Από τα vintage στην electro - e-Stage.gr
May 21, 2018 Last Updated 5:02 PM, May 21, 2018

Από τα vintage στην electro

Η swing μετεξελίχθηκε σε εκπληκτικό παιχνίδι για τους νέους!

Η swing, που προήλθε από την jazz, αναπτύχθηκε την δεκαετία του '30 στις Η.Π.Α. Και γρήγορα έγινε η προτίμηση των νέων στις χορευτικές τους εξορμήσεις. Μεγάλοι καλλιτέχνες της εποχής ήταν o Luis Armstrong, o Duke Ellington, o Berry Goodman και πολλοί ακόμα.

 

Σήμερα, πλέον 90 χρόνια μετά, οι νέοι λατρεύουν ακόμα την swing και προσπαθούν να την “φέρουν στα μέτρα τους” με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Έτσι στα μέσα της παρούσας δεκαετίας δημιουργήθηκε ένας νέος κλάδος της, επηρεασμένος από την house, την EDM, και το hip hop. Είναι δύσκολο πως αυτά τα τρία ταίριαξαν με την swing και την jazz, όμως κατάφεραν να δημιουργήσουν κάτι εκπληκτικό. Καλώς ορίσαμε λοιπόν την electro swing μουσική. Η οποία αποτελείται από jazz και swing μουσική, με beat και rhythm από νεώτερα κομμάτια.

 

Το πάντρεμα αυτό βρίσκεται ακόμα στην αρχή του αλλά σίγουρα το έχουμε ακούσει σε καφετέριες, bar, και latin παραλιακά μαγαζιά. Το πιο γνωστό κομμάτι της είναι το “We no speak Americano” από τους Yolanda Be Cool, το οποίο έφτασε στο Νο.1 σε 200 χώρες!

 

Ελπίζω να χορέψετε στους ρυθμούς της με την ίδια χαρά και αθωότητα όπως πριν 90 χρόνια. Καλή ακρόαση!


Στηρίξτε μας με το like σας!!!

Ακολουθήστε μας