Ρουσσέτος Δημητρόγλου: Ο κύριος 15 50 και μαέστρος του Παντελίδη μας τα λέει όλα... - e-Stage.gr
Jun 25, 2018 Last Updated 8:38 AM, Jun 25, 2018

Ρουσσέτος Δημητρόγλου: Ο κύριος 15 50 και μαέστρος του Παντελίδη μας τα λέει όλα...

Κατηγορία: Συνεντεύξεις

Τα πάντα στην ζωή μας είναι αριθμοί!! Είτε συμφωνώ, είτε διαφωνώ σημασία έχει πως όλα κινούνται και βασίζονται σε απλά νούμερα!

Σήμερα δεν θα σταθώ σε εκείνα τα νούμερα που ταλαιπωρούν την ζωή μας, όπως το πόσα έχω στην τσέπη μου, το πόσο χρονών είμαι, το πόσες μέρες άδεια δικαιούμαι!! Θα σταθώ σε ένα μόνο νούμερο που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο μου προσφέρει μέσα από την μουσική ψυχική και συναισθηματική υγεία!!

Κυρίες και Κύριοι ο Κύριος Ρουσσέτος και οι 15 50 !!!!

Πότε θυμάσαι για πρώτη φορά τον εαυτό σου να δημιουργεί; Ποιο ήταν το ερέθισμα για να ξεκινήσεις;
 
Όταν είδα τους Scorpions να παίζουν σε ένα γερμανικό τηλεοπτικό, peters show νομίζω το λένε ,δυο τραγούδια τους.  Θεωρώ ότι η ζωή μου εκείνη την στιγμή άλλαξε. Ήμουν 12 χρονών και θυμάμαι ότι είχα πραγματικά  κερώσει μπροστά από την τηλεόραση . Το μόνο που πρόλαβα να κάνω ήταν να πατήσω το Rec στο βίντεο. Έκτοτε όλη μέρα έβλεπα αυτό . Eκείνη την εποχή δεν υπήρχε Ίντερνετ και περιμέναμε πότε η κρατική τηλεόραση θα βάλει κάποιο κλιπ από τα αγαπημένα μας Χαρντ ροκ συγκροτήματα. Λίγο μετά άρχισα να γρατζουνάω μια κιθάρα δανεική. Στην πορεία,  τα πράγματα πήραν τον δρόμο που έπρεπε να πάρουν. 

Οι 1550 μετρούν ήδη 18 χρόνια… Τί έχει αλλάξει και τί έχει μείνει σταθερό στη διάρκεια της ιστορίας του γκρουπ;

Έχουν αλλάξει κάποια πρόσωπα  αλλά αυτό καλώς ή κακώς συμβαίνει σε όλα τα συγκροτήματα. Πάντα όμως φρόντιζα τα νέα μέλη να είναι φαν της μπάντας οπότε με κάποιο τρόπο "υπήρχαν " μαζί μας. Δεν ήταν ποτέ ξένο σώμα. Έτσι, δεν άλλαξε ποτέ το κύριο χαρακτηριστικό μας που είναι ο μασίφ σκληρός αλλά και συνάμα πολύ μελωδικός μας ήχος όπου βέβαια δεν έχει  σταματήσει να εξελίσσεται.

Ποια θεωρείς ότι είναι η καλύτερη συνεργασία των 1550 (είτε στη δισκογραφία είτε σε επίπεδο ζωντανών εμφανίσεων) και γιατί; 

Θα επιλέξω δύο και εκ διαμέτρου αντίθετες . 
Η μία ήταν ένα όνειρο όσο  κράτησε και ήταν με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου .
Κάναμε πάνω από 100 συναυλίες και εμφανίσεις μαζί σε γήπεδα , θέατρα , μουσικές  σκηνές ,πλατείες ... Φοβερό συναίσθημα να παίζεις στην σκηνή  μαζί με έναν ζωντανό θρύλο, τόσο μεγάλα τραγούδια
,αυτά με τα οποία αγκαλιά με το κασετόφωνο ονειρευόσουν το μέλλον ή τον έρωτα σου στην εφηβεία σου.
Η συνεργασία μας έκλεισε με την συμμετοχή μας με δυο τραγούδια μας στον δίσκο του "μετωπική " και αυτά είναι το "απόγευμα της Κυριακής " και "κάψε με ".
Η άλλη ήταν με τον Αντώνη Ρέμο στο show "love stories" .
Συνυπήρξαμε με 15 ακροβάτες- χορευτές από πολλά μέρη του κόσμου . Ήταν καλλιτεχνικά άρτιο όπως και τεχνικά . Όλα προσεγμένα μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια και με πολύ υψηλής αισθητικής αποτέλεσμα . Γι αυτόν τον λόγο ακόμα συζητιέται, εκείνη η χρονιά, από πολύ κόσμο .
Ακούσαμε πολλά εκείνο το διάστημα για αυτήν την επιλογή μας  (αν και μετά, εκείνοι που κράζανε ψάχνανε για μια θέση στον Διογένη ). 
Αν υπήρχε η δυνατότητα, πλέον είναι πολύ δύσκολο λόγω των συνθηκών , θα ήθελα να το ξαναζήσω και αυτό. Κάθε βράδυ ήταν σαν γιορτή . 

