Το τέλος του κόσμου ξαναματάρχετε - e-Stage.gr
Apr 24, 2018 Last Updated 8:27 PM, Apr 24, 2018

Το τέλος του κόσμου ξαναματάρχετε

Κατηγορία: Μυστήριο

Μου αρέσει να επιστρέφω κατά καιρούς σε ένα θέμα, το οποίο έχω ψάξει πάρα πολύ τα τελευταία χρόνια. Το θέμα αυτό είναι το τέλος του κόσμου, το οποίο ανά τακτά χρονικά διαστήματα μας ξανάρχεται στο κεφάλι.

Την τελευταία φορά που ασχολήθηκα με το θέμα ήταν την περίοδο που ήμουν στον Sport Fm και μας προέκυψε ότι έρχεται το Ragnarok, το τέλος του κόσμου αλά Βίκινγκς, βρε αδερφέ αν δεν θυμάσαι τι είναι. Δεν θα αρνηθώ το γεγονός ότι είχα ξανασχοληθεί και την περίοδο που τελείωνε και το ημερολόγιο των Μάγια και θα μας έπεφτε και τότε ο ουρανός στο κεφάλι.

Οπότε μιας και τότε έρχεται ξανά το τέλος του κόσμου στις 23 Σεπτεμβρίου αποφάσισα να γράψω άλλο ένα κείμενο που να αφορά τη θεματολογία.

Το 2014 που έγραψα για το Ragnarok περιμέναμε δράκους, φίδια, λύκους και άλλα τερατόμορφα πλάσματα που θα σκότωναν τον Όντιν, τον Θορ και το λοιπό σκανδιναβικό πάνθεον και δεν θα έμενε κολυμπηθρόξυλο όρθιο κι εμείς θα καταλλήγαμε όλοι να τρώμε κρέμα αλά κρεμ, τη σπεσιαλίτε της Βαλχάλα, που λέει και ο Χοντρομπαφ στο Αστερίξ και οι Νορμανδοί.

Αυτή τη φορά θα μας έρθει λέει στο κεφάλι ένας πλανήτης, ο οποίος είναι και πονηρούλης και κρύβεται πίσω από άλλους πλανήτες κι εμείς δεν μπορούμε να τον δούμε και ξαφνικά θα μας κάνει τσα και θα μας σκάσει πάνω στην κούτρα.

Σύμφωνα με τους μεγάλους «προφήτες», πρόσφατα ήταν και κάτι άλλοι πλανήτες – αστεροειδείς – ουράνια σώματα να περάσουν από κοντά και να μας καταστρέψουν αλλά δεν τους έκαστε. Τελευταίες προβλέψεις ήταν για το 2012 μαζί με τους Μάγια και για το 2015, οπότε και για άλλη μια φορά το τέλος του κόσμου αναβλήθηκε.

Καλό θα ήταν όμως να γυρίσουμε και λίγο πιο πίσω για να δούμε πως το «Πάμε Στοίχημα - Τέλος του Κόσμου» δεν είναι πρόσφατη ανακάλυψη, αλλά το συγκεκριμένο παιχνίδι παίζεται εδώ και πάρα πολλά χρόνια με μεγάλη αποτυχία όπως μπορείτε να καταλάβετε.

Πρώτη προφητεία για το τέλος του κόσμου ήταν στις 31/12/999. Εκεί με την πρώτη χιλιετία η γη θα καταστρεφόταν σύμφωνα με τα απόκρυφα ευαγγέλια. Καταλαβαίνεται λοιπόν από πόσο παλιά κρατάει αυτή η κολόνια.

Δεύτερη ημερομηνία ήταν στις 20/2/1524. Πάμε όμως στην ιστορία του θέματος.

Στα 1499 ο καθ’ όλα αξιοπρεπής Γερμανός μαθηματικός και αστρονόμος Γιόχανες Στέφλερ προβλέπει ότι ένας κατακλυσμός θα αφάνιζε τον κόσμο. Το κύρος του ως καθηγητή πανεπιστημίου έκανε πιστευτή τη θεωρία του, έτσι ο τύπος επί 25 χρόνια τριβέλιζε τ’ αυτιά των Γερμανών. Αρκετοί το έχαψαν. Κάποιοι πούλησαν περιουσίες, άλλοι αγόρασαν ή έφτιαξαν πλοία στο Ρήνο. Οι έμποροι πλούτισαν πουλώντας σύνεργα επιβίωσης στους αφελείς ή αγοράζοντας τη γη τους και μέσα σε όλα αυτά σπάει κι ο διάολος το ποδάρι του και στις 20/2/1524 ξεσπά μεγάλη καταιγίδα. Όλοι νομίζουν πως ήρθε το τέλος και τρέχουν για τα πλοία. Στον πανικό που επικρατεί πολλοί σκοτώνονται. Η καταιγίδα κοπάζει και όσοι πέθαναν, το μετάνιωσαν. Ο Στέφλερ λέει ότι έκανε λάθος και δίνει νέα ημερομηνία κατακλυσμού. Ευτυχώς αυτή τη φορά οι συμπατριώτες του τον έγραψαν κανονικά.

