Οι Απαράδεκτοι - e-Stage.gr
May 27, 2018 Last Updated 4:05 PM, May 27, 2018

Οι Απαράδεκτοι

Κατηγορία: Αφιέρωμα

«Τι έγινε ρε παιδιά;» φώναζε απορημένος ο Σπύρος (Παπαδόπουλος) κοιτώντας την κάμερα, όταν τα γεγονότα τον ξεπερνούσαν.

Σοβαρός, «ψαγμένος» αριστερός της γενιάς του Πολυτεχνείου, παντρεμένος με τη Δήμητρα, επάγγελμα οικιακά, και «χαμηλού επιπέδου» (κατά τη γνώμη του) αυθόρμητη, λίγο επιπόλαια, μια γυναίκα που αγαπά τον άντρα της και θέλει πάση θυσία να κρατήσει το σπίτι της.

Το ζευγάρι έχει γείτονες και φίλους το Βλάση (Μπονάτσο) που είναι και συνάδελφος του Σπύρου, ο οποίος φιλοξενείται από το Γιάννη, gay με καλλιτεχνικές ευαισθησίες, επάγγελμα δεν ξέρουμε, τον ζει μια (άφαντη) θεία. «Εισβολέας» η Ρένια Λουϊζίδου, το γνωστό «αστροπελέκι», ερωτευμένη με το Βλάση, ο οποίος όμως φλερτάρει ασύστολα δεξιά και αριστερά. Άντε να τον κρατήσεις αυτόν σε σχέση. Από κοντά και ο Σπύρος, παντρεμένος μεν, αλλά «παίζει» κι αυτουνού το ματάκι του, πώς να το κάνουμε..

Όλοι αυτοί μένουν σε μια πολυκατοικία κάπου στο Λυκαβηττό και έχουν κοινό χαρακτηριστικό τους την αντιπάθειά τους προς τον διαχειριστή της πολυκατοικίας Βασίλη (Χαλακατεβάκη) που μένει από πάνω. Αυτός πάλι είναι μόνος, κρυφοζηλεύει την παρέα και κάνει φιλότιμες προσπάθειες να ενταχθεί, όμως είναι και «φραγκοφονιάς» και πονηρός. Με επίκεντρο αυτούς τους ήρωες που ηλικιακά βρίσκονται γύρω στα 30 something, ξετυλίγονται θέματα που αφορούν την εποχή, επαγγελματικά αλλά και προσωπικά. Είμαστε στην αρχή του 1990, η κοινωνική και οικονομική άνοδος είναι ένα σημαντικό ζητούμενο. Η τηλεόραση είναι γεμάτη τηλεπαιχνίδια που δίνουν ακριβά δώρα, ταξίδια κλπ, ε, φυσικό οι ήρωες, ενταγμένοι στην εποχή τους. να έχουν ανάλογες επιδιώξεις. Ότι βλέπουν, το θέλουν κι αυτοί, ζουν τις ζωές τους πολύ κωμικά και αγαπησιάρικα, είναι οι φίλοι μας, οι γείτονες, τα ξαδέλφια μας. Είναι μια παρέα με κέφι και αυθεντικότητα, θα μπορούσε να είναι η παρέα μας.

Ανταγωνισμοί, επαγγελματικές ίντριγκες, αγάπες, ζήλιες, χαρές, προβλήματα, ανησυχίες, ερωτικά. Κάθε είδους ανθρώπινη σχέση αντιμετωπίζεται ως τέτοια, χωρίς φανφάρες και δραματοποιήσεις και φυσικά με άφθονο γέλιο, χάρη στην εξαιρετική πένα της Δήμητρας Παπαδοπούλου. Είτε στον καναπέ πίνοντας καφεδάκι, είτε σε ένα τραπέζωμα, είτε στο τηλέφωνο (αγαπημένη συνήθεια της Δήμητρας),

Μια φρέσκια πρωτοποριακή συνταγή που λατρεύτηκε όσο λίγες. Γιατί μας άρεσε; Γιατί μπορούσαμε να ταυτιστούμε. Γιατί οι διάλογοι ήταν σε καθημερινή γλώσσα και όλα αυτά θα μπορούσαμε να τα είχαμε πει εμείς. Γιατί είχε πράγματι χιούμορ, ενώ πάνω της «πάτησαν» πολλές άλλες δουλειές στην τηλεόραση. Ήταν η πρώτη σειρά που δεν αντιμετώπισε τον χαρακτήρα του Γιάννη (Γιάννης Μπέζος στον ρόλο που τον έκανε γνωστό στο ευρύ κοινό) ως καρικατούρα (όπως έκαναν οι ελληνικές ταινίες) για να γελάσει το κοινό.

Οι ήρωες κράτησαν τα πραγματικά τους ονόματα στη σειρά. Δεκάδες ηθοποιοί και τραγουδιστές πέρασαν ως guests, όπως ο Φιλιππίδης, ο Παπακαλιάτης, η Αρβανιτάκη, ο Παπακωνσταντίνου, ο Χαϊκάλης, ο Μουστάκας, η Φιλίνη κ.ά.

Η σειρά ξεκίνησε Σεπτέμβριο του 1991 και παιζόταν έως τον Ιανουάριο του 1993 στο Mega, με τεράστια επιτυχία, ενώ συνέχισε σε επανάληψη έως το 1997 σημειώνοντας πολύ μεγάλη θεαματικότητα. Και να σκεφτεί κανείς ότι το Mega την ενέκρινε με πολύ μεγάλη επιφύλαξη λόγω «προχωρημένου» σεναρίου, και αφού την είχε απορρίψει ο Antenna, λόγω ακαταλληλότητας του σεναρίου.


Στηρίξτε μας με το like σας!!!

Ακολουθήστε μας