Η σεξιστική διαδικασία πρόσληψης των αεροσυνοδών από το 1930! (video/pics) - e-Stage.gr
Apr 26, 2018 Last Updated 4:40 PM, Apr 26, 2018

Η σεξιστική διαδικασία πρόσληψης των αεροσυνοδών από το 1930! (video/pics)

Κατηγορία: Viral

Σοκαριστικά πλάνα από το 1930 δείχνουν την σeξιστική διαδικασία πρόσληψης των αεροσυνοδών, η οποία περιελάμβανε έναν άντρα γιατρό να αγγίζει το στήθος τους, ενώ τις μετράει. 

Σοκαριστικά πλάνα από το 1930 δείχνουν την σeξιστική διαδικασία πρόσληψης των αεροσυνοδών, η οποία περιελάμβανε έναν άντρα γιατρό να αγγίζει το στήθος τους, ενώ τις μετράει. Το βίντεο γυρίστηκε το 1936 και δείχνει τις υποψήφιες αεροσυνοδούς να πετούν πάνω από την γέφυρα Golden Gate πριν την σωματική εξέταση και τις μετρήσεις.σο Ένας αφηγητής περιγράφει τους αυστηρούς ηλικιακούς περιορισμούς, ενώ φαίνεται ο γιατρός να αγγίζει τις γυναίκες σε περίεργα μέρη.

Δείτε το βίντεο

«Η ανάπτυξη των αερομεταφορών ώθησε της αεροπορικές εταιρίες να αναζητήσουν αεροσυνοδούς», αναφέρει ο αφηγητής στην αρχή του βίντεο.

«Αυτά τα κορίτσια όχι μόνο πρέπει να σερβίρουν γεύματα, αλλά πρέπει να είναι εγγεγραμμένες νοσοκόμες, κάτω από 24 ετών και να πληρούν πολύ αυστηρές σωματικές απαιτήσεις», προσθέτει ο αφηγητής. 

«Από το τεστ περιστροφής, οι γιατροί της United Airlines μπορούσαν να καταλάβουν τι συνθήκες θα μπορούσαν να αντέξουν οι κοπέλες στον αέρα.»

Οι μετρήσεις μέσης, στήθους και γοφών ήταν απαραίτητες προϋποθέσεις για να προσληφθεί μια κοπέλα ως αεροσυνοδός.

Παρά τις τεράστιες τεχνολογικές εξελίξεις στον τομέα των αερομεταφορών κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1930 οι διακρίσεις με βάση το φύλο συνεχίστηκαν και τις επόμενες δεκαετίες.

Αρχικά, η πολιτική της United Airlines ανέφερε ότι οι γυναίκες αεροσυνοδοί έπρεπε να είναι ελεύθερες. Θα απολύονταν αν παντρεύονταν, αν έπαιρναν βάρος ή όταν έφταναν τα 32.

Ο ηλικιακός περιορισμός καταργήθηκε το 1970 μετά από μια ομοσπονδιακή δίκη, ενώ η απαγόρευση του γάμου σταμάτησε το 1980.

πηγή: tilestwra.com


Στηρίξτε μας με το like σας!!!

Ακολουθήστε μας

 #Φιλικά Site

 

English Act

Tutoring Certificates Translations