Η μέρα που οι Rolling Stones έριξαν τα «τείχη» της Κούβας (video) - e-Stage.gr
May 22, 2018 Last Updated 6:01 PM, May 22, 2018

Η μέρα που οι Rolling Stones έριξαν τα «τείχη» της Κούβας (video)

Κατηγορία: Περί Mουσικής

Πάνε δυο χρόνια και κάτι από την μέρα που οι Rolling Stones έκαναν την πρώτη συναυλία τους στην Κούβα, του εν ζωή τότε ακόμα Fidel Castro.

Στις 25 Μαρτίου 2016 οι Rolling Stones ανέβηκαν στην σκηνή του Ciudad Deportiva, ενώ πάνω από 500 χιλιάδες άνθρωποι ανυπομονούσαν για να δουν για πρώτη φορά τους θρύλους της ροκ από κοντά.

Οι πρώτες νότες του Jumpin’ Jack Flash που ακούγονταν για πρώτη φορά στην Κούβα, από μια μπάντα που είχε γυρίσει όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου εκτός από την Κούβα, έκαναν το κοινό να παραληρεί. Η συναυλία ήταν χωρίς εισιτήριο και υπολογίζεται ότι υπήρχαν τουλάχιστον 500 χιλιάδες άνθρωποι κάτω από τη σκηνή, ενώ για να πιάσουν καλύτερη θέση υπήρχαν άνθρωποι που πήγαν ακόμα και 18 ώρες πριν την έναρξη της.

Το δεύτερο κομμάτι που έπαιξαν οι Rolling Stones ήταν το «It's Only Rock 'n Roll (But I Like It)», ένα μήνυμα προς τις πολιτικές ηγεσίες όπως μεταφράστηκε σχετικά. «Ο χρόνος αλλάζει τα πάντα» δήλωνε ο Μικ Τζάγκερ κατεβαίνοντας στο αεροδρόμιο της Αβάνα.

Φυσικά και δεν μπορούσε να λείπει το περίφημο «Paint it black» και πόσο μάλλον το «Satisfaction», το οποίο ολοκλήρωσε το σόου που μάλιστα έγινε και DVD με τίτλο «Havana Moon».

Μια τέτοια συναυλία ειδικά και αμέσως μετά την επίσκεψη Obama στο νησί της Κούβας έδειξε ότι πλέον τα πράγματα είχαν αρχίσει να αλλάζουν.

Εσείς απολαύστε το αγαπημένο «Paint it Black», όπως αποδόθηκε εκείνη τη νύχτα του Μάρτη στην Αβάνα.