Ρακιντζής - Gillan - Bonnie Tyler ...Μια επιτυχημένη ιστορία!!! - e-Stage.gr
Mar 23, 2018 Last Updated 4:24 AM, Mar 23, 2018

Ρακιντζής - Gillan - Bonnie Tyler ...Μια επιτυχημένη ιστορία!!!

Κατηγορία: Περί Mουσικής

Λάτρης από παιδί των ξένων ακουσμάτων, με ιδιαίτερη προτίμηση στους Deep Purple και Led Zeppelin, ο Μιχάλης Ρακιντζής ήταν μπροστά από την εποχή του: από τους πρώτους Έλληνες καλλιτέχνες που συνέθεσαν μουσική εξ ολοκλήρου βασισμένη σε ηλεκτρονικό υπολογιστή!

Τραγουδιστής και συνθέτης με επιρροές ποπ, ροκ αλλά και ρέγγε, ανατολίτικο ήχο και άλλα στυλ, με πάμπολλες επιτυχίες, συνεργασίες, ακόμα και συμμετοχή στην Eurovision με το αγγλόφωνο ‘’S.A.G.A.P.O.’’.

Θα σταθούμε σε δύο πολύ αξιόλογες συνεργασίες. Το 1992 κυκλοφορεί το ‘’The Desert is In Your Heart’’ / ‘’Πεθαίνω Στην Ερημιά’’ (μουσική Μιχάλης Ρακιντζής, στίχοι Τέρρυ Σιγανός), όπου τραγουδούν η Bonnie Tyler με τη Σοφία Αρβανίτη. (Maxi single Πλατινένιο!) και στη συνέχεια το album ‘’Παράφορα’’ με τη Σοφία Αρβανίτη και τη φιλική συμμετοχή της Bonnie Tyler, σε σύνθεση του Μιχάλη Ρακιντζή. Γίνεται κι αυτό πλατινένιο.

Ένα χρόνο αργότερα έρχεται άλλη μια εξαιρετική συνεργασία με τον τραγουδιστή των Deep Purple, τον Ian Gillan, ο οποίος ήρθε στην Ελλάδα και ηχογράφησε το ‘’Get Away’’ σε μουσική του Μιχάλη Ρακιντζή και στίχους του Πάνου Γκικοδήμα των Ο.Ρ.Α.. Το τραγούδι συμπεριλήφθηκε το 2012 στο album - συλλογή των Ian Gillan και Tony Iommy με τίτλο ‘’Who Cares’’. Εννοείται ότι γίνεται πλατινένιο ως Maxi single και ακολουθεί η κυκλοφορία του album ‘’Έτσι μ’αρέσει’’ το 1993, με συνολικά τρεις συμμετοχές του Ian Gillan στα: ‘’Get Away’’, ‘’My Heart Remains the Same’’ και ‘’I Think I Know’’, και πάλι πλατινένιο!

Ο Μιχάλης Ρακιντζής έχει κάνει πάνω από 60 βιντεοκλίπ, αναγκαία για την προώθηση της δουλειάς του. Αυτό με τον Ian Gillan γυρίστηκε στην Τζιά με τη συμμετοχή της Βάνας Μπάρμπα.  Ο Gillan πέρασε πολύ όμορφα, αγάπησε την Ελλάδα μας, και αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν να δεχτεί να τραγουδήσει χωρίς στημένο μικρόφωνο μπροστά του αλλά και να χορέψει, κάτι που έκανε για πρώτη φορά σε βιντεοκλίπ. Ωστόσο το βιντεοκλίπ βγήκε κάπως σαν ‘’τουριστικός οδηγός’’ κι ενώ ο Ρακιντζής επενέβη με τη δική του εμπειρία και αισθητική, ώστε να γίνουν αλλαγές, δεν εισακούστηκε, με αποτέλεσμα το κλιπ να μην γίνει δεκτό στο MTV γιατί ήταν πολύ ‘’τουριστικό’’…

Απίστευτες περιπτώσεις συνεργασίας! Βάλτε δυνατά τη μουσική και απολαύστε τις δημιουργίες του δικού μας ‘’μεγάλου’’ Μιχάλη Ρακιντζή!

Αξίζει να τιμούμε τους μεγάλους μας καλλιτέχνες!

Στηρίξτε μας με το like σας!!!

Χορηγός Επικοινωνίας

 #Φιλικά Site

 

English Act

Tutoring Certificates Translations