Αποκλειστική συνέντευξη των «The Players» στο e-stage.gr - e-Stage.gr
Jun 20, 2018 Last Updated 12:17 PM, Jun 19, 2018

Αποκλειστική συνέντευξη των «The Players» στο e-stage.gr

Κατηγορία: Συνεντεύξεις

Το e-stage πήρε συνέντευξη από την πιο καυτή boy band της ελληνικής ποπ σκηνής. Οι νικητές του "Back 2 Bands" του Amita Motion, που ήδη έχουν κατακτήσει το νεαρό κοινό αποκαλύπτονται στην Ιώ Πετράκη και τα λένε όλα!

Σας γνωρίσαμε ως νικητές του μουσικού διαγωνισμού της Amita Motion, «Back to Bands». Τι σας έκανε να πάρετε μέρος στον συγκεκριμένο διαγωνισμό;

Παναγιώτης Χατζήπαπας: Για να είμαι ειλικρινής πάντα ήθελα να μπω σε ένα boyband για πολλούς λόγους. Δεν λέω, το να είσαι μόνος σου έχει την χάρη του και σίγουρα είναι πιο εύκολο αλλά όταν έχεις μια δυνατή ομάδα ανθρώπων κοντά σου με τους οποίους μοιράζεσαι το ίδιο πάθος για μουσική όλα είναι πιο όμορφα και δημιουργικά  Έτσι σκέφτηκα «γιατί όχι» και δήλωσα συμμετοχή!

Γιώργος Βιδάλης: Ο λόγος που πήρα μέρος σ' αυτόν τον διαγωνισμό είναι επειδή πιστεύω πως μέσα από αυτόν μπορείς να κανείς το καλύτερο ξεκίνημα για μια επιτυχημένη πορεία στο χώρο της μουσική μελλοντικά. Οπότε θέλω να ευχαριστήσω την Amita Motion για αυτή τη δυνατότητα και για το γεγονός ότι με επέλεξε να είμαι μέρος σε αυτό το μουσικό ταξίδι.

Κωνσταντίνος Γρηγορίου: Θεώρησα ότι είναι μια πολύ καλή ευκαιρία και την άρπαξα δίχως δεύτερη σκέψη ! Όλο το concept μου άρεσε παρά πολύ. Όποτε το είδα σαν μια ευκαιρία να κάνω το όνειρο μου πραγματικότητα.

Πείτε μας λίγα λόγια ο καθένας για τον εαυτό του για  να σας γνωρίσει ο κόσμος.

Π: Είμαι ένας άνθρωπος με πολύ όρεξη για ζωή και δημιουργικός. Αγαπώ τη μουσική και δε μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου χωρίς την δυνατότητα του να ασχολείται με αυτή.

Γ: Η μουσική ήταν πάντα η μεγάλη μου αγάπη. Θυμάμαι τον εαυτό μου από παλιά να πηγαίνει σε διάφορες πλατείες και να τραγουδάω μόνο με την κιθάρα μου ερασιτεχνικά.

K: Ζω με πάθος την κάθε στιγμή και η μουσική είναι ο τρόπος έκφρασης μου, το τραγούδι, οι στίχοι, οι μουσικές παραγωγές είναι η αγάπη μου και η διέξοδος μου.

Πριν από αυτό, δεν γνωριζόσασταν προσωπικά, αλλά στην πραγματικότητα «σας έκαναν» μπάντα. Πόσο ρίσκο θεωρείτε πως περιέχει αυτό; Θέλω να πω πως οι scouters έκριναν πως ταιριάζετε μουσικά, αλλά αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα πως θα υπήρχε χημεία μεταξύ σας.

Π: Είναι σίγουρα τεράστιο ρίσκο από όλες τις πλευρές. Βέβαια κατά τη γνώμη μου όταν βάζεις τρία άτομα τα οποία θέλουν κάτι κοινό μεταξύ τους δεν έχουν πολλές επιλογές παρά να συνεργαστούν μεταξύ τους. Στην περίπτωση μας όμως δεν είναι μόνο η απλή συνεργασία. Είμαστε πολύ καλοί φίλοι και σεβόμαστε πολύ ο ένας τον άλλον. 

