Είδαμε το Death Wish - e-Stage.gr
Jun 20, 2018 Last Updated 12:17 PM, Jun 19, 2018

Είδαμε το Death Wish

Ριμέικ του Death Wish του 74’ βγήκε στους κινηματογράφους αυτή τη φορά με τη σκηνοθετική μάτια του Eli Roth και τον Bruce Willis στο πρωταγωνιστικό ρόλο. 

Επιτυχημένος γιατρός, με γυναίκα και κόρη, ζει στα προάστια του Chicago, μια πόλη με δραματικά ποσοστά αύξησης της εγκληματικότητας. Η ζωή του είναι αφιοσιωμενη στο να σώζει τις ζωές των άλλων. Ώσπου μια μέρα μια ληστεία στο ίδιο του το σπίτι πηγαίνει στραβά και καταλήγει με γυναίκα δολοφονημένη και κόρη σε κώμα. Όσο πίστη και αν είχε στη δουλειά της αστυνομίας, βλέποντας πως κανείς δεν κάνει κάτι για να πιάσει τους δολοφόνους, αναλαμβάνει δράση μόνος του ξεκινώντας με τη κίνηση «ξεριζώνοντας τα ζιζάνια». Άλλοι τον ονομάζουν φύλακα άγγελο, άλλοι Χάρο.

Βγήκε η ταινία την κατάλληλη εποχή; Μια περίοδο που η Αμερική μαστίζεται από μαζικές δολοφονίες; Εκεί όπου σε κάθε γωνία του δρόμου έχεις τη δυνατότητα να αγοράσεις παράνομα όπλο και να πάρεις το νόμο στα χέρια σου; 

Ισως. Βέβαια το έργο ως ριμέικ παρουσιάστηκε ως άλλη μια ταινία δράσης, με τον καταλληλότερο στο ρόλο του Paul Kersey. Βέβαια τι τον βλέπουμε στο Die Hard , τι στον Άφθαρτο, τι στο Death Wish είναι το ίδιο και το αυτό. 

Η παλιά βερσιόν έθετε πιο σημαντικά ζητήματα. Τέτοια όπως την εξωφρενική εγκληματικότητα και το αν είναι ηθικό ή όχι κάποιος να παίρνει το νόμο στα χέρια του. 

Εδώ έχουμε λίγο ξεφύγει από την αρχική προσέγγιση της ταινίας, διότι βλέπουμε αρκετούς από τους πολιτες να επικροτούν τις πράξεις του γιατρού, να παρακολουθούμε ένα κυνηγητό με σκοτωμούς που ταιριάζουν καλύτερα στο προφίλ των έφε του 2018, και στο τέλος να «συγχωρείται» κατά κάποιο τρόπο η φάση του ανελέητου εκδικητή με τον ίδιο το νόμο να κάνει τα στραβά μάτια.

Όποτε ναι βλέπουμε αρκετές διάφορες μεταξύ 1974 και 2018, δεν μπορούμε απόλυτα να τις συγκρίνουμε, και τη χαρακτηρίζουμε ως άλλη μια ταινία δράσης μη έχοντας να σου πει κάτι παραπάνω. 


Στηρίξτε μας με το like σας!!!

Ακολουθήστε μας

Χορηγός Επικοινωνίας

 #Φιλικά Site

 

English Act

Tutoring Certificates Translations