Μεγάλωσα... - e-Stage.gr
May 25, 2018 Last Updated 2:53 PM, May 25, 2018

Μεγάλωσα...

Κατηγορία: Περί Mουσικής

Μεγάλωσα. Το παραδέχομαι. «Ο κόσμος είναι ζούγκλα, θα σε κατασπαράξει» μου έλεγαν. Τελικά δε με κατασπάραξε κανείς. Επιβίωσα.

Φοβήθηκα τον ίδιο το φόβο. Εκείνον που σε ακινητοποιεί χωρίς λόγο. Αναρωτήθηκα. Γιατί είμαι εδώ; Ποιος είναι ο σκοπός μου; Μεγάλωσα με βλέμματα συμπάθειας και άσκοπης προσπάθειας. Να βρω τον εαυτό μου. Ηθοποιός παιδί στο ρόλο του μεγάλου. Ανούσια ευγένεια και ψευτουποταγή. Κι όταν πας να επαναστατήσεις νιώθεις δυνατός. Αλλά την ίδια στιγμή γυρίζεις πίσω. Στη θεσούλα σου. Μα να ζεις την εφηβεία σημαίνει πόλεμο. Τον έκανες τότε που έπρεπε; Μήπως πρέπει να τον επαναλάβεις για να μεγαλώσεις; Μεγάλωσες ποτέ αλήθεια; Σε κρατούν δέσμιο να είσαι πάντα παιδί. Να σου ρυθμίζουν το σχοινί μέχρι πού θα κινείσαι. Να σου κρατάνε το λουρί μην απομακρυνθείς.

Ενήλικας μετά νευρωτικός. Σκεπάζουμε τους πόνους μιλώντας για άλλα. Είναι πιο ασφαλές. Τα όνειρα σε σύνθλιψη. Αργότερα η κατάθλιψη. Βάλτο στα πόδια. Τολμάς; Να πας που? Είναι αργά; Μεγάλωσα με το παιδάκι να κλαίει. Δε ξέρει γιατί φταίει. Κάποια χατίρια δε σου έκανες, το μάλωνες πολύ. Σκεφτόσουνα τους άλλους. Καλά να πάθει η μάνα του φωνάζει. Μα η μάνα του είσαι εσύ. Αγάπησέ το. Μεγάλωσα θα πει να γίνεις εξουσία του εαυτού σου. Να μάθεις να γελάς όταν κλαις. Να παίρνεις αποφάσεις. Αυτό προπάντων. Να μη πρέπει να χάσεις. Κι αν τότε δεν έπρεπε να πέφτεις για να μη χτυπάς, τώρα βάλε ένα καινούριο στοίχημα. Τα χτυπήματα γεννάνε καινούριο δέρμα. Χάιδεψε τις πληγές σου. Δε θα πάθεις τίποτα. Αλλά μη ζεις μ αυτό που σε αρρωσταίνει. Δε χρειάζεται να φτάσεις ως εκεί. Μη τρως το φαί που σου κάνει κακό. Στο είπε κι ο γιατρός. Εσύ εκεί. Στο δε πειράζει.

Βγάλε μπόλικα σκουπίδια. Από μέσα κι από έξω. Να ελαφρύνεις. Πέτα μη φοβάσαι. Ξέρνα. Ξανακατάπιε. Ξέρεις πότε έφταιξες και πότε όχι. Ποτέ δε φταις μόνο εσύ. Ποτέ δε φταιν μόνο οι άλλοι. Πες και κανένα όχι. Όλο ναι μη πουν πως γνώρισες την άρνηση. Να σαι καλός, έμπιστος και μετριόφρων. Εσύ που λίγα λες και σε κακολογούν. Γιατί δεν έγινες σαν όλους τους άλλους; Είναι ωραία αδιαφορία το καρμπόν. Τι την ήθελες τη διαφορετικότητα; Νομίζεις ότι ανήκεις σε καμία σπουδαία κατηγορία; Ει. Ήρεμα. Μη σε μαλώνεις. Είσαι αυτό που είσαι. Μπορείς να γίνεις και καλύτερος. Όχι όμως αλλιώτικος. Δε χρειάζεται.

Μεγάλωσα θα πει να ρχεται η ανατροπή. Μέσα σου είναι. Από σένα εξαρτάται. Οι καιροί στη φέρνουν αλλά βάζεις κι εσύ το χεράκι σου. Κι άλλο, μη φοβάσαι. Μα κι αυτό να βρίσκεις οάσεις στις ψυχώσεις των άλλων τι είναι; Μαζοχισμός; Να πεις πως υπάρχουν και χειρότερα; Να νιώσεις εσύ καλύτερα και πως μπορείς να βοηθήσεις;

Ψιτ. Μπλέχτηκες μέσα στους στίχους της Χαρούλας. Ψυχογραφήματα γεμίσαμε. Καλά τα λόγια μα οι πράξεις καλύτερες. Τρομάζεις ε; Κάθε που πας να κάνεις κάτι πέρα απ αυτό που σου μάθανε τρομάζεις. Κοίτα, υπάρχει αυτό αλλά υπάρχει και κείνο. Δες το. Έστω από μακριά. Είναι μια οπτική. Άσε τα νταντέματα και τα πισωγυρίσματα. Τις κλάψες και τα αδιέξοδα. Όρμα. Την ώρα που τρομάζεις βούτα πιο πολύ. Ανακαλύψεις “Ηπείρων” σε απλά πράγματα.

Ήπιες, κατάπιες, έμαθες, δε μπορεί να μη μεγάλωσες. Και κοίτα, δεν είσαι μόνος σου αν είσαι μπερδεμένος. Είμαστε κι άλλοι σαν εσένα. Εντάξει; Πάρε αγκαλιά τον εαυτό σου και κοιμήσου ήρεμα. Καληνύχτα. 


Στηρίξτε μας με το like σας!!!

Ακολουθήστε μας

 #Φιλικά Site

 

English Act

Tutoring Certificates Translations