«Δυο Μέρες Μόνο…» Αφήγημα επηρεασμένο από το 2 μέρες μόνο της Γαλάνη!! - e-Stage.gr
Jun 20, 2018 Last Updated 12:17 PM, Jun 19, 2018

«Δυο Μέρες Μόνο…» Αφήγημα επηρεασμένο από το 2 μέρες μόνο της Γαλάνη!!

Κατηγορία: Περί Mουσικής

Το  τηλέφωνο χτύπαγε αργά και βασανιστικά λες και είχε βάλει στοίχημα ότι στο τέλος αυτό θα ήταν ο νικητής και ο Ντίνος θα ξύπναγε!!

Στο μικρό προάστιο του Λονδίνου όλα έδειχναν ήσυχα εκείνο το βράδυ!! Ο Ντίνος έμενε χρόνια εκεί μιας και η δουλειά του και καλή ήταν και προβλήματα δεν του δημιουργούσε!!

Να γυρίσει πίσω στην Ελλάδα ούτε που του περνούσε από το μυαλό!! Είχε χτίσει εκεί την δική του αστική φυλακή ζώντας το δικό του ψεύτικο παραμύθι!! Ωραίο σπίτι, αυτοκίνητο πανάκριβο από την εταιρεία, εύκολες γυναίκες που γέμιζαν το κενό του τα ανιαρά βράδια του Λονδίνου, κάθε είδος gadget που θα ζήλευε ο κάθε πιτσιρικάς και πολλά άλλα υλικά «εδέσματα»!! Έτσι ήρεμα και ανούσια πέρναγαν τα χρόνια γεμίζοντας τον λογαριασμό του χρήμα και την ζωή του κενά!!

Αρκετές φορές οι δικοί του από την Ελλάδα προσπαθούσαν να τον πείσουν να επιστρέψει πίσω για να τον δούνε, μιας και η δική τους οικονομική κατάσταση δεν τους επέτρεπε τέτοιου είδους ταξίδια!!

Η μητέρα του τον έπερνε τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα και με την όμορφη χαρακτηριστική πίεση που έχουν οι Ελληνίδες μητέρες τον παρακαλούσε… «έλα βρέ πουλάκι μου, δυο μέρες μόνο, δυο μέρες μόνο και φεύγεις»!

Η ίδια ιστορία εδώ και χρόνια!!

Ο Ντίνος βέβαια ποτέ δεν βρήκε αυτές τις δυο μέρες για να ταξιδέψει πίσω!! Θες το νεαρό της ηλικίας του, θες η ανέμελη και μέσα στην ψεύτικη χλιδή ζωή που τον είχε παρασύρει ,θες οι γυναίκες που μπαινόβγαιναν στην ζωή του όπως το οξυγόνο στα ρουθούνια μας, σημασία έχει πως αυτές οι δυο μέρες δεν γράφτηκαν ποτέ στην ατζέντα του!!

Το τηλέφωνο συνέχιζε να χτυπάει ενοχλητικά, υποχρεώνοντας τον Ντίνο να σηκωθεί νευριασμένος και κινούμενος επιθετικά προς την άψυχη συσκευή!!

«Κάποια μέρα θα σε σπάσω …. το κέρατο μου μέσα! Μάτι δεν μπορεί να κλείσει κανείς στο κολόσπιτο!! Κανόνισε μάνα να 'σαι πάλι εσύ και να μ' αρχίσεις  το γνωστό τροπάρι με το διήμερο ,θα τα ακούσεις για τα καλά!!»

Όταν ο Ντίνος σήκωσε το ακουστικό ο ειδοποιητικός εκνευριστικός ήχος σταμάτησε μονομιάς ,λες και κάποιος τράβηξε το καλώδιο..!

«Ποιος είναι τέτοια ώρα;; Λέγεται;»

Ο κούκος στο πολυτελέστατο σαλόνι του σπιτιού του Ντίνου χτύπησε, δίνοντας ζωή στην βαριά ατμόσφαιρα!!

«Τι λέτε γιατρέ;; Πόσο δηλαδή ακόμα;;»

Ο Ντίνος έκλεισε το τηλέφωνο και κάθισε με δύναμη στην πανάκριβη πολυθρόνα του!! Η πολυθρόνα άξιζε όσο ολόκληρη η σύνταξη της μάνας του!!

Γέμισε το ποτήρι του από το πανάκριβο σκωτσέζικο ουίσκι και άναψε ένα από τα πούρα που συνήθιζε να αγοράζει από την σικ μπουτίκ καπνού!

Το βλέμμα του χάθηκε στο ταβάνι!! Άλλη μια παχιά τζούρα καπνού γαργάλησε τον λαιμό του, σηκώθηκε και οδήγησε το κορμί του στο γραφείο του!!

Έπιασε την πανάκριβη πένα του άνοιξε την ατζέντα του και έγραψε!!

Σήμερα 2/03/ του 2016 και εν ώρα 2 βραδινή πήρα τηλέφωνο από τον γιατρό της οικογένειας!! Η μητέρα μου πάσχει από την επάρατο, της μένουν «δυο μέρες μόνο»!!

Τα σέβη μου φιλαράκια, αγαπάτε τους ανθρώπου σας πριν γίνουν φωτογραφίες!!


Στηρίξτε μας με το like σας!!!

Χορηγός Επικοινωνίας

 #Φιλικά Site

 

English Act

Tutoring Certificates Translations