Ο ταχυδρόμος χτυπάει πάντα δυο φορές - e-Stage.gr
May 20, 2018 Last Updated 3:45 PM, May 20, 2018

Ο ταχυδρόμος χτυπάει πάντα δυο φορές

Κατηγορία: Νέες εκδόσεις

Ένα κλασικό βιβλίο, η συνάντηση του νουάρ µυθιστορήµατος µε το ερωτικό πάθος, που διασκευάστηκε τέσσερις φορές για τον κινηµατογράφο και το µιµήθηκαν δεκάδες συγγραφείς και σκηνοθέτες.

Ο περιπλανώµενος Φρανκ Τσέιµπερς καταλήγει στην Καλιφόρνια και πιάνει δουλειά στο εστιατόριο του Νικ Παπαδάκη. Εκεί γνωρίζει την Κόρα, τη δυσαρεστηµένη σύζυγο του ιδιοκτήτη, και ακολουθεί ένα µοιραίο πάθος µε ολέθριες συνέπειες.

Ο Τζέιµς Μάλαχαν Κέιν γεννήθηκε το 1892 στο Μέριλαντ, όπου και πέθανε το 1977. Σπούδασε στο Ουάσινγκτον Κόλετζ, όπου δίδασκε ο πατέρας του, ενώ από τη µητέρα του, τραγουδίστρια όπερας, κληρονόµησε µια αγάπη για τη µουσική που διαφαίνεται και σε αρκετά έργα του. Ύστερα από τις σπουδές του άρχισε να αρθρογραφεί σε εφηµερίδες και περιοδικά, γράφοντας µεταξύ άλλων για τα New York World και Τhe New Yorker. Το 1917 επιστρατεύθηκε και πέρασε τον τελευταίο χρόνο του Α΄ Παγκόσµιου πολέµου στη Γαλλία, γράφοντας για ένα περιοδικό του στρατού. Το 1931 έφυγε για το Χόλιγουντ, όπου εργάστηκε δεκαεπτά χρόνια ως σεναριογράφος για λογαριασµό της Κολούµπια, της Παραµάουντ και της Γιουνιβέρσαλ. Το πρώτο του µυθιστόρηµα Ο ταχυδρόµος χτυπάει πάντα δυο φορές κυκλοφόρησε το 1934, σκανδαλίζοντας τη συντηρητική αµερικανική κοινωνία. Ακολούθησαν το ∆ιπλό άλλοθι το 1936, η Θύελλα σε µητρική καρδιάτο 1941 κ.ά. Το έργο του περιλαµβάνει πάνω από δεκαπέντε µυθιστορήµατα, καθώς και συλλογές διηγηµάτων.

Με ζωντανό, άµεσο ύφος, που επηρέασε µέχρι και τον Καµί στη συγγραφή του έργου του Ο ξένος, ο Κέιν υπήρξε πρωτοπόρος για την εποχή του και θεωρείται πλέον κλασικός συγγραφέας της αστυνοµικής και όχι µόνο λογοτεχνίας. Πολλά βιβλία του έχουν µεταφερθεί στη µικρή και στη µεγάλη οθόνη – στην περίπτωση του Ταχυδρόµου µάλιστα τέσσερις φορές. Έλαβε το Ανώτατο Βραβείο της Ένωσης Αµερικανών Συγγραφέων Αστυνοµικού Μυθιστορήµατος, παντρεύτηκε τέσσερις φορές και συνέχισε να γράφει µέχρι τον θάνατό του σε ηλικία 85 ετών, παρότι τα µετέπειτα έργα του δεν γνώρισαν την ίδια επιτυχία.

Μετάφραση: Ιωάννα Καρατζαφέρη
ΣειράΑστυνομικό
(ISBN: 978-618-03-1413-7, Εξώφυλλο: Μαλακό, Σχήμα: 13 x 20, Σελίδες: 184, τιμή: 8,80€)
Χρόνος έκδοσης: Ιανουάριος 2018
Τίτλος πρωτοτύπου: The postman always rings twice


Στηρίξτε μας με το like σας!!!

Ακολουθήστε μας