Κάναμε τη βόλτα μας στην «Έκθεση Vintage Toys 2018» (pics) - e-Stage.gr
May 23, 2018 Last Updated 11:57 AM, May 23, 2018

Κάναμε τη βόλτα μας στην «Έκθεση Vintage Toys 2018» (pics)

Κατηγορία: Games - Internet - Hobbies

Πως θα ένιωθες αν ερχόντουσαν ξανά όλες οι παιδικές σου αναμνήσεις;  Τι θα σκεφτόσουν αν έβλεπες το παιδικό σου δωμάτιο; Όλες αυτές τις όμορφες εμπειρίες μπορείς να τις ζήσεις 20/21/22 Απριλίου στη Τεχνόπολη στο Γκάζι.

Ειναι η 5η έκθεση Vintage Toys και για 3η συνεχή χρονιά διεξάγεται στη Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων

Η φετινή είναι ακόμα μεγαλύτερη από τις προηγούμενες και θα φιλοξενήσει παιχνίδια ηλεκτρονικά και μη, από τα 70ς ως και σήμερα, αν και θα βρείτε ορισμένα κρυμμένα διαμάντια σε κάποιους από τους εκθέτες τα οποία χρονολογούνται από το 1900

Εντυπωσιακές συλλογές ιδιωτών, αλλά και καταστημάτων όπου έχετε τη δυνατότητα να αγοράσετε μια πολυπόθητη παιχνιδομηχανή Atari, παιχνίδια gameboy, ακόμα και πρώτες εκδόσεις του περιοδικού «Ο μικρός Ήρωας», «Ρομάντζο» και πολλά άλλα.

Βρεθήκαμε στην έναρξη της έκθεση σήμερα το πρωί και ήδη είχε παρά πολλούς λάτρεις των παιχνιδιών, είτε μικρότερης ηλικίας είτε και γονείς με τα παιδιά τους που τους ξεναγούσαν στις δίκες  τους παιδικές περιπέτειες.

Μια ονειρεμένη γωνία μέσα στην έκθεση, είναι ένα παιδικό δωμάτιο με χιλιάδες αφίσες στους τοίχους, διάφορα παιχνίδια στο πάτωμα, κουκλάκια παντού είτε για αγόρια είτε για κορίτσια, τα πρώτα βιντεοπαιχνίδια, ακόμα και πολύ χαρακτηριστικά στύλο και μολύβια με διάφορους παιδικούς μας ήρωες τυπωμένους πάνω τους. 

Εντυπωσιακά είναι παιχνίδια που χρονολογούνται από τις αρχές του 20ου αιώνα. Κυρίως κούκλες είτε γυναικείες είτε αντρικές φιγούρες, μωράκια κούκλες, ακόμα και viewmaster από τη δεκαετία του 50’ με ταινίες από κλασικά παιδικά παραμύθια. 

Δεν λείπουν Barbie, Bibi-bo, Lego, Playmobil, PowerRanger, Hero Quest, Ναυμαχία, τρενάκια, Subuteo, διαφορά arcade παιχνίδια, και ότι είδους φιγούρα θυμάστε από τα παιδικά σας χρόνια. 

Φυσικά και θα υπάρχουν Cosplay, φαν του είδους δηλαδή ντυμένοι ως οι αγαπημένοι τους ήρωες και θα κάνουν και διαγωνισμό την Κυριακή όλοι μαζί. 

Μια πολύ όμορφη έκθεση που δε σε αφήνει ασυγκίνητο, σε ταξιδεύει στα παλία εκείνα τα χρόνια και σε κάνει να ανοίξεις τις κούτες από την αποθήκη και να θαυμάσεις ξανά αυτούς τους υπέροχους θυσαυρους που έχεις φυλάξει.

Η έκθεση θα λειτουργεί τις ημέρες 20/21/22 Απριλίου από τις 11.00 έως τις 23.00, στο κτήριο «Μηχανουργείο» της Τεχνόπολης.

Η είσοδος είναι 5 ευρώ για όλο το τριήμερο ενώ οι Cosplayers και τα παιδιά ως 10 ετών μπορούν να εισέλθουν δωρεάν

Αξίζει μια όμορφη διαδρομή στις αναμνήσεις.

Απολαύστε. 

photo credtis: Peter Papapetros