Πώς περνάνε οι νέοι τις διακοπές τους (από μία διαφορετική γωνία) - e-Stage.gr
Apr 21, 2018 Last Updated 7:52 PM, Apr 21, 2018

Πώς περνάνε οι νέοι τις διακοπές τους (από μία διαφορετική γωνία)

Κατηγορία: Περί... "ανέμων"

Καλή Χρονιά! Για όλους μας. Με υγεία, με αγάπη, με ευτυχία… Να μην σου λείψει τίποτα αυτή τη χρονιά, να έχεις δίπλα σου όσους επιθυμείς, κακό να μην σ’ αγγίξει, δάκρυ να μην κυλήσει.

Αυτά άκουγα για 15 μέρες. Ευχές, ευχές, ευχές. Δεν μου έλειψαν καθόλου, στο τηλέφωνο, στο δρόμο, στην σχολή χορού, στα μαγαζιά, στο super market, ακόμα και στις δημόσιες τουαλέτες.

Σε δεύτερη μοίρα άκουγα και την παρακάτω φράση «Πώς περνάς / πέρασες τις διακοπές σου; Τι έκανες;». Ακούγεται ένα απαλό συγκαταβατικό «καλά» και δεν προλαβαίνεις να ανταποδώσεις την ερώτηση. Σε καταιγίζουν με τα ψώνια τους, τα γλυκά τους, τις ανούσιες πράξεις που έκαναν αυτά τα Χριστούγεννα.

Νευρίασα. Θύμωσα. Να ‘μαι λοιπόν, να πω σε κάποιον, πώς πέρασα ΕΓΩ και πιθανότατα πολλοί νέοι, τις διακοπές μου.

  1. Άγχος από την πρώτη μέρα για τα χιλιάδες πράγματα που μου έχουν αναθέσει να κάνω. Όσο καλά και να υπολογιστούν δεν γίνονται ποτέ όπως πρέπει ή όπως επιθυμούμε.
  2. Μαγείρεμα για τους πάντες πέρα από τον εαυτό σου.
  3. Οι 4 μέρες που θα αποφασίσεις να χαλαρώσεις, ξαφνικά θα γίνουν οι χειρότερες των διακοπών, αφού όλοι αναρωτιούνται πότε και τι θα διαβάσεις, αν θα προλάβεις την εξεταστική κτλπ.
  4. Όλοι βγαίνουν έξω για να διασκεδάσουν μέσα σε γεμάτα μέχρι την είσοδο μπαράκια, στα οποία έτσι κι αλλιώς πηγαίνουν μία φορά την εβδομάδα, ενώ σε κοσμούν με επίθετα της αρεσκείας τους επειδή δεν τους συνοδεύεις (ξενέρωτε, φυτούκλα, μαμάκια).
  5. Αποφασίζεις ότι η επόμενη χρονιά θα είναι καλύτερη από την προηγούμενη και από τις πρώτες μέρες, αποδεικνύεται το αντίθετο. Οπότε κάθεσαι σπίτι με ζεστή σοκολάτα μόνος και αποδέχεσαι τον εαυτό σου.
  6. Εκεί τα πράγματα γίνονται ξαφνικά… εύκολα. Ελευθερώνεις το μυαλό σου, δεν σε νοιάζει τι λένε οι άλλοι, μόνο εσύ μετράς.
  7. Καλείς φίλους σπίτι, παίζετε επιτραπέζια, βλέπετε ταινίες, παρατηρείτε από το παράθυρο το χιόνι να πέφτει ελαφρύ στα αμάξια.
  8. Η μυρωδιά του καμένου ξύλου, ή ότι είναι αυτό που βάζουν μερικοί στα τζάκια τους, γίνεται ανυπόφορη και θα καταλήξεις για μία μέρα στο νοσοκομείο τουλάχιστον είτε από δύσπνοια, είτε από πνευμονία, είτε από γλίστρα στον πάγο.
  9. Στις 7 Ιανουαρίου αρχίζεις να ξαναμπαίνεις στους ρυθμούς σου, όμως παρατηρείς ότι άργησες και σε 2 μέρες ξαναρχίζει η καθημερινότητα.

Εκεί εμφανίζεσαι εσύ. από το 1 ως το 9 βρίσκεσαι κι εσύ. Μαζί σου βρίσκεται και αυτός ο ένας, ξέρεις για ποιόν μιλάω, για ποιο άτομο μιλάμε όλοι. Το δικό σου άτομο. Αυτός που θα είναι δίπλα σου πάντοτε, είτε είναι γιορτές είτε όχι. Να αλλάξετε μαζί χρονιά, να αγκαλιαστείτε και να κλαίτε στους τσακωμούς, να γελάτε μαζί στις ταινιές, να λιώνετε πάνω στο κρεβάτι.

Λέμε τα πράγματα όπως είναι. Δεν βγαίνουν όλοι οι νέοι έξω για να περάσουν καλά, δεν αρέσουν σε όλους οι γιορτές, τα κλαμπ, η δυνατή μουσική και ο κόσμος. Εμείς είμαστε εκεί. Είμαι κι εγώ ένας από αυτούς τους νέους.

Καλή χρονιά, ότι είναι να φέρει, θα το φέρει. Να είστε χαρούμενοι και αν δεν είστε τώρα, μην ανησυχείτε, η χαρά έρχεται σύντομα.

Υ.Γ. bonus στην λίστα 10: ΟΛΟΙ τραγουδάνε χριστουγεννιάτικα τραγούδια που πιθανόν δεν γνωρίζεις και θες να τους κρεμάσεις από τις σκαλωσιές, που λέμε ότι είναι έλατα, στο κέντρο της Αθήνας.


Στηρίξτε μας με το like σας!!!