Το Βασίλειο της Γης - Tennessee Williams στο Θέατρο Olvio - e-Stage.gr
Jun 21, 2018 Last Updated 9:21 AM, Jun 21, 2018

Το Βασίλειο της Γης - Tennessee Williams στο Θέατρο Olvio

Κατηγορία: Ρεπορτάζ

Αμερικάνικος Νότος, ένα αγρόκτημα στο Δέλτα του Μισισιπή κινδυνεύει να εξαφανιστεί κάτω από το νερό, όπως και όλη η περιοχή, αφού το ποτάμι έχει ξεχυλίσει και ο κόσμος τρέχει να σωθεί. Η βροχή συνεχίζει να πέφτει ακατάπαυστα, η ατμόσφαιρα γκρίζα και μουντή.

Ο Chick πιστεύει ότι το σπίτι θ΄αντέξει, δεν φεύγει, δεν έχει πού αλλού να πάει. Άλλωστε το αγρόκτημα είναι ένας τόπος για τον οποίο έχει δουλέψει πολύ από μικρός και πολύ σύντομα θα γίνει δικό του.

Ξαφνικά δέχεται δύο απρόσμενους επισκέπτες, τον αδελφό του Lot και τη Myrtle, τη γυναίκα που μόλις παντρεύτηκε. Οι ισορροπίες ανατρέπονται και μπαίνουν μπροστά παιχνίδια εξουσίας, ίντριγκες και δολοπλοκίες μεταξύ των τριών πρωταγωνιστών του δράματος, για μια περιουσία η οποία κινδυνεύει από λεπτό σε λεπτό να χαθεί κάτω από τα ορμητικά νερά του Μισισιπή, παρασέρνοντας μαζί της βεβαίως και τους ίδιους.

Η επικείμενη καταστροφή των πάντων, καθόλου δεν τους αποτρέπει από το να εκφράσουν τα πιο ταπεινά τους ένστικτα, λες και πρόκειται να ζήσουν για πάντα.

Το έργο ανέβηκε πρώτη φορά στην Αμερική το Μάρτιο του 1968 και θα έλεγα ότι ο Williams έγραψε ένα έργο δίνοντας βαρύτητα κυρίως στους χαρακτήρες με φόντο το story. Πράγματι, η Myrtle είναι απολαυστική, γλυκιά και αστεία, ένα τυπικό ξανθό show girl από το Μέμφις. Τα αδέλφια εντελώς αντίθετα μεταξύ τους, με μόνο κοινό στοιχείο το αγρόκτημα και τώρα τη Myrtle, την οποία θα κερδίσει όποιος της εξασφαλίσει την επιβίωση.

Οι ηθοποιοί βρίσκονται συνεχώς πάνω στη σκηνή, αλλάζουν ρούχα, ανεβοκατεβαίνουν ορόφους, ξεδιπλώνουν τους χαρακτήρες τους άλλοτε με πόνο και άλλοτε με χιούμορ, κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον του θεατή συνεχώς. Εξαιρετική η σκηνοθεσία της Ιόλης Ανδρεάδη ενώ το σκηνικό λιτό αλλά επιβλητικό, με γύρω τις καλαμιές του ποταμού, σε βάζει αμέσως στο κλίμα.

Μια εξαιρετική παράσταση σε ένα –θα ήταν παράλειψη να μην το αναφέρω- πολύ όμορφα φτιαγμένο και προσεγμένο θεατρικό χώρο.

Πρωταγωνιστούν:
Παναγιώτα Βλαντή (Myrtle)
Ορέστης Τζιόβας (Lot)
Κρις Ραντανοφ (Cheak)

Σκηνοθεσία: Ιόλη Ανδρεάδη

Μετάφραση Ερρίκος Μπελιές

Περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση πατήστε εδώ


Στηρίξτε μας με το like σας!!!

Ακολουθήστε μας

Χορηγός Επικοινωνίας

 #Φιλικά Site

 

English Act

Tutoring Certificates Translations