«Χρόνος: Ροή - Στιγμή - Αποτύπωμα» Ομαδική έκθεση φωτογραφίας - e-Stage.gr
May 26, 2018 Last Updated 3:25 PM, May 26, 2018

«Χρόνος: Ροή - Στιγμή - Αποτύπωμα» Ομαδική έκθεση φωτογραφίας

Κατηγορία: Εκθέσεις

Το ΒΟΟΖΕ και ο Φωτογραφικός Όμιλος "ΠΡΙΣΜΑ" σας προσκαλούν στην Ομαδική Έκθεση Φωτογραφίας με τίτλο "ΧΡΟΝΟΣ: ΡΟΗ - ΣΤΙΓΜΗ - ΑΠΟΤΥΠΩΜΑ".

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 5 Μαΐου στις 20:30 και η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι και την Τρίτη 15 Μαΐου 2018.

«H δύναμη του φωτογραφικού ενστίκτου που με μόνο εργαλείο τον φωτογραφικό φακό απαθανατίζει ένα χωροχρονικό γεγονός».

Η έκθεση φωτογραφίας που διοργανώνει το Αθλητικό Επιστημονικό Πολιτιστικό σωματείο ΑΘΛ.Ε.ΠΟΛΙ.Σ. μέσω του φωτογραφικού του ομίλου ΠΡΙΣΜΑ πραγματεύεται ακριβώς αυτήν την διαπίστωση. Ο Χρόνος ως κινητή εικόνα της Αιωνιότητας ή ως αριθμός της κινήσεως κατά το πριν και μετά ενυπάρχει αμετάβλητος στον συνεχώς μεταβαλλόμενο τρισδιάστατο χώρο. Ως έννοια είναι σύμφυτος με τον άνθρωπο χωρίς παράδοξα και αυταπάτες αλλά γεμάτος από σχετικότητες και ιδανικές οπτικές απεικονίσεις.

Η ροή  αποτυπώνεται με μια σειρά από φωτογραφίες μακράς έκθεσης (long exposure). Το πάγωμα αφήνει τη φαντασία να καλπάσει με λήψεις υψηλής ταχύτητας, ενώ το αποτύπωμα προκαλεί τη δημιουργικότητα του φωτογράφου να αποδώσει μέσα από σειρά φωτογραφιών τη διαδρομή-διαδοχή του χρόνου. Από γενιά σε γενιά, από τα υλικά στην κατασκευή, από τον ανθό στον καρπό, από τη γέννηση στο θάνατο, από το τώρα στο μέλλον… απαθανατίζουμε στιγμές στην μνήμη!

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ:

ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΙΩΑΝΝΑ, ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΓΑΒΑΛΑΣ ΣΤΑΥΡΟΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ ΕΒΕΛΙΝ, ΜΕΤΑΞΑ ΜΑΡΙΑ, ΜΕΤΑΞΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ, ΠΥΛΑΡΙΝΟΥ ΣΤΕΛΛΑ, ΣΑΠΝΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΣΙΜΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΤΖΕΜ ΖΙΧΡ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΤΣΑΚΑΛΟΣ ΘΑΝΟΣ, ΧΑΧΛΙΟΥΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

  ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Εγκαίνια: Σάββατο 5 Μαΐου | 20:30
Διάρκεια: 30/04 - 15/05/2018
Ώρες λειτουργίας: 11:00 – 21:00 (Καθημερινά)

Booze :Base GALLERY & :OVERVIEW-Ikon 

Ελεύθερη είσοδος


 

 #Φιλικά Site

 

English Act

Tutoring Certificates Translations