Εσύ βλέπεις "The Walking Dead"; - e-Stage.gr
Jun 24, 2018 Last Updated 10:07 AM, Jun 24, 2018

Εσύ βλέπεις "The Walking Dead";

Κατηγορία: Αφιέρωμα

Το «The Walking Dead» είναι μια σειρά τρόμου, που προβάλλεται κάθε Κυριακή βράδυ στο αμερικανικό κανάλι AMC.

Βασισμένο στο ομώνυμο comic του Robert Kirkman “The Walking Dead”, μας εξιστορεί πως μια ομάδα ανθρώπων παλεύει για την επιβίωση της σε έναν κόσμο όπου η ανθρωπότητα έχει καταρρεύσει και οι νεκροί ζουν και βασιλεύουν.

Πρωταγωνιστής της σειράς ο Rick Grimes, ένας αστυνομικός ο όποιος ξυπνάει μετά από κώμα σε ένα ερημωμένο νοσοκομείο της πόλης του, την Ατλάντα. Σύντομα καταλαβαίνει πως τα πράγματα δεν ήταν όπως συνήθιζαν να είναι πριν το ατύχημα του και έτσι ξεκινάει η αναζήτηση για τη χαμένη του οικογένεια και γενικότερα, για τους ελάχιστους επιζήσαντες αυτής της καταστροφής. Ζόμπι, όπλα, αίμα, βία, αγωνιά, άλλη μια σύγχρονη σπλατεριά θα σκεφτείτε, αλλά τα πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται. Η σειρά επικεντρώνεται στο πως οι εναπομείναντες άνθρωποι προσπαθούν να επιβιώσουν σε ένα τέτοιο σενάριο καταστροφής. Στη θέση του zombie apocalypse θα μπορούσε να ήταν οποιοδήποτε άλλη καταστροφή που θα μπορούσε να φέρει τη πτώση του ανθρωπίνου είδους και το αποτέλεσμα θα ήταν σχεδόν το ίδιο. Αυτό έτσι και αλλιώς γίνεται γνωστό πολύ νωρίς στην σειρά, μόλις στον 2ο κύκλο,  όταν πλέον οι αναμετρήσεις με τις ορδές των ζόμπι είναι καθημερινή ρουτίνα, αλλά οι συγκρούσεις μεταξύ των ζωντανών χαρακτήρων της σειράς και γενικότερα με άλλες ομάδες επιζώντων κορυφώνουν την ένταση και την αγωνιά για την τύχη των μελών του γκρουπ που ακολουθούμε. Στο Walking Dead τα ζόμπι είναι αργά και προβλέψιμα. Από τη στιγμή που όλοι, αργά η γρήγορα, οικειοποιούνται και δέχονται τη νέα κατάσταση στην οποία θα πρέπει να συνεχίσουν να ζουν, τότε παύουν να αποτελούν το άμεσο πρόβλημα στους επιζήσαντες, τουλάχιστον σε μικρά νούμερα. Σε αντίθεση με τους ανθρώπους, όπου είναι ικανοί να φτάσουν στα άκρα για να προστατέψουν τους αγαπημένους τους και να επιβιώσουν σε ένα κόσμο όπου τα βασικά αγαθά για τη διαβίωση τους, όπως η στέγη, η τροφή,  το πόσιμο νερό, τα όπλα για ασφάλεια κλπ είναι σπάνια, πολύτιμα και ικανά να πυροδοτήσουν συγκρούσεις.

