Τσάρλι Τσάπλιν: Όταν άρχισα να αγαπώ τον εαυτό μου πραγματικά.. - e-Stage.gr
May 26, 2018 Last Updated 3:18 PM, May 26, 2018

Τσάρλι Τσάπλιν: Όταν άρχισα να αγαπώ τον εαυτό μου πραγματικά..

Κατηγορία: Αφιέρωμα

Πατέρας αλκοολικός, μητέρα προβληματική που κατέληξε σε άσυλο, κι όμως η μοίρα τον προόριζε για τη λάμψη και την κορυφή στο πάνθεον των μεγαλύτερων αστεριών του κινηματογράφου!

Κωμικός; Ναι, αλλά με μιά πίκρα να υποβόσκει στο βάθος, πίσω από τις γκριμάτσες και τη σιωπή των σκηνών του βωβού κινηματογράφου. Μείγμα γέλιου και συγκίνησης μαζί. Δημιούργησε την πρώτη αναγνωρίσιμη φιγούρα στον κινηματογράφο, αυτή του άνεργου αλητάκου, με την γνωστή περιβολή του Σαρλό, έγινε το «Χαμίνι», ο «Χρυσοθήρας», «Βασιλιάς στη Ν. Υόρκη», έπαιξε στο «Τσίρκο», στους «Μοντέρνους καιρούς» και βεβαίως έγινε ο «Δικτάτωρ» κοροΐδεύοντας το ναζισμό και τον ίδιο το Χίτλερ στον οποίο βάσισε τον ήρωα της ταινίας. Έγινε ρόλος-σύμβολο, ακόμα και η δική μας η Αλίκη έπαιξε την «Αλίκη δικτάτωρ».

Ωστόσο είχε δύο σοβαρούς λόγους για να γίνει αντιπαθής στο Χόλυγουντ και στην Αμερικάνικη κοινή γνώμη. Ο ένας ήταν τα αριστερά του φρονήματα και ο δεύτερος η προτίμησή του στα νεαρά, συχνά ανήλικα, κορίτσια. Παντρεύτηκε 4 φορές, έκανε 11 παιδιά, ενώ το Αμερικάνικο Ινστιτούτο Κινηματογράφου τον έχει κατατάξει δέκατο στη λίστα με τους 25 μεγαλύτερους σταρ όλων των εποχών.

Οι δυσκολίες που συνάντησε στη ζωή του και η άθλια οικογενειακή του κατάσταση ως παιδί, τον έκαναν πιό σοφό και του δίδαξαν ωριμότητα και ανθρωπισμό.

Στην ομιλία του για τα εβδομηκοστά γενέθλιά του, μίλησε για την αγάπη στον εαυτό μας.

Όταν αγαπήσουμε πραγματικά τον ευατό μας λοιπόν, θα βρούμε και την ειλικρίνεια στις σχέσεις μας, την κατανόηση στις επιθυμίες των άλλων, την απλότητα και την πληρότητα. Όσον αφορά το παρελθόν μας αλλά και το φόβο για το μέλλον,η αγάπη για τον εαυτό μας μας κάνει να παύουμε να ζούμε σε αυτό αλλά και να μη φοβόμαστε για το μέλλον, αφού αυτό που έχουμε στην ουσία να ζήσουμε είναι το τώρα. Αγάπη λοιπόν, και τέλος στις απαισιόδοξες σκέψεις!

Εκτός από την τεράστια προσφορά του στην τέχνη, ας κρατήσουμε και αυτό το μήνυμα ζωής, αφού στην ουσία όλοι οι άνθρωποι , ανεξάρτητα από την όποια επιτυχία και επαγγελματική καταξίωση, το ίδιο αναζητούμε. Πληρότητα και ευτυχία.

 

 #Φιλικά Site

 

English Act

Tutoring Certificates Translations