Είδαμε το Deadpool 2 - e-Stage.gr
May 26, 2018 Last Updated 3:25 PM, May 26, 2018

Είδαμε το Deadpool 2

Σε μια εποχή όπου βομβαρδιζόμαστε με πολλές ταινίες υπερηρώων κάθε χρόνο, με γνώμονα την ηθική, τον καλό παραδειγματισμό, την ανιδιοτέλεια και τον ηρωισμό, έρχεται ο Deadpool να τα ανατρέψει όλα. 

 

Οι περισσότεροι γνωρίζετε ακριβώς για τι αναφέρομαι, μιας και οι χάρες του ήρωα έχουν ξεδιπλωθεί στη πρώτη ταινία. Στη δεύτερη λοιπόν απόπειρα δεν του λείπει τίποτα. 

Αστείρευτο χιούμορ, σόκινγκ σε κάποιες στιγμές, ή μάλλον όχι, σε όλες τις στιγμές, αθυροστομίες εκτοξεύονται από όλων των ηθοποιών τα στόματα, σπλάτερ εικόνες, και πολλές πολλές σκηνές δράσης με άφθονες πολεμικές τέχνες.

Κανονικά μια τόσο ωμή ταινία θα έπρεπε να ενοχλεί και να κάνει τους θεατές να φεύγουν από τις αίθουσες. Όχι, αυτό ΔΕΝ συμβαίνει εδώ. 

Παραδόξως τα δέχεσαι όλα γιατί πλασάρονται με τέτοιο αστείο τρόπο που δεν σκέφτεσαι να πεις «εντάξει, του το συγχωρώ», αλλά η αποκωδικοποίηση που κάνει ο εγκέφαλος στο συγκεκριμένο ερέθισμα το θεωρεί ως κάτι εντελώς φυσιολογικό. 

Ο ηθοποιός Ράιαν Ρέινολντς, βρήκε τον ρόλο με τον οποίο ταυτίζεται σε μεγάλο βαθμό και στη προσωπική του ζωή, και για αυτό το λόγο τον ενσαρκώνει με 100% επιτυχία. Ο Deadpool πραγματικά είναι το άλλο του μισό και τολμάει μέσα στην ίδια τη ταινία να διαγράψει τα λάθη του παρελθόντος του, δηλαδή της αποτυχημένης του προσπάθειας του ως Green Lantern στο αντίπαλο σύμπαν, αυτό της DC

Ο Τζος Μπρόλιν από την άλλη δίνει μια πιο σοβαρή εικόνα και άλλη βαρύτητα στη ταινία ως Cable. Ο φαινομενικά κακός ήρωας, τα κάνει όλα γυαλιά καρφιά για να πάρει αυτό που θέλει, άλλωστε ολόκληρο ταξίδι στο μέλλον έκανε για αυτό, αλλά η «γλυκιά» προσωπικότητα του Deadpool θα τον αναγκάσει να συνεργαστεί μαζί του και μαζί θα γίνουν ένα αχτύπητο δίδυμο. 

Το σενάριο και οι ασταμάτητες ατάκες ακροβατούν κάπου μεταξύ πραγματικότητας και φαντασίας, αφού υπάρχουν ειρωνικές αναφορές για, το χαμηλό μπάτζετ λόγω έλλειψης των ηθοποιών πρώτης σειράς των X-men, τα λάθη της DC στις δικές της ταινίες, τη μπηχτή για τον Τζος Μπρόλιν που ενσαρκώνει εκτός από τον Cable και τον Thanos στη ταινία Avengers, τη ζήλια που νιώθει ο Deadpool για την επιτυχία που έκανε η ταινία Λόγκαν λόγω του θανάτου του ήρωα, και πολλά πολλά άλλα. 

Η πλοκή είναι διαφορετική από την επίσημη περίληψη που είχε βγει μαζί με τον τρειλερ της ταινίας. Παραπλανητικό; Δεν ήθελαν να αποκαλύψουν πολλά; Ίσως. Βλέπουμε τον ήρωα μας να συνεχίζει να πολεμάει το έγκλημα με τον δικό του τρόπο, και να μην ακολουθεί των ηθικό κώδικα των X-men, δηλαδή, όχι σκοτωμοί!!! Έτοιμος να προχωρήσει στην επόμενη φάση της ζωής του με τη Βανέσα και να δημιουργήσουν οικογένεια, ένας μαφιόζος έρχεται από το πουθενά και του ανατρέπει τα σχέδια με το χειρότερο τρόπο. Την απάντηση σε όλα του τα προβλήματα, θα τη βρει σε έναν νεαρό οργισμένο μεταλλαγμένο. Σκοπός της ζωής του πλέον, είναι να τον σώσει ψυχικά ώστε να ακολουθήσει το σωστό μονοπάτι στη ζωή του. 

Τη ταινία την ευχαριστιέσαι με τη ψυχή σου. 

Λεπτομέρειες για τη ταινία θα βρείτε εδώ: Deadpool 2

 


 

 #Φιλικά Site

 

English Act

Tutoring Certificates Translations