Μαρία Καλούδη: Στα talent shows η προώθηση των συμμετεχόντων διαρκεί όσο και το show - e-Stage.gr
Apr 22, 2018 Last Updated 7:52 PM, Apr 21, 2018

Μαρία Καλούδη: Στα talent shows η προώθηση των συμμετεχόντων διαρκεί όσο και το show

Κατηγορία: Συνεντεύξεις

Το e-stage ήρθε σε επαφή με την Μαρία Καλούδη και την «ανέκρινε» με τον δικό του τρόπο για να μπορέσει να μάθει πράγματα για μία πολυσύνθετη προσωπικότητα που έχει διαπρέψει στην μουσική και τον αθλητισμό.

Διαβάστε τι μας είπε παρακάτω:

Η μουσική αποτελεί για τον καθέναν μας κάτι ξεχωριστό στη ζωή του, για εσένα τι ακριβώς αντιπροσωπεύει η μουσική στη ζωή σου;

Για να είμαι ειλικρινής δεν μπορώ - και δεν θα ήθελα - να ορίσω ποιος ακριβώς είναι ο ρόλος που έχει η μουσική στη ζωή μου. Νιώθω ότι με αυτό τον τρόπο θα την περιορίσω απερίσκεπτα και θα υπεραπλουστεύσω την παρουσία της στη ζωή μου. Η μουσική βρίσκεται παντού. Στην καθημερινότητά μου, στις σκέψεις μου, στη φωνή μου, στις βόλτες μου, στις στεναχώριες μου και στην αισιοδοξία μου. Είναι από μόνη της «ζωή». Κομμάτι του εαυτού μου.

Πότε ασχολήθηκες πρώτη φορά με την μουσική και πότε αποφάσισες πως αυτό είναι κάτι που θέλεις να το κάνεις επαγγελματικά;

Θυμάμαι τον εαυτό μου να τραγουδάει από πάντα. Συνέχεια και παντού! Το πρώτο μου Live έγινε κατά τη διάρκεια των σπουδών μου στη Θεσσαλονίκη και νομίζω ότι κατάλαβα από την πρώτη στιγμή ότι αυτό ήταν κάτι που ήθελα να ξανακάνω. Ένιωθα σαν να βίωνα μια εντελώς οικεία κατάσταση, σαν να βρέθηκα ακριβώς εκεί που έπρεπε.

Από όταν θυμάσαι τον εαυτό σου ποιοι ήταν αυτοί οι καλλιτέχνες οι οποίοι αποτέλεσαν επιρροές για σένα και με ποιο τρόπο σε ώθησαν να ασχοληθείς με την μουσική;

Έχω την εντύπωση ότι ο άνθρωπος που με ώθησε στο να ασχοληθώ με τη μουσική, ήμουν εγώ. Κανείς άλλος. Η φωνή μέσα μου και η δική μου εσωτερική ανάγκη. Ακούω σχεδόν όλα τα είδη μουσικής και αγαπώ καλλιτέχνες που φαινομενικά δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους. Αυτή είναι και η μαγεία της μουσικής. Οι επιρροές μου είναι σκόρπιες, πολλές και «πολυμορφικές». Ούτε κι εγώ δεν είμαι σίγουρη!

Συμπληρώνεται ένας χρόνος από το πρώτο τραγούδι που κυκλοφόρησες, έχεις κάτι καινούριο στα σκαριά σε κυκλοφορία;

Η αλήθεια είναι ότι προηγείται το «Για πόσο ακόμα;» που κυκλοφόρησε πριν δύο χρόνια και ακολουθεί το «Μια χάρη σου ζητώ» το οποίο κλείνει έναν χρόνο από την επίσημη κυκλοφορία του. Πριν ένα μήνα σχεδόν κυκλοφόρησε από το Ogdoo το τελευταίο μου single με τίτλο «Όλα όπως πρώτα» σε στίχους και μουσική του Νικόλα Λειβαδίτη (nL) -όπως και τα προηγούμενα τραγούδια που ερμήνευσα-. Έχουμε πολλές σκέψεις για τα επόμενα δισκογραφικά βήματα, αλλά είναι νωρίς ακόμα. Προς το παρόν χαιρόμαστε και απολαμβάνουμε το «Όλα όπως πρώτα» παρουσιάζοντάς το στις συναυλίες μας.

