Είδαμε το Tomb Raider: Lara Croft - e-Stage.gr
Apr 22, 2018 Last Updated 7:52 PM, Apr 21, 2018

Είδαμε το Tomb Raider: Lara Croft

Τι είναι αυτό που κάνει τους περισσότερους οταν ακούνε τις λέξεις Tomb Raider να λένε ουάου;

Τι είναι αυτό που κάνει τους περισσότερους οταν ακούνε τις λέξεις Tomb Raider να λένε ουάου;

Μα φυσικά είναι ένα από τα καλύτερα βιντεοπαιχνίδια όλων των εποχών με μια ηρωίδα η οποία εξακολουθεί να είναι αγαπητή σε άνδρες και γυναίκες όλων των ηλικιών. 

Αναπόφευκτα θα υπάρχει σύγκριση των παλιών ταινιών με πρωταγωνίστρια την Angelina Jolie και την καινούργια με την Alicia Vikander. Σε καμία περίπτωση όμως μην την επιχειρήσετε. Ο λόγοι αρκετοί. Οι παλιές ταινίες βασίζονται στα πρώτα βιντεοπαιχνίδια, όπου υπήρχε μια τάση προς το υπερφυσικό, με μια διαφορετικά δομημένη ηρωίδα. Η καινούργια ταινία είναι εμπνευσμένη από την έκδοση του παιχνιδιού του 2013, πιο κοντά στη πραγματικότητα, με τη πρωταγωνίστρια σε μικρή ηλικία πριν ανακαλύψει το σκοπό της ζωής της, ακατέργαστη με έμφαση στο δυναμισμό της, την αποφασιστικότητα της, και το κενό που της έχει αφήσει η εξαφάνιση του πατέρα της.

Η Lara Croft  αν και δισεκατομμυριούχος δεν αποδέχεται τη κληρονομιά της, διότι δεν έχει αποδεχτεί την εξαφάνιση του πατέρα της. Η πρώτη της περιπέτεια, και η πρώτη της επιδρομή σε αρχαιολογικό τύμβο ξεκινάει από κει που είναι γνωστά τα τελευταία σημεία ζωής του πατέρα της. 

Η δράση ξεκινά με τα χιλιάδες εμπόδια να της παρουσιάζονται στη προσπάθεια της για επιβίωση. 

Και τι δεν της συμβαίνει! Αλλά η Lara δεν είναι ένα απλό κορίτσι του Λονδίνου. Είναι αθλήτρια, εκπαιδευμένη σε σώμα και πνεύμα, έξυπνη, διερευνητική και δυναμική, τόσο που σε κάνει να σκέφτεσαι να πας να κάνεις συνδρομή σε CrossFit. Όλα αυτά τα στοιχεία φτιάχνουν ένα χαρακτήρα είδωλο που χιλιάδες κορίτσια μπορούν να ταυτιστούν μαζί της. 

Η βραβευμένη με όσκαρ ηθοποιός σε συνέπαιρνει με την ερμηνεία της και ας είναι απλά μια ταινία δράσης.

Η διαδοχή της καινούργιας Lara από την Vikander είναι αντάξια της παλιάς και ακόμα καλύτερη. 

Η αλήθεια είναι πως όταν πρόκειται για μεταφορά βιντεοπαιχνιδιού σε ταινία η ιστορία έχει δείξει πως κάπου στη διαδρομή κάτι χάνεται. Το Tomb Raider όλες τις φορές ήταν αξιοπρεπές. Το ίδιο είναι και τώρα και ίσως και καλύτερο από τα πρώτα μένοντας πιστό στο βιντεοπαιχνίδι. 


Στηρίξτε μας με το like σας!!!

Ακολουθήστε μας