Γ: Σίγουρα όταν για τις ανάγκες ενός project πρέπει να δημιουργηθεί μια μπάντα από παιδιά που δεν γνωρίζονται μεταξύ τους από πριν φαίνεται δύσκολο. Παρ’ όλα αυτά εμείς ταιριάξαμε ήδη από τις audition και είχαμε απίστευτη χημεία. Γι’ αυτό και το αποτέλεσμα που βγαίνει είναι πολύ όμορφο με θετική ενέργεια.

Κ: Το ρίσκο τελικά αποδείχτηκε θετικό! Είμαστε πολύ δεμένοι. Είμαστε τρία άτομα με διαφορετικές προσωπικότητες αλλά κοινά όνειρα και στόχους. Μαζί θέλουμε να τα κατακτήσουμε, βοηθώντας παράλληλα ο ένας τον άλλον.

Οι pop boy bands ήταν πάρα πολύ δημοφιλείς τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό κατά την δεκαετία του ’90 και early ‘00ς. Πιστεύετε πως είναι πια κάτι ξεπερασμένο;

Π: Όχι. Το boyband από εποχή σε εποχή διαφέρει παρά πολύ. Πιστεύω πως σαν boyband του 2018 έχουμε κάτι ξεχωριστό και η μουσική μας σαν είδος διαφέρει από τα υπόλοιπα boybands που πέρασαν στην Ελλάδα. 

Γ: Αν είναι κάτι ξεπερασμένο δεν έχει να κάνει με το αν είσαι σε boyband η όχι. Έχει να κάνει με τη μουσική που κάνεις. Εμείς πιστεύουμε ότι είμαστε κάτι πολύ φρέσκο και οι δουλειές που κάνουμε φαίνεται να αρέσουν μέχρι στιγμής στο κοινό.

K: Η μουσική εξελίσσεται και εμείς φροντίζουμε να ταιριάζουμε στο παρόν και το μέλλον. Είμαστε οι επιρροές μας και θεωρώ πως και οι τρεις είμαστε πολύ επηρεασμένοι από το νέο κύμα της ποπ μουσικής! Δεν έχουμε ταμπού και λατρεύουμε το διαφορετικό και τις νέες προτάσεις!

Η πόπ μουσική στην Ελλάδα έχει απομακρυνθεί πολύ από το ύφος που έχει στην Αμερική κυρίως λόγω της ενσωμάτωσης του λαϊκού στοιχείου. Πιστεύετε πως μπορεί αυτό να αλλάξει;

Π: Δεν τίθεται θέμα αλλαγής. Ας μην ξεχνάμε πως η ενσωμάτωση του λαϊκού στοιχείου στην ποπ, τουλάχιστον κατά την δίκη μου άποψη, της έδωσε ένα διαφορετικό άκουσμα το οποίο είναι ξεχωριστό σε σχέση με όλα τα αλλά είδη.

Γ: Όπως ανέφερα και πιο πάνω όταν κάτι είναι φρέσκο νεανικό και γεμάτο θετική ενέργεια και αγάπη, τότε υπάρχουν πολλές πιθανότητες να πετύχει. Οπότε για να πετύχει κάτι και στη χώρα μας δεν χρειάζεται απαραίτητα να έχει λαϊκά στοιχεία, αλλά να είναι κάτι σωστά δουλεμένο και ίσως και πρωτότυπο.

K: Η «κόπια» της αμερικανικής ποπ δεν είναι η επιλογή μας. Σαν νέοι καλλιτέχνες ωστόσο σίγουρα επηρεαζόμαστε από στοιχεία του εξωτερικού.

Η τελευταία pop boy band στην Ελλάδα ήταν οι «Boys and Noise» όπου μετά την διάλυσή τους χαίρουν περισσότερης αναγνώρισης με την σόλο καριέρα, παρά ως μπάντα, όπως και με άλλες στο παρελθόν. Ποιος πιστεύετε πως είναι ο λόγος;

Π: Αυτό δεν το γνωρίζω. Είναι κάτι που έτυχε πιστεύω. Μπορεί σε αλλά boybands να μην έχει συμβεί το ίδιο. 

Γ: Όταν έχεις επαγγελματίες δίπλα σου που σε στηρίζουν και σε βοηθάνε να πετύχεις το σκοπό σου στο χώρο της μουσικής, ίσως είναι επόμενο το γεγονός αυτό να σε ωφελήσει και ως σόλο artist στη συνέχεια. Δεν αρκεί όμως αυτό. Θέλει δουλειά και προσήλωση στον στόχο, και ίσως και τύχη.

