Ναύπλιο.. Η αισθαντική πόλη με τα ενετικά κάστρα τα γραφικά πλακόστρωτα και την υπέροχη προκυμαία με θέα το Μπούρτζι. - e-Stage.gr
Apr 24, 2018 Last Updated 1:32 PM, Apr 24, 2018

Ναύπλιο.. Η αισθαντική πόλη με τα ενετικά κάστρα τα γραφικά πλακόστρωτα και την υπέροχη προκυμαία με θέα το Μπούρτζι.

Κατηγορία: Ταξιδέψαμε

Ο πρώτος μήνας του καλοκαιριού φτάνει στο τέλος του και εμείς είχαμε την ευκαιρία να επισκεφτούμε ακόμα έναν προορισμό μόλις δύο ώρες από  την

Αθήνα, το μαγευτικό Ναύπλιο.

Το Ναύπλιο υπήρξε η πρώτη πρωτεύουσα της νεότερης Ελλάδας στα τέλη του 1800.Η παλιά πόλη μέχρι και σήμερα συνδυάζει στοιχεία αιώνων ιστορίας, νεοκλασικά κτίρια, γραφικά δρομάκια, ενετικά κάστρα και ιδιαίτερη αρχιτεκτονική.

Την Παρασκευή το μεσημέρι φτάσαμε στο ξενοδοχείο ΑMALIA ένα νεοκλασικό κτίριο με άπλετους χώρους και  καταπράσινους  κήπους.  Ένα ξενοδοχείο  χτισμένο με σεβασμό στην παράδοση της παλιάς πόλης και της αρχιτεκτονικής της. Πρόσφατα βραβεύτηκε με την οικολογική διάκριση Greenkey, από την ελληνική εταιρία προστασίας της φύσης.

Η περιήγηση μας στην πόλη ξεκίνησε από την προκυμαία του Ναυπλίου έχοντας θέα το Μπούρτζι,  θαλάσσιο φρούριο που πήρε το όνομα του από την τουρκική λέξη που σημαίνει πύργος.

Ανηφορίζοντας για την πλάζ της Αρβανιτίας αντικρίσαμε το μαγευτικό Παλαμήδι.

Το φρούριο του Παλαμηδιού, που διατηρείται σε άριστη κατάσταση, αποτελεί ένα από τα σπουδαιότερα επιτεύγματα της βενετσιάνικης οχυρωματικής αρχιτεκτονικής.

(το φρούριο με τα 999 σκαλιά και τη μοναδική θέα στην Ακροναυπλιά)

Λίγη ώρα αργότερα φτάσαμε στην οργανωμένη πλάζ του μικρού κόλπου της Αρβανιτιάς. Μεγάλη αμμουδιά με άσπρα βότσαλα και καθαρά νερά.Ακριβώς κάτω από το Παλαμήδι, συγκεκριμένα κάτω από τον προμαχώνα Θεμιστοκλή.

Η θέα στο Παλαμήδι μοναδική....

Μετά από μια όμορφη μέρα επιστρέψαμε στο ξενοδοχείο που ήταν μια όαση πράσινου και δροσιάς.

Το Σάββατο επισκεφτήκαμε την παραλία  Καραθώνα νότια της πόλης 3 χλμ από το Ναύπλιο. Φοινικόδεντρα, αρμυρίκια, ευκάλυπτοι αλλά και το (νησάκι) Ποντικονήσι, στα δυτικά, της χαρίζουν αυτή την ιδιαιτερότητα που την χαρακτηρίζει.

Το απόγευμα περπατήσαμε στα πλακόστρωτα του Ναυπλίου με τα εντυπωσιακά νεοκλασικά κτίρια.

Το βράδυ βρεθήκαμε στην οδό Μπουμπουλίνας που είναι γεμάτη από cafe, bar  και ταβέρνες και απολαύσαμε το  φαγητό μας  με θέα το  Μπούρτζι.

Η ατμόσφαιρα ήταν μοναδική μαζί με το διάχυτο άρωμα του γιασεμιού. Την Κυριακή το πρωί αναχωρήσαμε για την Αθήνα έχοντας ζήσει μοναδικές στιγμές.

Η πόλη του Ναυπλίου  που ατενίζει τον Αργολικό  κόλπο και τα βουνά της Πελοποννήσου με τα νεοκλασικά κτίρια και τα πλακόστρωτα σοκάκια ... η πόλη που  δολοφονήθηκε ο  Ιωάννης Καποδίστριας ο πρώτος κυβερνήτης της Ελλάδας, είναι ένας προορισμός που όσες φορές και να πας δεν είναι ποτέ αρκετές...


{jlex}folder:images/ontravel/nafplio{/jlex}

 #Φιλικά Site

 

English Act

Tutoring Certificates Translations