Αυτός ήταν ο πολυτραγουδισμένος Θανάσης του μεγάλου Ζαμπέτα! (video) - e-Stage.gr
May 23, 2018 Last Updated 11:57 AM, May 23, 2018

Αυτός ήταν ο πολυτραγουδισμένος Θανάσης του μεγάλου Ζαμπέτα! (video)

Κατηγορία: Περί Mουσικής

«Είχα έναν παλιόφιλο, τα ίχνη του έχω χάσει». Ένα από τα πιο γνωστά, τα πιο τραγουδισμένα από τον κόσμο τραγούδια του Γιώργου Ζαμπέτα είναι το «Πού 'Σαι Θανάση».

Και όπως συνέβαινε συνήθως με τα τραγούδια του σπουδαίου συνθέτη και τραγουδιστή, ο Θανάσης υπήρξε, πέρασε με κάποιον τρόπο –έστω φευγαλέο– από τη ζωή του Ζαμπέτα και αποτυπώθηκε.

Ο Θανάσης, λοιπόν, ήταν ένας από τους πιο φανατικούς θαυμαστές του Ζαμπέτα. Τον ακολουθούσε παντού, στο πρώτο τραπέζι και του φώναζε «Αχ, βρε Ζαμπέτα, ξέρεις από πού έρχομαι για να δω το κάδρο σου;» Ο Ζαμπέτας, με τον που τον αντίκριζε του φώναζε «Πού 'σαι Θανάση»; Κάποια στιγμή ο Θανάσης εξαφανίστηκε. Ο Ζαμπέτας αναρωτήθηκε, μιλώντας στην παρέα του, πού βρίσκεται και τι να έπαθε. Ανάμεσα σε αυτούς που άκουσαν τον συλλογισμό του ήταν και ο στιχουργός ο Μπάμπης Βασιλειάδης, γνωστός ως «Τσάντας», γιατί κρατούσε πάντα μαζί του μια τσάντα γεμάτη στίχους.

Μετά από την περιοδεία του στην Αμερική το 1972, επιστρέφοντας ο Ζαμπέτας έμαθε ότι ο Τσάντας είχε πεθάνει. Πηγαίνοντας στο σπίτι για να συλλυπηθεί τη χήρα του, αυτή του παρέδωσε ένα χαρτί με στίχους, λέγοντάς του πως λίγο πριν ξεψυχήσει ο άντρας της, ζήτησε να δώσουν αυτό το τραγούδι στον Ζαμπέτα. Ήταν το «Πού 'Σαι Θανάση». Ο Ζαμπέτας τραγουδούσε κάθε βράδυ αυτό το τραγούδι. «Πού 'Σαι Θανάση / ήθελα να σ' αντάμωνα / η γρουσουζιά να σπάσει».

πηγή


 

 #Φιλικά Site

 

English Act

Tutoring Certificates Translations