Να μείνουμε πάντα παιδιά - e-Stage.gr
May 25, 2018 Last Updated 2:53 PM, May 25, 2018

Να μείνουμε πάντα παιδιά

Κατηγορία: Περί Mουσικής

Η επιθυμία να ξαναγίνουμε παιδιά και να ζούμε ανέμελα δίχως έννοιες ζωντανεύει κάθε φορά που κοιταζόμαστε στο καθρέφτη και αναπολούμε.

Έτσι ένα πρωί σταμάτησα το χρόνο κλείνοντας τα μάτια και πηγαίνοντας πίσω. Εκεί, σε κείνο το αγαπημένο μου δωμάτιο όπου ένιωθα ελεύθερη. Όπου έβλεπα τον ουρανό από το παράθυρο και το φοίνικα που κουνούσε τα βαριά του φύλλα. Όπου άκουγα συνέχεια τραγούδια και τις νύχτες ξάπλωνα κάτω από τα αστέρια. Μύριζε καρπούζι ή νυχτολούλουδο. Άλλοτε πάλι η ψησταριά από απέναντι. Το αεράκι φύσαγε και μια γάτα μου έκανε μασάζ καθώς ήμουν ξαπλωμένη μπρούμυτα στο ράντζο. Οι άνθρωποι κάθονταν στα μπαλκόνια, άλλοι τσακώνονταν, άλλοι άπλωναν τη μπουγάδα τους αργά τη νύχτα, κουρασμένοι από τον απόηχο της μέρας.

Τα βράδια βαφόμουν, ντυνόμουν κι έφτιαχνα ιστορίες μπροστά στο καθρέφτη. Συζητήσεις με πρόσωπα υπαρκτά που στο μέλλον έγιναν πραγματικές. Μιλούσα με τη φίλη μου στο απέναντι παράθυρο με παντομίμα. Άλλοτε πάλι ώρες ατέλειωτες στο τηλέφωνο. Να το σκάμε το βράδυ πηδώντας τις μάντρες για τα πρώτα ραντεβού. Τα πρώτα τσιγάρα.

Να ηχογραφώ ατέλειωτες κασέτες, να ζωγραφίζω εξώφυλλα από χαρτόνι, να φτιάχνω ψεύτικο ραδιοφωνικό σταθμό με τις φίλες μου. Να τρώμε, να κοιμόμαστε και να μιλάμε ατέλειωτα. Αυτό το δωματιάκι στη ταράτσα, το καταφύγιό μου, μύριζε φρέσκια μπογιά. Έψαχνα τους κόσμους των βιβλίων και ανάμεσα σε σκόρπιες σημειώσεις σκάρωνα τα πρώτα γραπτά στη πρώτη μου γραφομηχανή. Έκανε πολύ θόρυβο.

Πάντα επιστρέφω εκεί, όποτε θέλω να ξεφύγω από τη πραγματικότητα. Στη κρυψώνα μου. Θα ξαναγυρίσω. Κι ελπίζω αυτή τη φορά να μη βρω φαντάσματα. Συμφιλιώθηκα. Όλα πήραν το δρόμο τους όπως έπρεπε. Θα ξαναγγίξω όλα αυτά τα πολύτιμα αντικείμενα του παρελθόντος προσεκτικά. Να μη σπάσουν οι αναμνήσεις. Θα κλείσω τα μάτια και θα ξυπνήσω παιδί. Κι όταν κατέβω τη σκάλα για το σπίτι, ελπίζω να μη φοβηθώ αν κάποιος λείπει. Να μη τρομάξω που μεγάλωσα. Σσσς πρέπει να κάνουμε ησυχία. Να μη ξυπνήσουν εκείνοι που κοιμούνται.

Το παιδί μέσα μας καλόμαθε να το φροντίζουν και να το προσέχουν. Όμως πρέπει να σταθεί στα πόδια του. Το κομμάτι τ' ουρανού που 'χες διαλέξει τότε θα το κουβαλάς πάντα μαζί σου. Κανείς δε μπορεί να στο κλέψει. Όσα κι αν χτίζουν μπροστά σου. Να το θυμάσαι. Θα μείνουμε πάντα παιδιά. 


Στηρίξτε μας με το like σας!!!

Ακολουθήστε μας

 #Φιλικά Site

 

English Act

Tutoring Certificates Translations