Crisis Diary 2011.09.28 (μέρος Γ') - e-Stage.gr
Apr 21, 2018 Last Updated 7:52 PM, Apr 21, 2018

Crisis Diary 2011.09.28 (μέρος Γ')

Κατηγορία: Περί... "ανέμων"

Τρίτη, 9 Οκτωβρίου 2012. Την ίδια μέρα αλλά το 1944, οι κατακτητές Γερμανοί του Γ’ Ράιχ, βομβάρδιζαν την Αθήνα.

Επίσης, την ίδια μέρα τότε λίγο πιο μακριά στο Κορωπί, έπεφταν νεκροί συμπατριώτες μας από πυρά των ιδίων κατακτητών στα πλαίσια ομαδικής εκτέλεσης. Ήταν 44 άνθρωποι, τότε το 1944.

Τώρα πια, η Καγκελάριος της Γερμανίας είναι ήδη σε τραπέζι γεύματος εργασίας με τον Πρωθυπουργό στα πλαίσια επίσημης επίσκεψης της εδώ.

Η Αθήνα σήμερα φόρεσε την πιο θλιμμένη της φορεσιά με μπόλικη συννεφιά και αρκετή δροσιά που όμως δεν δροσίζει καθόλου τους καυτούς μας καιρούς.

Η Άνγκελα Μέρκελ ήρθε και θα φύγει, όπως δείχνει το πράγμα, δίχως μια προοπτική βελτίωσης του βιοτικού επιπέδου της πλειοψηφίας των συνανθρώπων μου, εδώ.

Μου θυμίζει επίσκεψη γιατρού στην εντατική, ή μάλλον διαιτολόγου στον παχύσαρκο, σταθερά βουλιμικό ασθενή, που κουράρει.

Θα πάω κέντρο. Όπως απάντησα στην ερώτηση της Μαρίτσας, αν έχω ραντεβού, με περιμένουν 40.000 σαν εμένα..έχω υποχρέωση στην Αντιόπη, στην Μαρίτσα και σε μένα τον ίδιο.

Δεν φοβάμαι ούτε συνήθισα την φτώχεια. Γι’αυτό.

Τα λέμε.

Πέμπτη 10.01.2013

Μπήκαμε και στο 2013…το μνημόνιο εφαρμόζεται εδώ και καιρό. Οι γιορτές πέρασαν με κρύο πολύ και γλυκά. Ήρθαν και οι παππούδες από την Ρόδο.

Το αρχιτεκτονικό γραφείο είναι παρελθόν. Είμαι άνεργος και ανενεργός ως Αρχιτέκτονας. Μετά από σχεδόν 13 χρόνια δουλειάς, τίποτα δεν έμεινε. Ούτε καν η κλασσική «αποζημίωση». Τον περασμένο Νοέμβριο εισέπραξα 200 ολόκληρα ευρώ ενώ τον Δεκέμβρη, μήνα των εορτών, το γιόρτασα με ολόκληρα 100.

Η Αντιόπη έδωσε την πρώτη της παράσταση σαν Ρούντολφ το ελαφάκι μαζί με τους συμμαθητές της….είχα τρομερό πονοκέφαλο. Η καημενούλα μου έβαλε τα κλάματα μόλις διέκρινε στους θεατές την μάνα της. Είναι μικρούλα ακόμα. Δεν είναι καν 2,5 ετών. Αλλά σύμφωνα με την δασκάλα της, την Αλεξάνδρα, είναι ανεπτυγμένη και αρκετά έξυπνη.

Για να επανέλθω στο πολιτικό σκηνικό της χώρας, επικρατεί μια έντονη αμφισβήτηση προς τους πάντες. Ο Κώστας Σκανδαλίδης επέστρεψε στο Πα.Σο.Κ. που κλυδωνίζεται από την χαζομάρα του πρώην υπουργού του των οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου. Οι αντιπολιτευόμενοι του Σύριζα θέλουν να πραγματοποιήσουν «ρεσάλτο» κατά τον πρόεδρο του Κινήματος, βάζοντας στην κρίση του κοινοβουλίου και τον ίδιο, αλλά το πράγμα χοντραίνει γιατί οι Ανεξάρτητοι μαζί με τους Φασίστες, βάζουν και τον πρώην Πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου. Κάτι σαν μέρες του 1989 ένα πράγμα.

Η ιστορία βέβαια σπάνια επαναλαμβάνεται.

Και για να μην πιάσω πάλι τον Μαρξ, συνεχίζω να ιχνογραφώ περιτριγυρισμένος από αυτήν τη φάρσα (γιατί μόνο τέτοια μπορώ να την χαρακτηρίσω αυτήν την μακρόχρονη και τόσο ακραία εξπρεσιονιστική πραγματικότητα της κοινωνίας στην πατρίδα μου).

Οι εκπομπές ακόμα διακόπτουν την ολική μου αδράνεια. Πέραν βέβαια τούτου του πονήματος που το διατρέχουν τα μάτια σου.

Ένα πόνημα δίχως ιδιαίτερη πλοκή, άνευ λογικής και με λίγη ευαισθησία, μια ευαισθησία που χαρακτηρίζεται από διάφορα δραματικά που συνέβησαν συμβαίνουν και θα εξακολουθήσουν να συμβαίνουν σε μένα καθώς και σε χιλιάδες άλλους,  οφείλω να ομολογήσω.  

 Επειδή όμως τα κλάματα με εμποδίζουν να δω και να γράψω, πέραν του γεγονότος ότι η υγρασία στο πληκτρολόγιο είναι απαγορευτική, ανανεώνω το ραντεβού με το πόνημα ίσως αύριο, μεθαύριο, τον άλλο μήνα θα δούμε…

Τα λέμε και κλαίμε.

Συνεχίζεται...

Δείτε επίσης: Crisis Diary 2011.09.28 (μέρος A')
Δείτε επίσης: Crisis Diary 2011.09.28 (μέρος Β')
Δείτε επίσης: Crisis Diary 2011.09.28 (μέρος Δ')
Δείτε επίσης: Crisis Diary 2011.09.28 (μέρος Ε')
Δείτε επίσης: Crisis Diary 2011.09.28 (μέρος ΣΤ')


 

Στηρίξτε μας με το like σας!!!

Ακολουθήστε μας