Όταν επιτίθενται τα ζώα στους ανθρώπους έχουν σίγουρα κάποιο λόγο (video) - e-Stage.gr
Jun 25, 2018 Last Updated 10:07 AM, Jun 24, 2018

Όταν επιτίθενται τα ζώα στους ανθρώπους έχουν σίγουρα κάποιο λόγο (video)

Κατηγορία: Viral

Όταν επιτίθενται τα ζώα στους ανθρώπους έχουν σίγουρα κάποιο λόγο. Φαντάσου να κάνεις μια αμέριμνη επίσκεψη σε ένα ζωολογικό πάρκο  και να σου βουτήξει το πόδι μια αρκούδα μέσα από τα κάγκελα.

Η αιτία του τραυματισμού σου μπορεί να είναι η αντίδραση βίας που έχει δεχτεί το ζώο από τους ανθρώπους που το έχουν εγκλωβισμένο. Το να χτυπάς ένα ον για να ηρεμήσει δεν είναι λύση. Όπως λύση δεν είναι και η βία στη βία κάθε ζωντανού πλάσματος.  Συνηθίσαμε σ αυτό τον πλανήτη να γινόμαστε όλοι τέρατα για να σώσουμε το τομάρι μας. Όπως κι αν λεγόμαστε, δε διαφέρουμε στα ζωώδη ένστικτα ενός άγριου τετράποδου που η φύση του είναι το δάσος, το βουνό ή το ποτάμι.

Χαρακτηριστικό φαινόμενο θέασης τα άμοιρα ζώα σε ένα τσίρκο που δεινοπαθούν για να υπακούσουν σε εντολές και να διασκεδάσουν τα παιδιά και τους απαιτητικούς. Όμως όταν σβήνουν τα φώτα και μένουν έρμαια της τύχης τους, ξέρουμε τι βία δέχεται η ψυχή και το κορμί τους; Η εκπαίδευση δε πρέπει να συγχέεται με την αγριότητα και η διασκέδαση με τη σκληρότητα.

Βρίσκεσαι πρόσωπο με πρόσωπο αντιμέτωπος με ένα λιοντάρι. Εκτεθειμένος, ανυπεράσπιστος. Τι γύρευες στο δικό του χώρο; Μετατρέπεσαι κι εσύ σε θηρίο για να αμυνθείς, βγάζεις κραυγές, το σώμα σου παίρνει σχήμα αρπαχτικού. Τελικά νικάς με μικρές εκδορές. Νομίζεις ότι είσαι πιο δυνατός. Πόση διαφορά νομίζεις ότι έχεις από ένα άγριο ζώο άνθρωπε;

Ζεις στη δική σου ζούγκλα και κατασπαράσσεις ομοίους σου για να τραφείς. Μη λες ότι το ένα ζώο τρώει το άλλο γιατί κι εσύ έτσι κάνεις. Το αίσθημα της επιβίωσης είναι σκληρό και η ανάγκη για πρωτιά μεγάλη. Ο κίνδυνος έφυγε. Για ην ώρα γλίτωσες από το λιοντάρι. Το ζώο μπορεί να εκτελεστεί γι αυτή του την πράξη. 

Τα ζώα δέχονται κακομεταχείριση ανά τον κόσμο στο όνομα ενός ανύπαρκτου πολιτισμού. Κι οι άνθρωποι σέρνονται από ζέβρες, δαγκώνονται από πάντα, ξεσκίζονται από λιοντάρια. Μια απρόσμενη επίθεση δεν είναι ποτέ αθώα. Ας αναρωτηθούμε κι ας προβληματιστούμε για τη δική μας φύση που είναι λίγο πιο αναπτυγμένη. Λέμε τώρα.


Στηρίξτε μας με το like σας!!!

Ακολουθήστε μας

Χορηγός Επικοινωνίας

 #Φιλικά Site

 

English Act

Tutoring Certificates Translations