Είδαμε το Gringo: Ένας ξένος στη πόλη - e-Stage.gr
Jun 19, 2018 Last Updated 11:16 PM, Jun 18, 2018

Είδαμε το Gringo: Ένας ξένος στη πόλη

Ο Χάρολντ, πίστευε πολύ ότι για να γίνεις κάποιος στη ζωή σου πρέπει πάντα να σαι καλός με τους άλλους και να φέρεσαι σωστά.

Το τίμησε κατά γράμμα, μέχρι που κατάλαβε πως τα αφεντικά του, του στήσανε πλεκτάνη με ναρκωτικά πίσω από τη πλάτη του και η γυναίκα του, τον άφησε για άλλη αγκαλιά. Πόσα να αντέξει ο άνθρωπος; Κυνηγημένος από βαρώνους ναρκωτικών, χαμένος κάπου στο Μεξικό και με προστασία έναν μισθοφόρο με ισχυρά αισθήματα κατά των αδυνάτων.

Κάπως έτσι κινείται η ταινία. Πιο συγκεκριμένα, ο Χάρολντ δουλεύει ως μικρομεσαίο στέλεχος σε μια φαρμακευτική εταιρεία, η οποία έχει ένα εργαστήριο στο Μεξικό όπου κατασκευάζει χάπια κάνναβης. Τα χάπια αυτά τα θέλει ο Μαύρος Πάνθηρας όπως αυτοαποκαλείται ο αρχηγός του καρτέλ, ένας αποτυχημένος υπάλληλος σε μαγαζί με μουσικά όργανα που του ανέθεσαν να τα κλέψει, καθώς και οι ίδιοι οι διευθυντές της φαρμακευτικής εταιρείας που θέλουν να κρατήσουν τη παραγωγη για τον εαυτό τους χωρίς να εξαρτώντε από άλλους παράγοντες. Και στη μέση όλων αυτών ο κακόμοιρος ο Χάρολντ. 

Δεν θα αναφέρω που, πώς, πότε και γιατί, διότι θα αποκαλύψω μέρη της πλοκής και δεν είναι αυτός ο σκοπός.

Η ταινία σου δίνει την αίσθηση πως υπάρχουν πολλά γκρουπ, με διαφορετικά θέλω το καθένα, όπου με κάποιο τρόπο όλοι συνδέονται μεταξύ τους, με διάφορα πράγματα να συμβαίνουν στο παρασκήνιο, και να λες κάπου το χω ξανά δει αυτό. Ναι, το ‘χούμε δει πολλές φορές το σενάριο. Ατάκες που προσπαθούν να σου εκμαιεύσουν γέλιο, να περάσει ευχάριστα η ώρα για να δικαιολογήσουν το χαρακτηρισμό μαύρη κωμωδία. 

Το εκπληκτικό καστ ηθοποιών, David Oyelowo, Charlize Theron, Joel Edgerton, Sharlto Copley, Thandie Newto,Amanda Seyfried, που πλαισιώνει τη ταινία, δίνει άλλο επίπεδο. Το ανεβάζει. Αν οι ηθοποιοί ήταν άλλοι θα μιλάγαμε σίγουρα για μια αδιάφορη ταινία. Παρόλα αυτά γίνεται ανεκτή, και κατατάσσεται στη κατηγορία ως άλλη μια ταινία που μπορούμε να δούμε για να περάσει διασκεδαστικά η ώρα μας. 


Στηρίξτε μας με το like σας!!!

Ακολουθήστε μας