Λούνα Παρκ "Ροντέο" - e-Stage.gr
May 20, 2018 Last Updated 3:45 PM, May 20, 2018

Λούνα Παρκ "Ροντέο"

Κατηγορία: Αφιέρωμα

Tο τηλέφωνο χτύπησε ξαφνικά νωρίς στο απόγευμα του Σαββάτου, ξυπνώντας με από βαθύ ύπνο!! 

Ξυπόλητος σύρθηκα ως το γραφείο για να το σηκώσω πριν μου σπάσει περισσότερο τα νεύρα!! Βλέπεται στη δεκαετία του 80 δεν είχαν φτάσει στα χέρια μας οι ασύρματες συσκευές και λοιπές τεχνολογίες!!

- Σήκω ντύσου και σε μισή ώρα κατέβα να φύγουμε για RODEO!!

Ούτε να αρνηθώ δεν πρόλαβα και γιατί να αρνηθώ άλλωστε;; Βόλτα με τους κολλητούς μου και πού στο Ροντέο που γινόταν κοσμοπλημύρα και είχε και γκομενάκια;; Σε ένα τέταρτο ήμουν ήδη έτοιμος, γαμπρός κανονικός!! Μια βόλτα στο εκπληκτικό RODEO, για τα αγόρια της εποχής δεν είχε μόνο σκοπό τα παιχνίδια όσο το καμάκι!!

Για να κατέβεις την Συγγρού Σάββατο βράδυ με προορισμό την παραλιακή, έπρεπε να 'χεις ή μεγάλη υπομονή ή μεγάλη τρέλα!!

Στο τέλος της Συγγρού προς τα αριστερά (τώρα πάμε προς τα δεξιά) άρχιζε η παραλιακή !!

Κίνησης περιπέτεια μέρος δεύτερον!!

Η ουρά έπιανε από την στροφή του Φαλήρου και απλά πήγαινε κούτσα κούτσα!! Περάσαμε το γνωστό «Θέατρο» στα δεξιά μας αρκετά αργότερα την «Νεράιδα» και αρκετή ώρα μετά (μαζί με το παρκάρισμα, άλλος άθλος του Ηρακλή) φτάσαμε στον προορισμό μας!!

Η πύλη του RODEO έδειχνε μεγαλοπρεπής, σου προσέδιδε ένα αίσθημα δέους, λες και θα πέρναγες την πύλη του παραδείσου!!

Για εμάς όμως εκείνη την εποχή το RODEO εκτός του ότι ήταν το μεγαλύτερο luna park της πόλης με καινούργια παιχνίδια, ήταν όντως ένας μικρός παράδεισός!!

Εκεί μπορούσαμε να πιούμε καφέ, να φάμε στα πολλά στέκια fast food που διέθετε, να απολαύσουμε τα παιχνίδια, να συναντήσουμε γνωστούς και φυσικά γυναίκες μιας και το luna park ήταν μια καλή γυναικοπαγίδα!!

Γονείς, παιδιά, νεολαία, δυνατή μουσική που ανάλογα με το παιχνίδι άλλαζε και το ύφος της(από ροκ μέχρι Καζαντζίδη άκουγες), φασαρία και δυνατοί φωτισμοί ήταν πάντα σε εκείνο το σημείο!!Το RODEO ήταν πηγή ζωής !!

Το Λούνα park είχε δύο μέρη με δύο εισόδους για την καλύτερη εξυπηρέτηση του κόσμου πού πραγματικά γέμιζε την παιχνιδούπολη ειδικά τα Σ/Κ!! Μία από αριστερά και μία από δεξιά, στο κέντρο όμως οι δύο χώροι ενώνονταν και έτσι το Rodeo γινόταν ένας τεράστιος πολυχώρος!!

Πάμε να δούμε από κοντά τα καλύτερα παιχνίδια που γέμιζαν κάθε  5 – 10 λεπτά! Ο λαβύρινθος, το χταπόδι, η σκοποβολή(ουρές για να κερδίσουμε κανένα κουκλάκι και να το χαρίσουμε στο κορίτσι μας όσοι είχαμε), η ρόδα(Athens by night),το τρενάκι του τρόμου, η μπαλαρίνα(το hi spot  τότε), το εκπληκτικό Enterpraiz(το θυμάστε), το ταψί(ο κακός χαμός ο ίδιος, όποια φόραγε φούστα την είχε βάψει)το καλύτερο παιχνίδι για μάτι, το ψάρεμα, τα ηλεκτρονικά, τις κούνιες και το κλού , το υπέροχο τελεφερίκ που σε έκανε βόλτα από ψηλά σε όλο τον χώρο!!

Παίξαμε φάγαμε και γελάσαμε με τους κολλητούς μου αλλά ο χρόνος είναι σκληρός και περνάει γρήγορα!!Καθίσαμε σε ένα από τα παγκάκια να ξεκουραστούμε πριν πάρουμε το δρόμο της επιστροφής!!!!

Κάτι οι μπύρες που είχαμε πιεί ,κάτι η κούραση έκλεισα τα μάτια μου για λίγο!!Ξύπνα μαλάκα  θα αργήσουμε, η φωνή του κολλητού μου, μου τρύπησε τα αυτιά!! Ξύπνησα τρομαγμένος  και πετάχτηκα πάνω λες και θα έχανα το τρένο!

Ο κολλητός μου φανερά αλλαγμένος με σημάδια του χρόνου ξέρετε από αυτά που έρχονται και δεν φεύγουν προσπαθούσε να μαζέψει τα καλάμια του ψαρέματος!!

---Άντε βοήθα  έβαλε ψύχρα, άσε που δεν τσιμπάει τίποτα ,πάμε αργήσαμε!!

Πάντοτε αργούσαμε όταν πηγαίναμε στον  Άλιμο στο Rodeo, μόνο που τώρα το αγαπημένο λούνα park της εφηβείας μου δεν ήταν στο σπίτι του!! Μάταια έψαχνα να βρω όλα αυτά τα παιχνίδια που μεγάλωσαν τόσες γενιές αλλά τίποτα, ποιος ξέρει που θα σαπίζουν γεμάτα αναμνήσεις!! Όμορφες καφετέριες, εστιατόρια και χώροι άθλησης έχουν πάρει πια την θέση της μπαλαρίνας, της ρόδας, του ταψιού και όλων των υπολοίπων, είμαι σίγουρος όμως πως εσύ που πάτησες εκεί, άμα κλείσεις τα μάτια θα τα ξαναδείς όλα μπροστά σου, έτοιμα να σε υποδεχτούν για μια τελευταία βόλτα στην πλάτη τους!!

Η παρέα λιγόστεψε, το ίδιο και τα στέκια μας άλλα όσο τα κρατάμε ζωντανά στο μυαλό μας θα μπορούμε να ονειρευόμαστε και να ακούμε  την φωνή της πωλήτριας να μας καλεί σε παιχνίδι…

«Ελάτε παιδιά, δέκα κρίκοι ένα τάλιρο!!»

Τα σέβη μου!!!

Στηρίξτε μας με το like σας!!!