Υπήρξες μαέστρος του Παντελή Παντελίδη. Μετά το απρόσμενο γεγονός της απώλειάς του, πόσο πιθανό θα έβλεπες να συνεργαζόσουν ξανά με κάποιον άλλο λαϊκό τραγουδιστή;
 
Ό,τι κάνω θέλω να έχει μέσα του πραγματικότητα .
Η αλήθεια είναι ότι μετά τον Παντελή δεν θέλω να ξανακούσω τίποτα για λαϊκό τραγούδι γιατί με έχει χαράξει σε άσχημο βαθμό- μέσα στην ψυχή μου όλο αυτό- και είναι  και πολύ πρόσφατο ακόμη για να έχω καθαρό μυαλό ώστε να σκεφτώ κάποια συνεργασία  τέτοιου είδους . 
Έχουν γίνει κάποιες προτάσεις αλλά τις έχω απορρίψει όλες γιατί θέλω να ηρεμίσω και να αφοσιωθώ μόνο στους 1550 .
Ο Παντελής για μένα είναι κάτι πολύ ιδιαίτερο. Μην ξεχνάς ότι όλα του τα τραγούδια τα έφτιαξα στο στούντιο  και στην ουσία είμαι ο "ήχος " του . 
Αλλά τέτοια περίπτωση σαν αυτού του ανθρώπου δεν νομίζω να υπάρξει ξανά . Είναι πραγματικά μοναδικός και εγώ πολύ περήφανος που μοιραστήκαμε την καλλιτεχνική ζωή μας .
Δεν θα τον ξεχάσω ποτέ.

Ένας μουσικός σαν εσένα με ροκ μουσικό προφίλ, πόσο φυσιολογικό είναι να «μπλέκεται» μουσικά με τραγουδιστές που τους ραίνουν με γαρύφαλλα και δουλεύουν στα μπουζούκια; Δεν το αναφέρω υποτιμητικά, απλά αναρωτιέμαι αν η ροκ μουσική μπορεί να συνδυάζεται ακόμα στις μέρες μας με μια συγκεκριμένη στάση ζωής… 

Στα μπουζούκια εργαζόμουν όπως εργάζεται ο καθένας από εμάς στην δουλειά του  για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στην ζωή του ,να μην του πάρει το σπίτι η τράπεζα και να μπορέσει να επιβιώσει . Μην ξεχνάς ότι είμαι επαγγελματίας μουσικός και άμα χρειαστεί θα παίξω και στα πανηγύρια για να μην πεινάσω. Δεν είναι η πρώτη ούτε καν η δεύτερη επιλογή μου αλλά ζούμε σε μια χώρα που οι 8 στους 10 ακούν λαϊκά τραγούδια. Αυτό όμως που πραγματικά θέλω είναι να παίζω την μουσική των 1550 σε χώρους συναυλιακούς . 

Είσαι ένας από τους δημιουργούς των 1550. Τελικά, η μουσική είναι ομαδικό «σπορ» ή μια κατεξοχήν μοναχική διεργασία, μέχρι το αποτέλεσμά της να φτάσει στη κρίση του κοινού;

Συνήθως φέρνει ένας από εμάς μια ιδέα ή ένα ολοκληρωμένο τραγούδι (στίχο, μουσική ) και όλοι μαζί το δουλεύουμε (ενορχηστρώνουμε) στο στούντιο . Αυτή η διαδικασία είναι πολύ δημιουργική. 

Ποιες ώρες της ημέρας σου αρέσει να δημιουργείς; Επίσης, είναι πιο παραγωγικό όταν δημιουργείς με αφορμή μια χαρούμενη ή μια στενάχωρη εμπειρία; 

Υπάρχουν διαστήματα που όλη μέρα συνθέτω ή είμαι στο στούντιο και φτιάχνω τραγούδια . Υπάρχουν όμως και διαστήματα που δεν κάνω τίποτα απολύτως . Η αλήθεια είναι ότι τα τραγούδια που γράφω είναι 100 τοις 100 βιωματικά . Δεν μπορώ να κάνω αλλιώς.

Για πολλούς η μουσική είναι ψυχοθεραπεία! Για σένα τι είναι; 

Εμένα είναι η ζωή μου όλη.

Υπάρχει κάτι το οποίο θα ήθελες να κάνεις μουσικά στο χώρο αλλά δεν το έχεις πραγματοποιήσει ως τώρα; 

Ναι, θα ήθελα να κάνω επιτυχία μεγάλη με τους 1550.

Ποια είναι τα μελλοντικά σχέδια και όνειρα των 1550;

Τώρα είμαστε έτοιμοι να κυκλοφορήσουμε ένα νέο άλμπουμ, το πέμπτο κατά σειρά, μαζί ένα λάιβ άλμπουμ από την συναυλία μας στο Κατράκειο θέατρο .Μιλάμε για μια διπλή κυκλοφορία μέσα στο καλοκαίρι . 
Από Σεπτέμβρη θα ξεκινήσουμε να ηχογραφούμε το νέο μας άλμπουμ όπου δεν θα έχει δικά μας τραγούδια αλλά θα είναι διασκευασμένα αγαπημένα μας ροκ τραγούδια Ελλήνων τραγουδιστών και συγκροτημάτων.

Ευχαριστούμε πολύ τον Ρουσσέτο Δημητρόγλου για την συνέντευξη που μας παραχώρησε. Του ευχόμαστε καλή επιτυχία στα επόμενα βήματα του και να γνωρίσει την επιτυχία που επιθυμεί, με τους 1550!!!

Οι φωτογραφίες που συνοδεύουν τη συνέντευξη είναι από τα γυρίσματα του νέου Video Clip των 1550, "Εγώ (Κοίτα με Πετάω)".


Στηρίξτε μας με το like σας!!!

Ακολουθήστε μας

Χορηγός Επικοινωνίας

 #Φιλικά Site

 

English Act

Tutoring Certificates Translations