Απίστευτα κι όμως Ελληνικά - e-Stage.gr
May 27, 2018 Last Updated 4:05 PM, May 27, 2018

Απίστευτα κι όμως Ελληνικά

Κατηγορία: Αφιέρωμα

Απίστευτα κι όμως Ελληνικά! Η Σατιρική εκπομπή για τρελά γέλια του Mega που απολαύσαμε στις τηλεοράσεις μας από το 1990 έως το 1993.

Κλεφτρόνι, Πωλητής με σπασμένα νεύρα, Εραστής σε δεκάδες βερσιόν, Απατημένος σύζυγος, Βαριεστημένος σύζυγος, Πέφτουλας, «Καμάκι» που δίνει μαθήματα, Γκόμενος με κοιλιακούς, Οδηγός ταξί, Δημόσιος υπάλληλος, Μπάρμαν με μαύρη περούκα-μαλούρα μέχρι τη μέση που σερβίρει στο Μπουλά βότκα, Ζοχαδιασμένος τύπος που περιμένει σε ουρά  δημόσιας υπηρεσίας, Θρασύς τύπος που τρώει την τυρόπιτα του μπροστινού ενώ περιμένει στην εφορία…

Φανταστείτε τώρα το Ζουγανέλη με απίθανες περούκες και outfit, υφάκι και ξεκαρδιστικές γκριμάτσες, και το΄χετε το concept.

1990 λοιπόν, και κάθε Κυριακή τα απίστευτα της ελληνικής πραγματικότητας γίνονταν παρωδία στην οθόνη μας χάρη στο Γιάννη Ζουγανέλη και την  απίστευτη ομάδα του.

Τρελοί διάλογοι, απίστευτες καταστάσεις, έξυπνα σκετσάκια, φάρσες, ανατροπές. Ατάκες που άφησαν εποχή, φάτσες που προκαλούσαν γέλιο «άμα τη εμφανίσει»,  «σουρεάλ» καταστάσεις καθημερινής τρέλας που ζούσαμε όλοι στην καθημερινότητά μας, ιδωμένες μέσα από την παρωδία και την υπερβολή της σάτιρας.

Πανέξυπνα κείμενα, απίστευτοι αυτοσχεδιασμοί, συχνά γελούσαν και οι ίδιοι με αυτά που έλεγαν, ενώ άνθρωποι που παρακολουθούσαν τα γυρίσματα, έπαιρναν μέρος στα σκετς παίζοντας τον εαυτό τους.

Μαζί με το Ζουγανέλη στα κείμενα ο Μιχάλης Άνθης, ο Βαγγέλης Περρής, ο Νίκος Αλευράς (και στη σκηνοθεσία), αλλά και ο δικός μας αρχισυντάκτης Στράτος Αγιοστρατίτης!

Οι ηθοποιοί, Σάκης Μπουλάς, Ελένη Γερασιμίδου, Ισιδώρα Σιδέρη, Γιάννης Κούτρας, Σοφία Φιλιππίδου,Γιώργος Κρητικός,Θανάσης Βισκαδουράκης και δεκάδες άλλοι, πέρασαν από τα ξεκαρδιστικά, απίστευτα αλλά ελληνικά δρώμενα!

Γιατί άφησε εποχή; Γιατί δημιούργησε σχολή, ήταν έξυπνη σάτιρα, έβγαζε αβίαστο γέλιο, καλή πλάκα και γιατί στην τελική, γελάγαμε τρελά βρε παιδιά! 


Στηρίξτε μας με το like σας!!!

Ακολουθήστε μας