Είδαμε το Mom and Dad. Μια ταινία που σε κάνει να απορείς - e-Stage.gr
Jun 20, 2018 Last Updated 12:17 PM, Jun 19, 2018

Είδαμε το Mom and Dad. Μια ταινία που σε κάνει να απορείς

Μια ξεκάθαρα δεύτερης κατηγορίας ταινία θρίλερ (B-movie), με πρωταγωνιστές τους Nicolas Cage και Selma Blair, βγαίνει τη Πέμπτη 8 Μαρτίου στους κινηματογράφους.

Η ιστορία, μας δείχνει μια κλασική αμερικανική οικογένεια με τη μαμά το μπαμπά, τα δυο παιδιά, και την αλλοδαπή βοηθό που όλοι ζουν «ευτυχισμένοι» στα γνωστά προάστια. 

Όλες οι οικογένειες έχουν τα προβλήματα τους, τέτοια όπως, ο πατέρας να έχει απαρνηθεί τα όνειρα της ζωής του για να φτιάξει την οικογένεια του, τη μάνα να έχει χρόνια να βγει στην αγορά εργασίας και να νιώσει χρήσιμη διότι έχει αναλάβει το ρόλο της ανατροφής των παιδιών και τα παιδιά ειδικά όταν το ένα βρισκεται στη εφηβεία να αμφισβητεί τους πάντες και τα πάντα και να αποτελεί ένα μόνιμο πονοκέφαλο για τους γονείς. Η ανατροπή σε όλα αυτά γίνεται όταν ξεσπάει ένα είδος επιδημίας όπου κάνει τους γονείς να ξεχνάνε το αίσθημα απόλυτης αγάπης και προστασίας των παιδιών τους και να αντικαθίσταται με την ακατανίκητη επιθυμία για αφανισμό των απογόνων τους, είτε αυτά είναι νεογέννητα, είτε παιδιά σχολικής ηλικίας είτε ακόμα και μεσήλικες. 

Η ταινία επίσημα έχει χαρακτηριστεί ως μαύρη κωμωδία, και ως ένα διαμάντι του είδους.

Γελάς στη σκηνή όπου εκτυλίσσεται αυτό το χαώδες κυνηγητό με σκοπό τη δολοφονία των παιδιών των πρωταγωνιστών και διακόπτεται ξαφνικά από το χτύπημα κουδουνιού της πόρτας με επισκέπτες τους γονείς των Cage και Blair, όπου από θύτες γίνονται τα θύματα και η παράνοια των φόνων καλά κραττεί.

Θα σε κάνουν να γελάσεις τα απαράδεκτα εφέ, τα αίματα-κέτσαπ που πετάγονται δεξιά και αριστερά, και η σκηνοθεσία που θυμίζει απόπειρα σχολικής εργασίας.

Για τελευταίο λόγο απόπειρας γέλωτος, ο Nicolas Cage, με την υπερπροσπάθεια εμφάνισης στοιχείων παράνοιας στο πρόσωπο και στα μάτια του, κάτι που έχουμε δει και σε παλαιότερες ταινίες του χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία, θυμίζοντας μας λίγο ένδοξες στιγμές «Λάμψης» και Jack Nicholson, όπου αντί για τσεκούρι κρατάει έναν πιο μοντέρνο τελεμαρκετινίστικο προϊόν ηλεκτρικού πριονιού για όλες τις δουλειές, ακολουθούμενο φυσικά και απο τα αντίστοιχα λογοπαίγνια.  

Η ταινία θέλει να δείξει με χιουμοριστικό, καυστικό και λίγο παράδοξο τρόπο τα αισθήματα των γονιών που ορκίζονται πως λατρεύουν και αγαπούν τα παιδιά τους, αλλά υπάρχουν πολλές φορές που εύχονται να μην ζούσαν, κρύβοντας μια δόση αλήθειας πίσω από τη φράση που όλοι έχουμε ακούσει στη παιδική μας ηλικία «θα σε σκοτώσω». 

Σαν αρχική ιδέα για τη δημιουργία της, η ταινία θα μπορούσαμε να πούμε πως είναι έξυπνη. Το αν κατάφερε όμως να αποδωθεί όπως το σκεφτόταν ο σκηνοθέτης Brian Taylor είναι ένα άλλο θέμα. 


Στηρίξτε μας με το like σας!!!

Ακολουθήστε μας

Χορηγός Επικοινωνίας

 #Φιλικά Site

 

English Act

Tutoring Certificates Translations