20+1 όμορφες λίμνες στην Ελλάδα (pics) - e-Stage.gr
Apr 27, 2018 Last Updated 8:56 PM, Apr 26, 2018

20+1 όμορφες λίμνες στην Ελλάδα (pics)

Κατηγορία: Εικόνες Ελλάδας

Κάποιες από αυτές δημιουργήθηκαν από το χέρι του Θεού, και κάποιες άλλες από του ανθρώπου. Κρυμμένες σε δάση, στις κορυφές βουνών, ακόμη και μέσα σε σπήλαια, κάθε μία φέρει τη δική της ξεχωριστή υπογραφή στον υγρό ορίζοντα. 

Ιδιαίτερα στις ορεινές ή ημιορεινές περιοχές αυτής της γης, ακόμη και μία εποχική συγκέντρωση νερού μας κάνει να νιώθουμε όμορφα, συμπληρώνει το τοπίο, και εμείς με τη σειρά μας κεντάμε την ύπαρξή της με παραμύθια που περνούν από στόμα σε στόμα και από γενιά σε γενιά.

Μια κόρη που έκλαιγε ασταμάτητα, μια νεράιδα που ερωτεύτηκε θνητό και άνοιξαν οι ουρανοί, ή ένας κατακλυσμός από ασέβεια προς τους Θεούς, οι μύθοι που περιβάλλουν την δημιουργία των λιμνών στην πατρίδα μας είναι αμέτρητοι. Από ξωτικά που χορεύουν, μέχρι δράκους που πετούν πέτρες ο ένας στον άλλον – από που να αρχίσεις και που να τελειώσεις! Μπορεί η χώρα μας να είναι μικρή σε έκταση, όμως οι λίμνες της, η ομορφιά τους και οι ιστορίες που τις «ντύνουν» είναι μοναδικές.

Κάποιες από αυτές δημιουργήθηκαν από το χέρι του Θεού, και κάποιες άλλες από του ανθρώπου. Κρυμμένες σε δάση, στις κορυφές βουνών, ακόμη και μέσα σε σπήλαια, κάθε μία φέρει τη δική της ξεχωριστή υπογραφή στον υγρό ορίζοντα. Όλες τους πάντως εντυπωσιάζουν με τη γαλήνια ομορφιά τους και τα ρυτιδωτά γαλαζοπράσινα νερά τους. Εμείς ξεχωρίσαμε 21 από αυτές και σας τις παρουσιάζουμε!

Δείτε ποιες είναι αυτές οι λίμνες στο infomust.gr


Στηρίξτε μας με το like σας!!!

Ακολουθήστε μας

 #Φιλικά Site

 

English Act

Tutoring Certificates Translations