Το πιο «αγαθό» νησί είναι και αυτό ελληνικό!! Κυρίες και κύριοι το Αγαθονήσι μας!! (video/pics) - e-Stage.gr
Apr 26, 2018 Last Updated 2:53 PM, Apr 26, 2018

Το πιο «αγαθό» νησί είναι και αυτό ελληνικό!! Κυρίες και κύριοι το Αγαθονήσι μας!! (video/pics)

Κατηγορία: Εικόνες Ελλάδας

Είναι από τους «μικρούς» επίγειους παραδείσους, αν και όπως όλα τα μικρά νησιά, όση ομορφιά προσφέρουν στους τουρίστες το καλοκαίρι, τόσες δυσκολίες αντιμετωπίζουν το χειμώνα οι κάτοικοί τους.

Ίσως όμως αυτό να αποτελεί και έναν επιπλέον λόγο για να τιμήσουμε τους ακρίτες του Αιγαίου, με το να αναδείξουμε τους τόπους τους σαν σημαντικό τουριστικό προορισμό.

Το ert.gr «δένει» στο Αγαθονήσι, που αν και ο χάρτης το δείχνει πολύ κοντά στη Σάμο, διοικητικά αποτελεί το βορειότερο άκρο του νομού Δωδεκανήσων.

Το νησί έχει έκταση 14,4 τ.χλμ. και ακτογραμμή 32 χλμ. και οδικό δίκτυο 10 περίπου χιλμ. Απέχει 25 ναυτικά μίλια από την Πάτμο, 18  από τη Σάμο και μόλις 8 μίλια από τα Μικρασιατικά παράλια.
Ο μόνιμος πληθυσμός είναι  186 κάτοικοι (σύμφωνα με την απογραφή του 2011), αλλά μάλλον η πραγματικότητα είναι ελαφρώς καλύτερη αφού στις δημοτικές εκλογές του 2014 ψήφισαν 214.

Το Αγαθονήσι μπορεί να το επισκεφθεί κανείς πολύ εύκολα, διότι έχει τακτική συγκοινωνία με Λέρο, Πάτμο, Λειψούς και Σάμο.

Τους λόγους που προτείνεται το νησί ως τουριστικός προορισμός, μας τους εξηγεί ο Δήμαρχος Αγαθονησίου Ευάγγελος Κόττορος, μιλώντας στο ert.gr: «Eίναι ένα μικρό αυθεντικό νησί, με γνήσια τοπικά προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας, έχει καθαρές θάλασσες και προσφέρεται για τους «κουρασμένους» των πόλεων, που αναζητούν ησυχία, ηρεμία και χαλάρωση».

Με πλούσια ιστορία σε όλες τις ιστορικές περιόδους, το Αγαθονήσι, από το 2010, όπως αναφέρει ο Δήμος, «έχει στη θέση Καστράκι έναν εκτεταμένο αρχαιολογικό χώρο. Ένα αρχαίο λιμάνι με τις οχυρώσεις του, τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις του για τον ελλιμενισμό πολεμικών πλοίων, ένα ιερό, μια τεράστια μελισσοκομική μονάδα και ένα εργαστήριο πορφύρας. Και επειδή το ανασκαφικό υλικό είναι πλούσιο -πολλά κινητά ευρήματα έρχονται συνεχώς στο φως-,προγραμματίζεται να κτιστεί εκεί κι ένα μικρό μουσείο (300 τ.μ.)».

Αφήνοντας πίσω μας το «βιομηχανοποιημένο» τουρισμό και τα «βραχιολάκια» all inclusive, μπορούμε να «ανακαλύψουμε» ξανά το «καθαρό Αιγαίο», εκεί που ακούγεται ακόμα ο ήχος από τη μπουρού και την τσαμπούνα και η θάλασσα είναι ακόμα γαλάζια.

Στην ιστοσελίδα του Δήμου Αγαθονησίου agathonisi.gr υπάρχουν όλες οι σχετικές τουριστικές πληροφορίες, αναλυτικό αφιέρωμα στην ιστορία του νησιού και πλούσιο φωτογραφικό υλικό από τις ομορφιές του νησιού.

Χρήσιμη σύνδεση: agathonisi.gr

πηγή: ert.gr


Στηρίξτε μας με το like σας!!!

Ακολουθήστε μας

 #Φιλικά Site

 

English Act

Tutoring Certificates Translations