Εσείς τι λέτε; Ποιος θυμάται το τηλεπαιχνίδι της ΕΡΤ; (video) - e-Stage.gr
May 26, 2018 Last Updated 4:31 PM, May 26, 2018

Εσείς τι λέτε; Ποιος θυμάται το τηλεπαιχνίδι της ΕΡΤ; (video)

Κατηγορία: Αφιέρωμα

Δώρα σε δραχμές, Άννα Βίσση με αφάνα και Νίκος Καρβέλας να ροκάρει στο πιάνο!

Αμέτρητα τα τηλεπαιχνίδια που έχουν περάσει απ’ την τηλεόραση, ιδίως απ’ την ιδιωτική. Ακριβά δώρα, ταξίδια, αυτοκίνητα, οικιακές συσκευές, έπιπλα, απ’ όλα είχε ο μπαξές. Τα τηλεπαιχνίδια αρέσαν πάντα, διότι το κοινό μπορούσε να ταυτιστεί εύκολα και βεβαίως να δηλώσει συμμετοχή αφού δεν είχε τίποτα να χάσει, παρά μόνο να κερδίσει, με λίγη τύχη και λίγη γνώση, εάν το παιχνίδι είχε «εγκυκλοπαιδικές» ερωτήσεις.

Σήμερα θα θυμηθούμε ένα τέτοιο παιχνίδι που παιζόταν στην ΕΡΤ καμιά τριανταριά χρόνια πριν. Το «Εσείς τι λέτε;» με παρουσιαστή τον μεγάλο ηθοποιό Κώστα Ρηγόπουλο και συνεργάτες επίσης μεγάλους ηθοποιούς, όπως ο Παύλος Κοντογιαννίδης, η Βάσια Τριφύλη, η Σόφη Ζαννίνου, ο Σταύρος Ξενίδης, η Πηνελόπη Πιτσούλη και ο Δήμος Μυλωνάς. Προσκεκλημένοι ο Νίκος Καρβέλας με την Άννα Βίσση και ο Πάνος Χατζηκουτσέλης. Στο παιχνίδι έπαιρναν μέρος δύο παίχτες, το κοινό συμμετείχε ενεργά αφού απαντούσε σε ερωτήσεις και κέρδιζε δώρα, ενώ οι συνεργάτες είχαν το ρόλο να παραπλανήσουν τον παίχτη, δίνοντας δύο πιθανές απαντήσεις από τις οποίες μία ήταν η σωστή.

Τα ποσά που κέρδιζαν οι παίχτες ήταν 1000, 3000, και 5000 δραχμές (τι μας θύμισε τώρα..) και για να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης να θυμίσω ότι ο βασικός μισθός τότε ήταν γύρω στις 37.000 δραχμές (109€).

Εκτός από τη δραχμή, ξαναθυμόμαστε την Άννα Βίσση με μαλλί-αφάνα και το Νίκο Καρβέλα να δίνει show στο πιάνο με αφορμή τον rock &roll δίσκο που κυκλοφόρησε τον Ιούνιο του 1987 «Όλα ή τίποτα», στον οποίο υπάρχουν τα κομμάτια «Εσώρουχα», «Τρέλες παιδικές», «Θεία Λόλα» κ.ά


Στηρίξτε μας με το like σας!!!

Ακολουθήστε μας

 #Φιλικά Site

 

English Act

Tutoring Certificates Translations