Επίσης ένας μεγάλος ειδικός στις εσχατολογικές προβλέψεις ήταν ο Νοστράδαμος, ο οποίος σύμφωνα με τις προφητείες του είχε καταστρέψει τον κόσμο από το 1732. Δυστυχώς όπως καλά καταλάβετε απέτυχε, αλλά επειδή το καλό το παλικάρι πρέπει να καλύπτει τον πισινό του σε τέτοιες δύσκολες στιγμές προέβλεψε και άλλη μία το 1999. Πάλι δεν του έκατσε, αλλά δεν χρειάζεται να απογοητευόμαστε σίγουρα θα έχει προβλέψει κι άλλες ημερομηνίες και κάποια θα την πετύχει που θα του πάει.

Και οι μάρτυρες του Ιεχωβά από την άλλη δεν μπορείς να πεις ότι δεν έχουν ένα πρόβλημα επιτυχίας στο κομμάτι των προβλέψεων. Μηδέν στα τέσσερα έχουν. Το 1925, το 1941, το 1975 και το 1984. Το προσπαθούν αλλά δεν θέλει να τους κάτσει με τίποτα. Νομίζω πως και για αυτούς ταιριάζει η διαφήμιση του Τζόκερ. «Κι αν σου κάτσει; Σου αλλάζει τη ζωή».

Εξίσου καλό ποσοστό είχε και ο Γουίλιαμ Μίλερ. Μηδέν στα τέσσερα και αυτός. Ο μύθος λέει ότι είδε ένα όραμα ότι ο κόσμος θα «τελειώσει» διαδοχικά στις 3/4/1843, 7/7/1843, 21/3/1844 και 22/10/1844. Μάταια περίμενε όμως, ο κόσμος προς απογοήτευσή του δεν καταστράφηκε. Φήμες θέλουν να παίζεται με καλή απόδοση στο στοίχημα αν θα πετύχει τη συντέλεια ο εν λόγω πάστορας.

Από τις καλύτερες περιπτώσεις «εσχατολογικής προφητείας» ήταν η κότα προφήτης του Leeds. Το 1806 στην αγγλική πόλη ειπώθηκε ότι μια κότα γένναγε αυγά που έγραφαν «ο Χριστός έρχεται». Τελικά το όλο γεγονός αποδείχτηκε ένα τεράστιο φιάσκο, μιας και η επιγραφή πάνω στα αυγά ήταν έργο της ιδιοκτήτριας η οποία, έγραφε στα αυγά και τα επανατοποθετούσε ώστε να τα γεννήσει ξανά η κότα.

Αλλη μία «προφητεία» είχαμε το 1992 και συγκεκριμένα στις 28 Οκτωβρίου, μόνο που τελικά η εν λόγω περίπτωση εξελίχθηκε σε θαύμα. Να δούμε όπως πως έχουν τα γενονότα και πως συντελέστηκε αυτό το θαύμα. Ο Λι Γιανγκ Ριμ, αρχηγός της αίρεσης Τάμι, στη Νότια Κορέα, ανακοίνωσε ότι ο Χριστός του είχε ζητήσει να συγκεντρωθούν 144.000 πιστοί τα μεσάνυχτα εκείνης της ημέρας, για να τους σώσει από τον Αρμαγεδδώνα .Περισσότερα από 100.000 άτομα παρουσιάστηκαν σε περίπου 200 φονταμενταλιστικές εκκλησίες. Το τέλος του κόσμου προφανώς δεν ήρθε και ο Λι Γιανγκ Ριμ συνελήφθη, γιατί καταχράστηκε 4 εκατομμύρια δολάρια που συγκεντρώθηκαν από δωρεές των πιστών. Και πάλι κακοήθειες!  Απλά ο άνθρωπος τους είδε μαζεμένους και είπε να βγάλει το δίσκο. Τα λεφτά βρέθηκαν στο λογαριασμό του από θαύμα.

Υπάρχουν κι άλλες ιστορίες εξίσου αστείες με αυτές, αλλά επειδή θα έρθουν κι άλλες φορές που θα τελειώσει ο κόσμος τις κρατάω καβάντζα για επόμενα άρθρα που θα γράψω. Να υπάρχει και μια αγωνία μην γράφω κάθε φορά τα ίδια και τα ίδια.

Μέχρι το επόμενο τέλος του κόσμου σας εύχομαι στο επαναδιαβάζειν και σε μένα στο επαναγράφειν.


Στηρίξτε μας με το like σας!!!

Ακολουθήστε μας