Επικαιρότητα - e-Stage.gr
Jun 23, 2018 Last Updated 5:31 PM, Jun 22, 2018

Ανακοινώθηκε νέο βιβλίο δια χειρός Τόλκιν

Σύμφωνα με το Guardian μέσα στο Αύγουστο θα κυκλοφορήσει το «The Fall of Gondolin», το οποίο θα είναι το καινούριο βιβλίο του J. R. R. Tolkien, σε επιμέλεια του γιου του Christopher.

Γυναίκες και εξουσία: Το νέο βιβλίο της δημοφιλούς ιστορικού Mary Beard σύντομα από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

Το νέο βιβλίο της διεθνώς αναγνωρισμένης κλασικίστριας και μπεστσελερίστριας συγγραφέα Mary Beard με τίτλο Γυναίκες και εξουσία, αναμένεται να κυκλοφορήσει στα ελληνικά από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ.

Το «Να με φωνάζεις με τ' όνομά σου», που μεταφέρθηκε πρόσφατα στο σινεμά, θα κυκλοφορήσει από το ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

Το λογοτεχνικό ντεμπούτο του André Aciman «Να με φωνάζεις με τ’ όνομα σου» θα κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ τον Ιούνιο.

Βραβεύση από την UNESCO στη συγγραφέα & παιδαγωγό κα Λητώ Τσακίρη Παπαθανασιου (pics)

Μεγάλα ονόματα από τον χώρο των επιχειρήσεων των γραμμάτων και των τεχνών της χώρας μας τιμήθηκαν στα πλαίσια εκδήλωσης για τον εορτασμό των 20 χρόνων του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων.

Αρχιμανδρίτης Αρσένιος Κωτσόπουλος - Οι εκβιαστές του Θεού

Ο άνθρωπος κατασκευάστηκε σύμφωνα με τη λογική του Ευαγγελίου αλλά και της φύσεως που μας περιβάλλει, για να εκτονώνει την ενέργειά του, δηλαδή την αγάπη του προς πάσα κατεύθυνση. Αυτή είναι η υψηλή προοπτική του, η οποία λειτουργείται μέσα από τους διάφορους ρόλους που κάθε άνθρωπος υποδύεται σε αυτόν τον κόσμο.

Μία Γερμανίδα και ένας Ισπανός συγγραφέας παιδικής λογοτεχνίας στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Δύο συγγραφείς παιδικής λογοτεχνίας, η Γερμανίδα Ούτε Κράουζε και ο Ισπανός Εντουάρντο Χάουρεγκι, επισκέπτονται τη φετινή Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης.

Κρατικό Βραβείο Εικονογραφημένου Παιδικού Βιβλίου 2015

Το Κρατικό Βραβείο Εικονογραφημένου Παιδικού Βιβλίου 2015 απονεμήθηκε κατά πλειοψηφία στην εικονογράφο Σοφία Τουλιάτου και στους συγγραφείς Άγγελο Αγγέλου και Έμη Σίνη για το έργο τους με τίτλο «Πώς να κάνετε έναν ελέφαντα να χορέψει» που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος.

Ανακοινώθηκαν τα βραβεία της Εταιρείας Συγγραφέων

Μετά από ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, τα βραβεία «Διδώ Σωτηρίου» και «Δαίδαλος» της Εταιρείας Συγγραφέων θα απονεμηθούν εφέτος στον συγγραφέα, μεταφραστή και επιμελητή εκδόσεων Ζήση Σαρίκα και στον αρχιτέκτονα και ιστορικό του βιβλίου Κωσταντίνο Σπ. Στάικο.

Τιμητική διάκριση "White Ravens" 2016 για το βιβλίο "Ο Φύλλος" της Έλενας Γλωσσιώτη από τις εκδόσεις Θίνες

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Το νεανικό βιβλίο «Ο Φύλλος» της Έλενας Γλωσσιώτη, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Θίνες, σε εικονογράφηση Μυρτώς Δεληβοριά, έλαβε την τιμητική διάκριση «White Ravens» για το 2016 και συγκαταλέγεται στα 200 παιδικά βιβλία του κόσμου.

Χορηγός Επικοινωνίας

 #Φιλικά Site

 

English Act

Tutoring Certificates Translations