Ozzy: Beware the prince of darkness, is here... - e-Stage.gr
Apr 19, 2018 Last Updated 12:46 PM, Apr 19, 2018

Ozzy: Beware the prince of darkness, is here...

Κατηγορία: Portrait ..Gallery

Καλοκαίρι 1997 και πρώτες ανησυχίες για να φτιάξουμε μπάντα με ένα φίλο σαν παραδοσιακοί έφηβοι ροκάδες – μεταλάδες της εποχής. Πρώτες πρόβες σε

σπίτι και σ' ένα υπόγειο που ήταν κανονικά αποθήκη αλλά εμείς εκεί μαζευόμασταν για παίξουμε τα πρώτα μας κομμάτια. Επιρροές γνωστές λίγο πολύ σε όλους μιας εκείνη την εποχή, στην εφηβεία ακόμα μαθαίνεις τα βασικά. Black Sabbath, Led Zeppelin, Deep Purple, Judas Priest και όλα τα άλλα μεγάλα συγκροτήματα της ροκ και metal σκηνής.

Προσπαθώντας, τις προάλλες, λοιπόν, να κάνω μια εκκαθάριση στην βιβλιοθήκη να δω τι πρέπει να κρατήσω και τι όχι βρήκα μια σειρά από κασέτες, που μέσα είχαν όλα εκείνα τα κομμάτια που τότε προσπαθούσαμε να προβάρουμε, με την τότε μπάντα που θέλαμε να στήσουμε και ονειρευόμασταν ότι θα παίξουμε κι εμείς στο Γουέμπλεϊ μια μέρα, αλλά και στο Donington και το Wacken. , όπως και να το κάνουμε μεγάλα όνειρα.

Ρίχνοντας μια πρόχειρη ματιά τα περισσότερα κομμάτια που είχαμε τότε για κάποιο άγνωστο λόγο ήταν με τη φωνή του Ozzy Osbourne.

Κομμάτια από την εποχή των Black Sabbath, αλλά και από τη σόλο καριέρα του. Σκαλίζοντας αυτές τις αναμνήσεις θυμάμαι να προσπαθούμε να μαζέψουμε λεφτά για να πάρουμε έναν δίσκο Sabbath ή να έχουμε καβάντζα για να πάμε την Κυριακή στην Ηχορύπανση στον Χολαργό για να προβάρουμε τα κομμάτια.

Πρώτο κομμάτι που παίξαμε κι εμείς όπως και κανά δυο εκατομμύρια μπάντες που ξεκίνησαν σαν κι εμάς ήταν φυσικά το θρυλικό Paranoid. Πάνε 20 σχεδόν χρόνια κι ακόμα θυμάμαι τα λόγια λέξη προς λέξη όπως τότε.

Ακόμα θυμάμαι που μετράγαμε με πόσες φορές παίζει το riff γιατί να μετρήσουμε αλλιώς δεν ξέραμε. Τα λίγα που ξέραμε από μουσική τότε ήταν κυρίως πράγματα που είχαμε αγγίξει κατά τύχη. Μέτρα και νότες δεν μας έλεγαν και πολλά, πιο πολύ παίζαμε τα κομμάτια διαισθητικά παρά από γνώσεις και άντε πάλι από την αρχή “Finished with my Woman 'cause she couldn't help me with my mind” κι άντε πάμε από την αρχή “Bark at the moon”.

Τα χρόνια πέρασαν και μ' αυτά και μ' αυτά φτάσαμε στο 2005. Σαν τώρα θυμάμαι τη μέρα και ήταν Σάββατο 25 Ιουνίου και νωρίς το απόγευμα φτάσαμε στην Μαλακάσα στο Terra Vibe για να δούμε τους θρύλους όλους μαζί. Ήταν η πρώτη φορά που Black Sabbath ερχόντουσαν στην Ελλάδα με την πρώτη τους σύνθεση. Ozzy Osbourne στα φωνητικά, Toni Iommi στην κιθαρα, Gerald Buttler στο μπάσο και Bill Ward στα τύμπανα. Μια από τις πιο θρυλικές μπάντες στην ιστορία της ροκ και metal μουσικής πάταγε το πόδι της στην Αθήνα.

Η ανατριχίλα να ακούς για πρώτη φορά το “Ironman” ζωντανά, όχι απλά από μια ζωντανή ηχογράφηση, αλλά βλέποντας τον Ozzy πάνω στη σκηνή δεν μπορεί να συγκριθεί με τίποτα. Ακόμα κι αν τα πλευρά πονούσαν μετά το live.

Επόμενη σκηνή που θυμάμαι είναι τον Σεπτέμβριο του 2010 στο Tera Vibe λίγο καιρό με την απώλεια ενός αδερφικού φίλου να ακούω το “Killer of Giants” και στην κιθάρα να είναι ο δικός μας , ο Έλληνας ο Gus G.

Να ακούμε Ozzy και η βροχή να μας κάνει μούσκεμα και απλά να μην μας ενδιαφέρει τίποτα περισσότερο, εκτός του ότι αυτή η καταραμένη βροχή μας νέρωνε τις μπύρες.

Τελικά είχα την τύχη να τον δω άλλη μία φορά μαζί με τον Slash και το Geezer Butler, δυο χρόνια μετά, αν και ήταν να έρθει με τους Sabbath, λόγω της ασθένειας του Iommi ήρθε μόνος του, ο Πρίγκιπας του Σκότους, ο άνθρωπος και αυτήν την τεράστια καριέρα και τα τεράστια προβλήματα εθισμού που έχει αντιμετωπίσει.

Όπως και να το κάνουμε ο Ozzy είναι ένας από τους πρώτους, είναι ένας από αυτούς που μπορούν χωρίς κανένας να τους παρεξηγήσει να αποκαλείτε ο μπαμπάς της Metal. Το ρητό στο κάτω κάτω είναι γνωστό σε όλους μας οι Sabbath έφτιαξαν το Heavy και οι Priest το Metal, εκεί πάνω στο Birmingham το σφυρηλάτησαν μέσα στα τεράστια χυτήρια ατσαλιού της περιοχής.

Αυτός, κυρίες και κύριοι, ήταν ο δικός μου Ozzy Osbourne, όπως έχει περάσει μέσα από τη ζωή μου και με έχει σημαδέψει με την ιδιαίτερη φωνή του όλα αυτά τα χρόνια.

Τα λέμε ξανά σύντομα! Εις το επαναγράφειν και εις το επανειδείν.


Στηρίξτε μας με το like σας!!!

 #Φιλικά Site

 

English Act

Tutoring Certificates Translations