Αν κάποιος θέλει να σε δει ζωντανά που θα μπορούσε αυτόν τον καιρό να σε δει;

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια περιοδεύουμε σε όλη την Ελλάδα παρέα με τον Νικόλα Λειβαδίτη(nL) παρουσιάζοντας τόσο τα δικά μας τραγούδια όσο και αγαπημένες διασκευές γνωστών καλλιτεχνών. Σε αυτά τα μουσικά ταξίδια έχουμε στο πλευρό μας εξαιρετικούς μουσικούς. Όποιος θέλει να μας παρακολουθήσει ζωντανά μπορεί να ακολουθήσει τις σελίδες μας στο Facebook ή/και στο Instagram. Όσοι δεν ασχολούνται με αυτά τα πράγματα, μπορούν να κοιτάζουν τις αφίσες της περιοχής ή της πόλης τους. Ταξιδεύουμε τόσο συχνά για εμφανίσεις, που μπορεί να περνάμε από πολύ κοντά!

Η επόμενη συναυλία μας θα γίνει στις 14 Απριλίου στο «Επτά Τεχνών Τόπος» στην Κέρκυρα.

Το καλοκαίρι έρχεται και σε λίγο καιρό μπαίνουμε στην σαιζόν του, έχεις κάποια έτοιμα πράγματα για το καλοκαίρι από πλευράς εμφανίσεων;

Όχι! Μετά τη χειμερινή μας περιοδεία θα χρειαστούμε σίγουρα ενα διάστημα ξεκούρασης και ανασυγκρότησης. Αυτή θα είναι η περίοδος που θα προγραμματίσουμε και θα ετοιμάσουμε τα επόμενα μουσικά μας βήματα.

Ποια θα ήταν για σένα η συνεργασία των ονείρων σου;

Δεν ονειρεύομαι συγκεκριμένες συνεργασίες. Αυτό που ονειρεύομαι είναι να παρουσιάζουμε πράγματα που φανερώνουν εξέλιξη, δημιουργία και αγάπη ως προς τη μουσική. Οι συνεργασίες έχουν νόημα όταν είναι συγκεκριμένες και στοχευμένες, όχι όταν γίνονται απλά για να γίνουν. Εύχομαι στη διαδρομή μου να συνεργαστώ με ανθρώπους εμπνευσμένους και δημιουργικούς που θα μου δώσουν την ευκαιρία να εξελιχθώ, όποιοι κι αν είναι αυτοί.

Έχοντας περάσει στην ψηφιακή εποχή εδώ και αρκετά χρόνια πόσο πιστεύεις και αν πιστεύεις ότι μπορεί το ίντερνετ να βοηθήσει την καριέρα σου;

Δεν είμαι σίγουρη ότι το ίντερνετ βοηθάει τους νέους καλλιτέχνες. Υπάρχει τόση πληροφορία εκεί έξω που ο κόσμος δεν προλαβαίνει να ασχοληθεί με όλα όσα βλέπει μπροστά του και τελικά η δουλειά σου χάνεται. Από την άλλη το ίντερνετ είναι ένα μέσο που σε βοηθάει να επικοινωνήσεις το έργο σου γρήγορα και άμεσα. Προς το παρόν κρατώ ουδέτερη στάση όσον αφορά το ίντερνετ. Θεωρώ πώς αν ο κόσμος έχει τη διάθεση να ακούσει ή να ψάξει το «νέο» τότε έχουμε στα χέρια μας ένα πολυεργαλείο που θα μας βοηθήσει να επικοινωνήσουμε τη δουλειά μας. Εμείς είμαστε αυτοί (όλοι μας) που θα δώσουμε θετικό ή αρνητικό πρόσημο στο μέσο που λέγεται διαδίκτυο.

