Η Κυριακή Δερέμπεη ερμηνεύει το "Κάιρο" του Στέφανου Κορκολή - e-Stage.gr
Jun 20, 2018 Last Updated 12:17 PM, Jun 19, 2018

Η Κυριακή Δερέμπεη ερμηνεύει το "Κάιρο" του Στέφανου Κορκολή

Κατηγορία: Νέες Κυκλοφορίες

Η Κυριακή Δερέμπεη με την κρυστάλλινη, μαγευτική φωνή, αν και πολύ νεαρή, είναι μια πολυτάλαντη προσωπικότητα που κουβαλα στις μουσικές αποσκευές της πολλά χρόνια μουσικής παιδείας πάνω στην παραδοσιακή και την Βυζαντινή μουσική.

Πρόσφατα ξεκίνησε τη συνεργασία της με την Final Touch παρουσιάζοντας μια εξαιρετική νέα εκτέλεση του τραγουδιού «Κάιρο» που γράφτηκε από τον Στέφανο Κορκολή, σε στίχο της Άντας Δούκα.
 
Το τραγούδι αυτό, με τις οριεντάλ επιρροές του και, φυσικά, την εξαιρετική ενορχήστρωση που επιμελήθηκε ο Λεωνίδας Τζίτζος, είναι μια πολύ ξεχωριστή σύνθεση που παντρεύει τον παραδοσιακό ήχο με πολύ μοντέρνα παραγωγή και αισθητική.
 
Η ερμηνεία της Κυριακής, που κρύβει στις φωνητικές της χορδές τον καημό της προσφυγιάς της Μικράς Ασίας, απογειώνει αυτή την ταξιδιάρικη μελωδία.

Το τραγούδι που συγκίνησε και δέχτηκε καταιγισμό θετικών αντιδράσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οπτικοποιήθηκε από τον Βασίλη Κατερινόπουλο με αποτέλεσμα ένα άρτια σκηνοθετημένο video clip!

Η αιθέρια παρουσία της Κυριακής προβάλλεται πάνω σε επιβλητικά τοπία από διάφορα μέρη της Ελλάδας, διανθισμένες με ανατολίτικα στοιχεία που προσδίδουν μια ethnic ατμόσφαιρα.

Ένα άκρως νοσταλγικό και ταξιδιάρικο video clip που αποτελεί την ιδανική οπτική επένδυση για ένα τόσο μαγευτικό τραγούδι. Ένα πάντρεμα από εικόνες και ήχους της Ελλάδας και της Ανατολής που εκφράζει απόλυτα την προσωπικότητα της ερμηνεύτριας.

Δείτε το νέο της video clip και αφήστε τη φωνή της να σας ταξιδέψει σε τόπους μαγικούς και εξωτικά τοπία!

Λίγα λόγια για την καλλιτέχνιδα

Η δεκαεννιάχρονη Κυριακή Δερέμπεη, αν και πολύ νεαρή, είναι μια πολυτάλαντη προσωπικότητα που κουβαλά στις μουσικές αποσκευές της πολλά χρόνια μουσικής παιδείας πάνω στην παραδοσιακή και την βυζαντινή μουσική.

Γόνος μουσικής οικογένειας, μεγαλωμένη σε ήχους παραδοσιακούς αλλά και εκκλησιαστικούς από τον παππού της. Η Κυριακή μπήκε από τα παιδικά της χρόνια στον κόσμο της μουσικής μαθαίνοντας πιάνο και περσικό σαντούρι σε ηλικία πέντε ετών.

Η μέχρι τώρα πορεία της – εντυπωσιακή για την ηλικία της – περιλαμβάνει πληθώρα συνεργασιών και καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων, όπως συναυλίες αλληλεγγύης, μουσικές παραστάσεις, τηλεοπτικές εμφανίσεις, ραδιοφωνικά αφιερώματα, θέατρο κ.α. απο τα δώδεκά της χρόνια.

Ανήκει στην πέμπτη γενιά προσφύγων από Σμύρνη, Πόντο, Ανατολική Ρωμυλία και Κωνσταντινούπολη.

Η Κυριακή έχει συνυπάρξει  μουσικά, από την ηλικία των δώδεκα ετών, με ονόματα όπως Ελένη Βιτάλη, Γλυκερία, Μανώλης Μητσιάς, Πασχάλης Αρβανιτίδης, Γρηγόρης Βαλτινός, Βασίλης Λέκκας κ.α.

Πρόσφατα ξεκίνησε τη συνεργασία της με την Final Touch παρουσιάζοντας το τραγούδι «Κάιρο» που γράφτηκε από τον Στέφανο Κορκολή, σε στίχο της Αντας Δούκα, την ενορχήστρωση του οποίου επιμελήθηκε ο Λεωνίδας Τζίτζος.

Πρόκειται για μια ξεχωριστή σύνθεση που παντρεύει τον ανατολίτικο ήχο με μια πολύ μοντέρνα παραγωγή και αισθητική, ένα τραγούδι που κέρδισε τις εντυπώσεις και αποκόμισε πολύ θετικές κριτικές.

Η Κυριακή τα τελευταία χρόνια έχει πραγματοποιήσει πολλές εμφανίσεις σε σχολεία σε όλη την Ελλάδα με το σαντούρι και συναυλιακά όπου παίζει ζωντανά εντάσσοντας τον περσικό ήχο του σαντουριού στην κλασική μουσική, στην περσική μουσική και στο σύγχρονο τραγούδι. Έχει συνεργαστεί επίσης με τον Μιχάλη Καλιοντζίδη, τον Μανώλη Γεωργοστάθη, τον Σταύρο Παζαρέντζη, τον Γιώργο Παγιάτη κ.α

Σε μικρότερη ηλικία έχει πειραματιστεί ερμηνεύοντας τραγούδια σε ξένες γλώσσες όπως στα ρώσικα, τα σερβικά, στην γλώσσα των Ρομά, στα τουρκικά και τα ισπανικά. Αγαπημένο της τραγούδι το "O pastor".

Η Κυριακή αγαπά πολύ την σεφαραδίτικη μουσική καθώς επίσης την ινδική μουσική παράδοση, για αυτό άλλωστε τους τελευταίους μήνες ασχολείται με το ινδικό σαντούρι.

Το τραγούδι "Κάιρο" διατίθεται στις ψηφιακές πλατφόρμες:
iTunes | Google Play | AmazonSpotify


Στηρίξτε μας με το like σας!!!

Ακολουθήστε μας

Χορηγός Επικοινωνίας

 #Φιλικά Site

 

English Act

Tutoring Certificates Translations