Οι χαρακτήρες της σειράς σε κερδίζουν από τα πρώτα μόλις επεισόδια και καταφέρνουν να σε κάνουν μέλος του γκρουπ τους, ακόμα και αν εσύ κάθεσαι στο καναπέ σου αναπαυτικά και δεν έχεις το άγχος μήπως σε δαγκώσει τίποτα ξαφνικά. Κάθε ένας ξεχωριστός, με τα καλά του και τα κακά του, ταυτίζεσαι μαζί τους, ζεις την αγωνιά τους, βιώνεις τον πόνο τους, χαίρεσαι με τη νίκη τους, λυπάσαι με την απώλεια τους. Το δέσιμο είναι εκπληκτικό και αυτό είναι το βασικό συστατικό που έχει κάνει το “The Walking Dead” τόσο επιτυχημένο στο κοινό. Επίσης, κανένας δεν είναι ασφαλής στον κόσμο των νεκρών. Σε μια διαρκή μάχη για επιβίωση είναι δεδομένο πως θα υπάρχουν απώλειες. Και στη συγκεκριμένη σειρά, είναι πολλές και χωρίς διακρίσεις. Βασικοί πρωταγωνιστές πεθαίνουν σε ανύποπτες στιγμές, χωρίς να είναι απαραίτητο ότι για να συμβεί κάτι συνταρακτικό πρέπει να είναι season finale. Έτσι γίνεται ακόμα πιο αγωνιώδης η σειρά καθώς κάθε σύγκρουση, είτε με ζόμπι είτε με ανθρώπους, μπορεί να είναι θανάσιμη για οποιονδήποτε χαρακτήρα. Αυτό είναι και το ταλέντο του Κίρκμαν. Είναι αναπάντεχος, αιφνιδιαστικός και σίγουρα αν σου δώσει δύο πιθανά σενάρια για μια σκηνή και σε ρωτήσει ποιο από τα δύο προτιμάς, εκείνος θα σκεφτεί ένα τρίτο το οποίο σίγουρα δεν θα σου είχε περάσει καν από το μυαλό. Τα όπλα των χαρακτήρων? Ολα ενα και ενα. Από το αστυνομικό περίστροφο του Rick στο σπαθί katana της Michonne, και από το crossbow του Daryl στη ματωμένη Lucille (ρόπαλο με τυλιγμένο συρματόπλεγμα) του Negan. Καθε ενα απο αυτα χρησιμοποιειται τοσο αριστοτεχνικα απο τον κατοχο του, που κανει την εξοντωση των νεκρων απολαυση στο ματι και τους θεατές να αναρωτιούνται, ποιό θα ήταν το καλύτερο όπλο επιβίωσης σε περίπτωση που ενα τέτοιο σενάριο γινόταν πραγματικότητα.

Αυτη τη στιγμή η σειρά βρίσκεται αισίως στα μισά του 7ου κύκλου και παρολαυτά κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον του κόσμου. Κάθε νέα σεζόν είναι κατα γενική ομολογία καλύτερη απο τη προηγούμενη και πραγματικά κανείς δε γνωρίζει μέχρι πόσο μπορεί να συνεχιστεί αυτό το τηλεοπτικό φαινόμενο καθώς οι δυνατότητες, λόγω του comic που τρέχει ακόμα εδω και 13 χρόνια, ειναι απεριόριστες. Οι φίλοι του comic το έχουν λατρέψει καθώς δεν ακολουθεί τελείως τη γραμμή του comic, ετσι είναι κάτι καινούργιο ακόμα και για τους πολυ φανατικούς του franchise.  Η σειρά έχει καταφέρει να μεταφέρει συγκεκριμένες αξιοσημείωτες και σκληρές σκηνές του comic στη τηλεόραση, πράγμα πολύ δύσκολο με τις απαγορεύσεις που υπάρχουν σε θέματα βίας από τα μεγάλα κανάλια του εξωτερικού, αλλά ακόμα πιο δύσκολο καθώς οι δυνατότητες του χαρτιού σε σχέση με τη πραγματικότητα είναι πολλαπλάσιες. Αυτό κάνει και τη μεταφορά του στην οθόνη τόσο επιτυχημένη.

Πριν 2 χρόνια βγήκε στη μικρή οθόνη το δεύτερο εγχείρημα του Κίρκμαν το "Fear The Walking Dead", μια παράλληλη ιστορία όπου μας ξεκινάει από την αρχή του ξεσπάσματος των ζόμπι, ομολογουμένως ιδιαίτερα πετυχημένη και ωραία δομημένη ιστορία, όχι σαν το ορίτζιναλ βέβαια, αλλά πολλά υποσχόμενη.

Η σειρά συγκεντρώνει αρκετά υψηλή βαθμολογία από κριτικούς και ιστοσελίδες για το είδος της, καθώς και πολλές υποψηφιότητες και βραβεία ( 119 και 46 αντίστοιχα ) για τα special effects, make-up, ήχου, περιβάλλοντος, δραματικής σειράς και ερμηνειών. Το "The Walking Dead" αυτη τη στιγμη ειναι η νουμερο 1 σειρα στη τηλεοραση και εμεις συμφωνούμε απόλυτα με αυτό. Αν δεν μας πιστευτέ, σας προκαλούμε να το ξεκινήσετε και να διαπιστώσετε και μόνοι σας πόσο πολύ θα κολλήσετε και θα διασκεδάσετε με τη συγκεκριμένη σειρά.


Στηρίξτε μας με το like σας!!!

Χορηγός Επικοινωνίας

 #Φιλικά Site

 

English Act

Tutoring Certificates Translations