10 διάσημοι που έχουν αλλάξει το όνομά τους (pics) - e-Stage.gr
Apr 26, 2018 Last Updated 4:40 PM, Apr 26, 2018

10 διάσημοι που έχουν αλλάξει το όνομά τους (pics)

Κατηγορία: Viral

Το όνομα και το επώνυμο ενός καλλιτέχνη είναι και η ταυτότητά του, έτσι θα πολλές φορές μπορεί να θεωρηθεί σημαντικό να αλλαχτεί για να τραβήξει την προσοχή.

Σας παρουσιάζουμε 10 αγαπημένους καλλιτέχνες που τους έχουμε γνωρίσει διαφορετικά από το όνομα που αναγράφεται στην ταυτότητά τους.

Δέσποινα Βανδή

Η Δέσποινα Βανδή έκανε τα πρώτα της βήματα στο τραγούδι όταν ακόμη ήταν φοιτήτρια στην Θεσσαλονίκη, και άλλαξε το επίθετό της από Μαλέα σε Βανδή για να μην γίνει αντιληπτή από τους γονείς της όπου ζούσαν στην όχι και τόσο μακρινή Καβάλα καθώς ήταν μικρή κοινωνία.

Τζένη Καρέζη

Τα πιο όμορφα μάτια του ελληνικού κινηματογράφου άκουγαν στο όνομα Ευγενία Καρπούζη. Στην Καλαμαριά της Θεσσαλονίκης, όταν ακόμη ήταν στην Σχολή Καλογραίων, μια αδελφή τής είπε ότι θα την αποκαλούν Τζένη, από το χαϊδευτικό του Εugénie στα γαλλικά. Το επίθετο Καρέζη ήταν μια έμπνευση του Άγγελου Τερζάκη λίγα χρόνια μετά.

Αντώνης Ρέμος

Το πραγματικό του επίθετο είναι Πασχαλίδης αλλά όσο για το πώς προήλθε το Ρέμος, υπάρχουν δυο πιθανά σενάρια. Το πρώτο είναι πως το «Ρέμος» ήταν το επίθετο ενός θαυμαστή του, όπου πήγε να του ζητήσει αυτόγραφο, όταν τραγουδούσε στην Θεσσαλονίκη ακόμη με το πραγματικό του επίθετο και άρεσε τόσο πολύ στον τραγουδιστή όπου αποφάσισε να το υιοθετήσει κατεβαίνοντας στην Αθήνα. Το δεύτερο σενάριο είναι πως κάποιος δικός του του είπε: «Α, ρε Αντώνη, έπρεπε να είχες πάει στο φεστιβάλ του τραγουδιού San Remo». Την πραγματική πηγή την γνωρίζει ο ίδιος και μόνο.

Κώστας Μακεδόνας

Κατά κόσμον Κώστας Πάκας.  Όπως έχει αναφέρει και ο ίδιος σε συνέντευξή του, ήταν κάτι που του ζητήθηκε να αλλάξει. «Ήταν κάτι που μου επιβλήθηκε τότε και από την εταιρεία μου και τον Σταμάτη Κραουνάκη και την Λίνα Νικολακοπούλου όταν με έβγαλαν στη δισκογραφία. Δεν ήταν κακόηχο ή άσχημο, απλώς δεν είχε τίποτα ιδιαίτερο για να προξενήσει ενδιαφέρον» Έτσι κατέληξαν στο Μακεδόνας, κάτι που άλλωστε αντιπροσωπεύει και την καταγωγή του καλλιτέχνη.

Ευγενία Μανωλίδου

Η νυν κ. Γεωργιάδη ονομάζεται Ευγενεία Καραγιαννίδου. Το Μανωλίδου είναι το επίθετο του πρώτου της συζύγου, που το κράτησε και μετά το διαζύγιο τους

Γιώργος Αλκαίος

Το πραγματικό του επίθετο είναι Βασιλείου και είναι γιος του τραγουδιστή Γιάννη Βασιλείου. Στην αρχή της καριέρας του δεν ήθελε να τον ταυτίσουν με το όνομα του πατέρα του, ούτε και να κάνει καριέρα στις πλάτες αυτού, όποτε και αποφάσισε να το αλλάξει σε Αλκαίος, όπου του το πρότεινε ένας χορευτής του.

Γιάννης Πλούταρχος

Ως Γιάννης Κακοσσαίος δούλεψε τα πρώτα χρόνια ως κομμωτής. Όταν αποφάσισε να ασχοληθεί με το τραγούδι, ένας μάνατζερ του πρότεινε να το αλλάξει σε Πλούταρχος. Και πολύ καλά έκανε!

Ελισάβετ Μουτάφη

Το πραγματικό της επίθετο, δεν έχει πολύ μεγάλη διαφορά με το καλλιτεχνικό της, καθώς είναι Μουταφτσή. Η έμπνευση ανήκει στον Λάκη Λαζόπουλο.

Χρήστος Πολίτης

Ο γνωστός Γιάγκος Δράκος της «Λάμψης», ονομάζεται Χρήστος Πιατουλάκης και το άλλαξε από πολύ νεαρή ηλικία για λόγος καριέρας.

Θηρίο

Και τέλος, το γνωστό σε όλους μας Θηρίο, ένας από τους πιο αγαπημένους ράπερ της γενιάς του, ακούει στο όνομα Κώστας Δράκουλας.