Κ: Θεωρώ πως πολλοί παράγοντες παίζουν ρόλο για αυτό. Ίσως μετά τη διάλυσή τους να αποφάσισαν να δουλέψουν πιο σκληρά, να το είδαν σαν μεγαλύτερη πρόκληση, και αυτό να τους βγήκε και στο αποτέλεσμα.

Το ύφος σας μοιάζει έντονα με αυτό των Boyz and Noise. Θα μπορούσατε να πάτε καλύτερα από τους προκατόχους σας στο είδος της boy band;

Π: Δε συμφωνώ ότι είμαστε κοντά στους Boys and Noise, και σαν στυλ αλλά και σαν είδος μουσικής. Σε ό,τι αφορά τη δική μας πορεία, είναι στο χέρι μας και στο ποσό θα δουλέψουμε κάτι που είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε.

Γ: Δεν βλέπουμε το project των Boys and Noise σαν κάτι ανταγωνιστικό, ή σαν κάτι που πρέπει να ξεπεράσουμε. Ο καθένας έχει τη δική του πορεία, και είναι λάθος να συγκρίνουμε τον εαυτό μας με κάποιον άλλον. Ποτέ κανείς δεν κέρδισε κάτι προσπαθώντας να κάνει ό,τι κάνουν και οι άλλοι. Η μοναδικότητα σε κάνει ξεχωριστό.

K: Επιτρέψτε μου να διαφωνήσω εδώ. Πιστεύω πως το στυλ μας και η μουσική μας απέχουν πολύ τόσο στο άκουσμα όσο και στην αισθητική, και θα ήταν λάθος να προσπαθήσουμε να κάνουμε κάτι το ίδιο, όταν έχει ήδη γίνει μια φορά με μεγάλη επιτυχία. Το πώς θα τα πάμε στο μέλλον θα το κρίνουν η σκληρή δουλειά, το πάθος μας και το σημαντικότερο η αγάπη του κόσμου που μέχρι στιγμής μας έχει αγαπήσει και πραγματικά έχουμε γίνει μια οικογένεια.

Όταν αναφερόμαστε σε «μπάντα», συνήθως αναφερόμαστε στο είδος του ροκ όπου τα μέλη γράφουν και παίζουν, και την μουσική και τους στίχους αντίστοιχα οι ίδιοι. Μια pop band θα μπορούσε να κάνει το ίδιο; Μιας και μέχρι τα μέλη των pop band συμμετέχουν αποκλειστικά και μόνο με φωνή.

Π: Θεωρώ πως θα μπορούσε. Ως “The Players” προσπαθούμε να γράφουμε και εμείς τους στίχους και την μουσική μας, αλλά όπως καταλαβαίνει κάνεις αυτό είναι παρά πολύ δύσκολο και χρονοβόρο, αν βέβαια θέλεις το αποτέλεσμα να είναι άψογο. 

Γ: Αν κάποια pop μπάντα θέλει να αξιοποιήσει τη μουσική και τους στίχους της για δικά της τραγούδια, μπορεί να το κάνει. Αυτό δεν έχει να κάνει με το ύφος της μπάντας, αλλά με το στόχο και το πλάνο που έχει το γκρουπ. Ίσως στο μέλλον ακούσετε κάτι από εμάς.

K: Και οι τρεις έχουμε γνώσης μουσικής και παίζουμε μουσικά όργανα. Η αγάπη μας είναι το τραγούδι, και πειραματιζόμαστε συνέχεια με διασκευές ή acoustic covers ακόμα και στα live μας. Το γεγονός ότι είμαστε boyband δεν αναιρεί το ότι είμαστε και μουσικοί.

Θεωρείτε πως η συμμετοχή του Παναγιώτη Χατζήπαππα στο The Voice θα βοηθήσει περισσότερο ως προς την αναγνώρισή σας από το ευρύ κοινό;

Π: Αυτή την ερώτηση θα την αφήσω να την απαντήσουν τα παιδιά. 

Γ: Τα talent shows στις μέρες μας παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο για να προβληθεί κάποιος και να διαφημίσει τη δουλειά του περισσότερο στο ευρύ κοινό. Οπότε οποιοσδήποτε προέρχεται από ένα τέτοιο show σίγουρα θα μπορούσε και αυτός να βοηθήσει στη διαφήμιση. Παρ όλα αυτά κάποιος ο οποίος δεν έχει εμφανιστεί σε κάποιο talent show, μπορεί επίσης να έχει ανθρώπους που τον ακολουθούν και να τον στηρίζουν.

