Μ' ακούς; "Πάρε την ταχεία της καρδιάς μου και ξεκίνα" - e-Stage.gr
May 25, 2018 Last Updated 2:53 PM, May 25, 2018

Μ' ακούς; "Πάρε την ταχεία της καρδιάς μου και ξεκίνα"

Κατηγορία: Περί Mουσικής

Μην μπλέκεις σου λέω μαζί μου. Μην μπλέκεις. Γιατί είμαι δύσκολο παιδί, δύσκολος άνθρωπος, δύσκολη γυναίκα. Γιατί θα νιώσω τις σκέψεις, τα θέλω και τους φόβους σου . Γιατί δεν θα μπορέσεις να μου κρυφτείς. Γιατί θα σε ταΐσω στο στόμα και μετά θα σε φιλήσω όπως καμία άλλη.

Κι αυτό δεν θα μπορέσεις να το ξεχάσεις ποτέ. Γιατί θα σου βάλω τραγούδια που δεν ξέρεις και θα τα λατρέψεις για μια ζωή. Θα σε ξυπνήσω μες τη νύχτα για να χορέψουμε αγκαλιά και θα νιώσεις πάλι παιδί. Μην μπλέκεις σου λέω με μένα. Μην μπλέκεις. Γιατί τα μάτια μου είδαν πολλά, αλλά η καρδιά δεν έχασε ποτέ την ελπίδα . Γιατί πάντα θα ξεκινάω απ'την αρχή. Και πάλι θα ερωτεύομαι και πάλι θα αγαπάω. Γιατί δεν έκανα ποτέ σε κανέναν τη χάρη να με σπάσει. Γιατί έχω ένα πολύ, που δεν δέχεται το λίγο, το λειψό, το δειλό ,το χλιαρό ,το μισό, το κενό, το άνανδρο. Κι όλο φεύγω, κι όλο αφήνω κι όλο προσπερνάω κι όλο ψάχνω. Μέχρι να βρω. Και κάνω στάσεις. Σε μάτια, σε χέρια, σε λoγια, σε υποσχέσεις, σε νότες ,σε χροιές, σε συμπεριφορές. Και όλο ταξιδεύω. Μα πάλι γυρίζω στη βάση μου, στην τροχιά μου, στον εαυτό μου . Κάποια νησιά με κράτησαν πολύ, άλλα για λίγο κι άλλα καθόλου. Είδα το λιμάνι από μακριά κι άλλαξα ρότα. Θα έχεις πρόβλημα σου λέω. Δύσκολα θα με γελάσεις, δύσκολα θα με κρατήσεις. Θα μείνω για όσο θέλω εγώ. ε μη μπλέκεις με μένα σου λέω. Γιατί θα γυρίσω σπίτι απo'τη δουλειά και θα σε βρω να με περιμένεις στα σκαλιά. Θα κλαις και θα φοβάσαι μη με χάσεις γιατί δεν θα ξέρεις πως να διαχειριστείς αυτό τον έρωτα. Αυτό το πάρε. Αυτό το όλα για σένα. Αυτό το εδώ. Το εμείς. Το δικιά σου. Το σε θέλω κάθε μέρα πιο πολύ. Αυτό που θα σε κοιτάζω σα Θεό, μα εσύ θα ξέρεις πως δεν είσαι. Αυτό που στην καλοσύνη μου θα μπήγεις το κακό. Που στη στιγμή θα στριμώχνεις τη μιζέρια. Στο γέλιο μου την κραυγή και στη χαρά την απογοήτευση. Τραβήξου σου λέω μακριά και τρέχα να σωθείς . Γιατί θα μετανιώνεις για πάντα ,θα βρίζεις τον εαυτό σου, θα θες να ζητήσεις συγνώμη και δεν θα σου το επιτρέπω. Γιατί θα προσπαθείς να καταλάβεις πώς ,ενώ σε ανέβασα τόσο ψηλά , εσύ με ξέχασες κάτω. Πώς με ένοιαζε να σε ξεκουράσω ενώ ήμουν πιο κουρασμένη, πως περίμενα να σε κοιμίσω  ενώ έπρεπε να κοιμηθώ. Πως δεν κατάλαβες ποτέ ότι έπρεπε να μου φερθείς όπως μου άξιζε και όχι όπως είχες μάθει. Μην μπλέκεις με μένα άνθρωπε. Μην μπλέκεις. Στα εύκολα να πας, στα ανώδυνα, στα άνευ. Εκεί που επειδή δεν θα σου δίνουν θα θες να δώσεις εσύ. Εκεί που θα νιώθεις ανώτερος και θα μπουκώνεις το εγώ σου . Εκεί που θα αμπελοφιλοσοφείς και θα σε κοιτάνε με ενδιαφέρον, χωρίς ενδιαφέρον. Εκεί που δεν υπάρχει ούτε ρεύμα, ούτε βάθος. Στα σίγουρα μανάρι μου, στα σίγουρα. Εκεί να πας. Μπας και νιώσεις άντρας. Μα αν μετά από όλα αυτά δε μάσησες κι είσαι ακόμα εδώ.....

Κοίτα με στα μάτια και θα καταλάβεις όλα όσα θέλω να σου πω. Της χαράς το τρένο τρέχα να προλάβεις, πάνω το εισιτήριο γράφει "σ’ αγαπώ". Πάρε την ταχεία της καρδιάς μου και ξεκίνα στο δικό μου δρόμο να βρεθείς. Θα `ναι το ταξίδι που θα κάνεις από εκείνα που δε θα ξεχάσεις όσο ζεις. Της χαράς το τρένο τρέχα να προλάβεις πάνω το εισιτήριο γράφει "σ’ αγαπώ". Κοίτα με στα μάτια, κοίτα με να νιώσεις όλα όσα θέλω να σου πω. Πρόλαβε το τρένο πριν το μετανιώσεις, πάνω το εισιτήριο γράφει "σ’ αγαπώ". Πάρε την ταχεία της καρδιάς μου και ξεκίνα στο δικό μου δρόμο να βρεθείς. Θα `ναι το ταξίδι που θα κάνεις από εκείνα που δε θα ξεχάσεις όσο ζεις. Πρόλαβε το τρένο πριν το μετανιώσεις, πάνω το εισιτήριο γράφει "σ’ αγαπώ".

Στίχοι: Νίκος Μπακογιάννης Μουσική: Τάκης Σούκας 1η ερμηνεία: Ελένη Βιταλή


Στηρίξτε μας με το like σας!!!

Ακολουθήστε μας

 #Φιλικά Site

 

English Act

Tutoring Certificates Translations