Το κομμάτι «Μια χάρη σου ζητώ» που έχεις κυκλοφορήσει είναι μια μπαλάντα, τι άλλα μουσικά ήδη θα ήθελες να τραγουδήσεις;

Ήδη, έχει κυκλοφορήσει το επόμενο τραγούδι «Όλα όπως πρώτα» που είναι ένα βαλς! Το κριτήριο μου για τα τραγούδια που έχω πει και που πρόκειται να πω είναι καθαρά αισθητικό. Με άλλα λόγια θέλω να τραγουδώ τραγούδια που μου αρέσουν. Δεν συμφωνώ με την κατηγοριοποίηση σε είδη και την εμμονή στις κατηγορίες. Σημασία έχει να έχουμε ταυτότητα και να παρουσιάζουμε πράγματα που μας εκφράζουν απόλυτα, όχι να ανήκουμε απλά σε κάποιο είδος. Προσωπικά δεν νιώθω την ανάγκη ούτε να ανήκω κάπου, ούτε να τραγουδώ μουσικές που ανήκουν κάπου. Προχωρώ ακολουθώντας την δική μου αισθητική.

Εκτός από την μουσική έχεις παίξει και volley σε πολύ υψηλό επίπεδο. Ποιος ήταν ο λόγος που επέλεξες να ασχοληθείς επαγγελματικά με την μουσική σε σχέση με τον αθλητισμό;

Η αλήθεια είναι ότι δεν επέλεξα να ασχοληθώ με τη μουσική σε βάρος του αθλητισμού. Επέλεξα να ασχοληθώ με τη μουσική γιατί ένιωθα ότι δεν μπορούσα να κάνω αλλιώς.  Ο πρωταθλητισμός είναι πολύ απαιτητικός και ιδιαίτερα επίπονος για όλους του αθλητές. Υπήρξαν δύο σοβαροί τραυματισμοί που τα τελευταία χρόνια με ταλαιπωρούσαν αρκετά, οπότε προτίμησα να αποσυρθώ τη στιγμή που ένιωσα ότι δεν είχα άλλες δυνάμεις σωματικές και συναισθηματικές. Η απόφαση μου ήταν πολύ συνειδητή.

Θα λάμβανες μέρος σε κάποιο Show όπως το Voice για να προωθήσεις την καριέρα σου και θεωρείς ότι μια τέτοια κίνηση θα προωθούσε όντως την καριέρα σου;

Παρατηρώ ότι τα show αυτά, δεν έχουν μακροπρόθεσμα αποτελέσματα και πως η προώθηση των συμμετεχόντων διαρκεί όσο και το show, εκτός από σπάνιες περιπτώσεις. Νομίζω ότι δεν θα συμμετείχα σε κάποιο show. (Ποτέ μη λες ποτέ βέβαια!) Προτιμώ να συνεχίσω να ανεβαίνω την «ανηφόρα».

Θα μπορούσες να μας πεις το μεγαλύτερο προτέρημα και το μεγαλύτερο ελάττωμά σου;

Πάντα με δυσκόλευαν αυτές οι ερωτήσεις! Σκέφτομαι πολλά και διάφορα. Θα σου πω ένα στοιχείο που άλλες φορές λειτουργεί ως προτέρημα ενώ άλλες όχι: ευαισθησία.

Κλείνοντας θα ήθελες να πεις κάτι στους αναγνώστες του E-stage;

Να χαμογελάτε και να αισιοδοξείτε. Εύχομαι σε όλους υγεία σωματική και πνευματική. Καλή αντάμωση!

Υ.Γ. Εύχομαι η μουσική να μας ενώνει πάντα. Ένα μεγάλο ευχαριστώ για την όμορφη κουβέντα.


Στηρίξτε μας με το like σας!!!

Ακολουθήστε μας