The Room: Η καλύτερη χειρότερα ταινία όλων των εποχών - e-Stage.gr
Apr 21, 2018 Last Updated 9:49 AM, Apr 21, 2018

The Room: Η καλύτερη χειρότερα ταινία όλων των εποχών

Κατηγορία: Αφιέρωμα

Σίγουρα πια θα έχετε ακούσει για αυτή την ταινία και το ταλέντο που είναι ο παραγωγός/σκηνοθέτης/σεναριογράφος/ηθοποιός/WWE πρωταθλητής/εξωγήινος στον Υμηττό Tommy Wiseau. 

Πολλοί Youtubers και λάτρεις των κακών ταινιών την ανέδειξαν στο mainstream κοινό. Κυρίως τώρα που ένας από τους ηθοποιούς της ταινίας έγραψε ένα βιβλίο για τα διάφορα παρασκήνια και έκτροπα.
Είναι όμως τόσο κακή όσο λένε; 
………
Ναι.
Πρώτα από όλα ας ξεκινήσουμε με την πλοκή. Ο Tommy Wiseau παίζει τον ρόλο του Johnny, τον οποίο όλοι τον αγαπάνε, όλοι τον σέβονται, όλοι θέλουν να του μοιάσουν, είναι ο Chuck Norris του κόσμου αυτού. Δουλεύει σε μια τράπεζα (τώρα τι πόστο και τι ευθύνες έχει, δεν μας λέει) και σύντομα θα παντρευτεί την αρραβωνιαστικιά του, την Lisa, και θα πάρει μια τεράστια προαγωγή. Η Lisa, όμως άρχισε να τον βαριέται και αρχίζει να φλερτάρει με τον καλύτερο φίλο του Johnny, τον Mark. Και επειδή δεν παίρνει την προαγωγή ο Johnny, η Lisa φτιάχνει μια πλεκτάνη που θα τον ρίξει.

Τώρα αυτή η ταινία θεωρείται κοινωνικό δράμα, όπου τα πάντα γίνονται κυρίως με τις αλληλεπιδράσεις των χαρακτήρων, κάτι σαν τις απογευματινές σειρές που έδειχνε ο MEGA. Επίσης θα έφερνε στην επιφάνεια σοβαρα και βαθυστόχαστα σημεία όσον άφορα την αγάπη, την εμπιστοσύνη και την προδοσία. Δυστυχώς αυτό που παίρνουμε είναι τόσο αστείο, που δεν θα έπρεπε να είναι τόσο.

Πρώτα από όλα, ας μιλήσουμε για την ηθοποιία. Μιλάμε ότι έχω δει καλύτερη σε σχολικά έργα. Και στο δημοτικό έπαιζα σε κάποια έργα και θα ήμουν καλύτερος ηθοποιός. Φυσικά το ίδιο πάει σε όλο το καστ, αλλά ο Wiseau είναι πιο ειδική περίπτωση. Για αρχή μοιάζει σαν ένας συνδυασμός τρολλ με ανθρώπου και η προφορά του είναι περίεργη. Δεν ξέρω εάν είναι όντως Αμερικανός, ή έχει και ρίζες από αλλού, αλλά ακούγεται σαν Πολωνός. Βεβαία, δεν βοηθά και το σενάριο ή όπως λέει την κάθε ατάκα του.

Ιδου κάποιες από τον ίδιο τον Wiseau:

-So, anyways, how is your sex life?

- YOU ARE TEARING ME APART, LISA!

- It’s bullshit, I did not hit her! I did naaaaat. Oh hai, Mark. (Εάν νομίζετε ότι κάνω ορθρογραφικό λάθος, είναι ότι ακούγεται έτσι η ατάκα αυτή.)

- Cheep, cheep, cheep, cheep, cheep.

Μερικές από τις καλύτερες σκηνές που είναι και πάλι θεϊκές και μια προς μια, είναι οι άθλιες σκηνές σεξ σε ένα κρεβάτι γεμάτο ροδοπέταλα, σε μια κυκλογωνιακή σκάλα μεταξύ άλλων, το ποσό συχνά πάτωνε την μπάλα Αμερικανού ράγκμπι ακόμα και με επίσημο κουστούμι και γραβάτα, και η σκηνή με τον έμπορο ναρκωτικών Chris R.

Μια άλλη σκηνή που επαναλαμβάνεται 3-4 φορές είναι οι διάλογοι μεταξύ της Lisa και της μητέρας της. Λίγο ως πολύ πάει

Lisa: Δεν μου αρέσει ο Johnny πια.

Μανά: Είσαι χαζή, τον χρειάζεσαι γιατί αλλιώς δεν θα μπορείς να ζεις.

Lisa: Δεν αλλάζω την γνώμη μου!

Και φυσικά όταν η μητέρα της ανακοινώσε ότι έχει καρκίνο του μαστού, η όλη φάση είναι λες και κάηκαν τα μπισκότα στον φούρνο. Πρώτη μου φορά βλέπω σκηνή που ο ένας χαρακτήρας λέει ότι έχει μια σοβαρή ασθένεια, όπως ο καρκίνος, και αντιμετωπίζεται με ψυχρολουσία.

Η δημοτικότητα της ταινίας αυτής είναι τόσο μεγάλη, όπου ο ηθοποιός που έκανε τον Mark, o Greg Sestero, έγραψε ένα βιβλίο, ονόματι “The Disaster Artist: My Life Behind The Room”, που επεξηγεί και περιγράφει τα διάφορα ευτράπελα και περίεργα κατά την διάρκεια των γυρισμάτων, τις περίεργες ιδιαιτερότητες του Tommy Wiseau, και τώρα αυτό το βιβλίο θα γίνει ταινία που θα έχει το ίδιο όνομα και με πρωταγωνιστές τους James Franco και Seth Rogen. Οπότε ναι, είναι η καλύτερη περίοδος για να βρείτε την ταινία αυτή, να φωνάξετε φίλους και φίλες και να πέσετε στα γέλια με άφθονο ποπκορν.


Στηρίξτε μας με το like σας!!!

Ακολουθήστε μας