Κ: Σίγουρα ήταν κάτι θετικό γιατί ο Παναγιώτης μας πήρε τις καλύτερες κριτικές στο παιχνίδι, έφτασε ψηλά και ο κόσμος τον αγάπησε.

Επίσης ο Παναγιώτης μένει μόνιμα στην Θεσσαλονίκη ενώ οι υπόλοιποι Αθήνα. Η απόσταση μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στα σχέδιά σας; Πως αντιμετωπίζετε την απόσταση σε σχέση με αυτά που θέλετε να κάνετε;

Π: Προς το παρόν δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Ούτως η άλλως τα πράγματα θα αλλάξουν σε λίγους μήνες. Βέβαια κάποιες φορές είναι λογικό να μας πηγαίνει πίσω αυτή η απόσταση αλλά καταφέρουμε και το καλύπτουμε.

Γ: Όταν δεν είμαστε και οι 3 στην Αθήνα σίγουρα μπορούν να δημιουργηθούν προβλήματα λόγω απόστασης. Όμως όταν υπάρχει θέληση μπορεί να βρεθεί και ο τρόπος για να επικοινωνήσεις και να δουλέψεις με τον άλλο έστω και από απόσταση. Εμείς έχουμε βρει έναν δικό μας τρόπο και δουλεύουμε ομαδικά ακόμα και από μακριά.

Κ: Πλέον με την τεχνολογία οι αποστάσεις εκμηδενίζονται. Σίγουρα είναι ένα πρόβλημα γιατί τίποτα δεν συγκρίνεται με την πραγματική επικοινωνία αλλά προσαρμοζόμαστε στις καταστάσεις. Έχουμε πολύ επικοινωνία και όποτε βρισκόμαστε πέφτουμε με τα μούτρα στην δουλειά έχοντας κάνει brainstorming και μια καλή προετοιμασία από πριν.

Πως φαντάζεστε τον εαυτό σας σε 5 χρόνια από τώρα;

Π: Θέλω να πιστεύω ότι θα έχουμε κάνει μια καλή πορεία με τους “The Players” και θα συνεχίζουμε δυναμικά. Από εκεί και πέρα αυτό που θα ήθελα είναι να περάσω στην σχολή που θέλω (είμαι μαθητής Γ’ Λυκείου), και να είμαι ανεξάρτητος. 

Γ: Το σημαντικότερο είναι να έχεις την υγεία σου και ανθρώπους δίπλα σου που σε αγαπάνε και σε στηρίζουν. Σε 5 χρόνια από τώρα θα ήθελα να έχω μια επιτυχημένη πορεία στη μουσική και να έχω κάνει πράγματα που αγαπάω. Εύχομαι να συνεχίσω να κάνω πράγματα που με κάνουν ευτυχισμένο και με γεμίζουν θετική ενέργεια.

Κ: Σίγουρα να συνεχίζω να δουλεύω, να βελτιώνομαι συνεχώς και να κάνω αυτό που αγαπώ. Δεν μπορώ να ζήσω χωρίς το τραγούδι και τη μουσική. Θα είμαι δυστυχισμένος!

Έχετε ήδη παρουσιάσει δυο τραγούδια, το «Vamos» και το «Πρώτο Φιλί». Ποια είναι τα επόμενα σχέδιά σας;

Π: Έρχονται πολλά ωραία πράγματα. Δουλεύουμε πολύ για το καλύτερο αποτέλεσμα. Μείνετε συντονισμένοι για τα πάντα!

Γ: Τα τραγούδια μας «Vamos» και «Πρώτο Φιλί» με την υπογραφή του Teo Tzima και των Kings αγκαλιάστηκαν από τον κόσμο, και σε αυτό οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τη δισκογραφική μας εταιρεία Minos Emi.

K: Βρισκόμαστε στο στούντιο και δοκιμάζουμε πολλά και διάφορα πράγματα. Έχουμε ήδη ετοιμάσει κάποια και ετοιμάζουμε κάτι πολύ δυνατό! Stay Tuned.


Στηρίξτε μας με το like σας!!!

Ακολουθήστε μας

Χορηγός Επικοινωνίας

 #Φιλικά Site

 

English Act

Tutoring Certificates Translations