Δεκαετία του ’80, το δωμάτιο των εφηβικών μας χρόνων (pics) - e-Stage.gr
Apr 20, 2018 Last Updated 8:45 AM, Apr 20, 2018

Δεκαετία του ’80, το δωμάτιο των εφηβικών μας χρόνων (pics)

Κατηγορία: Αφιέρωμα

Ένα Stop στην πόρτα ή μια αυτοκόλλητη ανοιχτή παλάμη σηματοδοτεί το άβατο του χώρου. Χτύπα την πόρτα καλέ πριν μπεις, για δικό σου καλό κυρίως.

Ρούχα στο πάτωμα και σε καρέκλες, βιβλία, τετράδια, γόμες, στυλό σκόρπια, χαρτάκια από σοκοφρέτες και πατατάκια κάτω απ΄το κρεβάτι. Να πας να το στρώσεις και να πετάγονται αντικείμενα-έκπληξη απ΄τα στρωσίδια. Και σιγά μην ξέρεις ποια είναι η θέση τους! Τα τοποθετείς λοιπόν πάνω στο γραφείο και φυσικά δεν πετάς ποτέ τίποτα. Διότι ναι, αυτό το μικρό χαρτάκι που θεωρείς εσύ σκουπίδι, μπορεί να είναι σημαντικότατο για τον έφηβο κάτοχό του, άσχετα που το βρήκες κάτω απ΄τη μοκέτα.

Τα βράδια οι τοίχοι τρίζουν απ΄τα μπάσα και τις ροκιές, πικ-απ, ενισχυτής, equalizer και ηχεία-σκαμνάκια, τι ωραία που θα ήταν με ένα σεμεδάκι από πάνω! Και να πεις ότι δεν είχε και ραδιοκασετόφωνο-γκουμούτσα στο κομοδίνο του, μαζί με δεκάδες κασέτες με προσεκτικά γραμμένο περιεχόμενο, κάθε φορά που μπαίνεις πατάς και από μία και μετά την κολλάς με σελοτέιπ. Το τηλέφωνο βαράει υπερωρίες, άντε να πάρεις σειρά να μιλήσεις κι εσύ. Και γράφει κιόλας το άτιμο, πάλι ένα σκασμό λεφτά θα πληρώσεις στον ΟΤΕ. Και αυτοί οι τοίχοι βρε παιδί μου, γεμάτοι αφίσες, κρίμα τόσα κάδρα κεντημένα σταυροβελονιά να πάνε χαμένα. Τις βρίσκει στα περιοδικά που αγοράζει και κάθε φορά τσουπ, κολλάει κι από μία. Τσε Γκεβάρα, John Lennon, Pink Floyd, Scorpions, Kiss και κάτι άλλοι με άγριες φάτσες. Και της ξαδέλφης η κόρη, που είναι και κορίτσι τα ίδια, μόνο που εκεί η τοιχοκολλημένη σύνθεση αλλάζει σε Madonna, Douran-Douran, Tom Cruise και Σταμάτη Γαρδέλη.

Τα βράδια ακούνε και ραδιόφωνο, κάτι ερασιτεχνικούς ραδιοσταθμούς που είναι παράνομοι. Τους παίρνουν και τηλέφωνο και κάνουν αφιερώσεις ο ένας στον άλλον. Κι εγώ τους ακούω καμμιά φορά, βάζουν ωραία τραγούδια, ειδικά αυτά από τη δεκαετία του ’60 μου αρέσουν πολύ. Τηλεόραση δεν βλέπει πολύ, προτιμά βιντεοκασέτες, που νοικιάζει απ΄το video club που άνοιξε πρόσφατα.

Όταν έρχονται οι φίλοι του, κλείνονται εκεί μέσα για ώρες και ανοίγουν μόνο για να παραλάβουν την πίτσα που τους φτιάχνω. Όχι ότι στήνω αυτί, αλλά συνήθως μιλάνε για κορίτσια, μουσική, αθλητικά και το δικό τους σπίτι που θα νοικιάσουν όταν μπουν στο Πανεπιστήμιο για να είναι ανεξάρτητοι (λες κι εμείς εδώ τους καταπιέζουμε).

Σας αφήνω τώρα, γιατί αύριο γράφω Γεωμετρία, μεγάλο πλήγμα προβλέπεται, τι στο καλό με έπιασε και σκέφτομαι σα μαμά 20τόσα χρόνια μετά;


Στηρίξτε μας με το like σας!!!

Ακολουθήστε μας