Αγία Μαρίνα Καρδίτσας ευλογημένος τόπος!! - e-Stage.gr
May 20, 2018 Last Updated 3:45 PM, May 20, 2018

Αγία Μαρίνα Καρδίτσας ευλογημένος τόπος!!

Κατηγορία: Αποδράσεις

Αναμφισβήτητα όλα τα χωριά, που περιτριγυρίζουν τη Λίμνη Πλαστήρα είναι πραγματικά μαγευτικά και αξίζει να τα επισκεφθείτε ένα προς ένα. 

Αναμφισβήτητα όλα τα χωριά, που περιτριγυρίζουν τη Λίμνη Πλαστήρα, όπως το Μορφοβούνι, ο Μεσενικόλας, η Κερασιά, τα Καλύβια Πεζούλας, το Νεοχώρι, ο Μπελεκομύτης, η Καρίτσα, η Καστανιά, το Λαμπερό και αμέτρητα άλλα, είναι πραγματικά μαγευτικά και αξίζει να τα επισκεφθείτε ένα προς ένα. Από τα πιο παλιά χωριά του Δήμου Νεβρόπολης των Αγράφων μαζί με το Νεοχώρι, την Κερασιά και την Καρίτσα, είναι ο οικισμός της Αγίας Μαρίνας γνωστός και ως Πλακωτό. Ο Δήμος Νεβρόπολης βρίσκεται στα νότια και δυτικά του νομού Καρδίτσας και έχει σαν έδρα το χωριό Πεζούλα. Πρόκειται για έναν ορεινό Δήμο, που συνορεύει με τον νομό Ευρυτανίας και περιλαμβάνει 7 δημοτικά διαμερίσματα.

Στο χωριό Καρίτσα, που απέχει 46 χιλιόμετρα από την Καρδίτσα και είναι χτισμένη σε υψόμετρο 1180 μέτρων, υπάγονται οι οικισμοί Αγία Μαρίνα ή Πλακωτό, Ράφηνα, Παϊσέικα, Χόλιανο, Λογγά, Κατέας και Μέγα Ρέμα.Η Αγία Μαρίνα είναι ένα ιδιαίτερα γραφικό χωριουδάκι με λιγοστούς κατοίκους, το οποίο βρίσκεται ανάμεσα στον Μπελεκομύτη και την Καρίτσα. Φθάνοντας εκεί, οι εκδρομείς διαπιστώνουν από την πρώτη στιγμή, ότι η Αγία Μαρίνα είναι κυριολεκτικά αγκαλιασμένη από ένα σπάνιας ομορφιάς δάσος, στο οποίο κυριαρχούν τα κελαηδίσματα των πουλιών, ενώ γύρω από την Αγία Μαρίνα ή Πλακωτό ξεπροβάλλουν επιβλητικοί ορεινή όγκοι.  

Η Αγία Μαρίνα με τα πανύψηλα πλατάνια και τις βελανιδιές, κατηφορίζει ως τις ορμητικές όχθες του ποταμού Καριτσιώτη, όπου εκεί θα συναντήσετε και το ξακουστό εκτροφείο πέστροφας της περιοχής. Στο μικρό αυτό χωριό, τα πάντα είναι συνδυασμένα αρμονικά και συνθέτουν ένα τοπίο απαράμιλλης ομορφιάς και μαγευτικής εμπειρίας.Κάποιοι από τους κατοίκους έχουν σαρακατσάνικη καταγωγή ενώ ο συνολικός πληθυσμός του χωριού δεν ξεπερνά τα 30 άτομα. Ωστόσο, τους καλοκαιρινούς μήνες, ο αριθμός τους μπορεί να φτάσει και τα 1000 άτομα. Πηγές εισοδήματος των κατοίκων είναι η κτηνοτροφία, η γεωργία, η μελισσοκομία, οι δενδροκαλλιέργειες, κυρίως καρυδιές και καστανιές, καθώς και οι δασικές ασχολίες.

πηγή: touristorama.com


Στηρίξτε μας με το like σας!!!

Ακολουθήστε μας