρόν άρθρο.

Εν ολίγοις, μια ιδιαίτερη παράσταση την οποία αξίζει να δείτε σίγουρα! Συνεχίζεται για λίγο ακόμα στο Θέατρο Αλκμήνη στον Κεραμεικό, κάθε Τετάρτη.

PHOTO ALBUM


Στηρίξτε μας με το like σας!!!

Ακολουθήστε μας

Χορηγός Επικοινωνίας

 #Φιλικά Site

 

English Act

Tutoring Certificates Translations