SKRILLEX - Διάσημος για να δέρνει έναν υπολογιστή; - e-Stage.gr
May 21, 2018 Last Updated 4:28 PM, May 21, 2018

SKRILLEX - Διάσημος για να δέρνει έναν υπολογιστή;

Ποιός είπε ότι ένας DJ δεν μπορεί να αλλάξει όλο το σκεπτικό της pop μουσικής βιομηχανίας.

Ο Σόνι Τζον Μουρ, γεννημένος στις 15 Ιανουαρίου 1988, πιο γνωστός με το καλλιτεχνικό του όνομα Skrillex, είναι Αμερικανός παραγωγός ηλεκτρονικής μουσικής και τραγουδιστής - στιχουργός.Το 2004, ο Μουρ επικοινώνησε με τον Ματ Γκουντ των From First to Last, προκειμένου να παίξει ως κιθαρίστας στο ντεμπούτο άλμπουμ τους. Αφού πρώτα ταξίδεψε ως την Τζόρτζια, ο Μουρ πέρασε από μουσική ακρόαση στο τραγούδι από τρεις παραγωγούς ηχογραφήσεων, τον Ντέρικ Τόμας, τον Έρικ Ντέιλ και τον ΜακΧέιλ Μπάτλερ, και στη συνέχεια έγινε τραγουδιστής του συγκροτήματος, με τον Γκουντ να αναλαμβάνει τον ρόλο του κιθαρίστα. 

Ο Μουρ ανακοίνωσε πως είχε εγκαταλείψει τους From First to Last για να συνεχίσει solo καριέρα. Ξεκίνησε τότε προσωπική σελίδα στο δημοφιλές site κοινωνικής δικτύωσης Myspace όπου "ανέβασε" τρία demos του ("Signal", "Equinox", και "Glow Worm"). Αυτό οδήγησε στην πρώτη ζωντανή εμφάνιση του Μουρ από την εποχή που εγκατέλειψε τους From First to Last. Στις 7 Απριλίου 2007, μαζί με τον αρπίστα Κάρολ Ρόμπινς, ο Μουρ έπαιξε αρκετά νέα δικά του κομμάτια, ιδιαίτερα στον ήχο, σε έναν τοπικό χώρο όπου λάμβαναν χώρα εκθέσεις τέχνης. Μετά από μήνες κατά τους οποίους "ανέβαζε" demos μέσω του Myspace, ο Μουρ έπαιξε ζωντανά μουσική στο Team Sleep Tour με ένα συγκρότημα. Στη συγκεκριμένη περιοδεία έπαιξε επίσης ως support group των Monster in the Machine και Strata.

Το 2008, ο Μουρ ξεκίνησε καριέρα μουσικού παραγωγού και ξεκίνησε ζωντανές εμφανίσεις σε νυχτερινά κέντρα υπό το ψευδώνυμο Skrillex, στην περιοχή του Λος Άντζελες. Ο Μουρ ανέλαβε το programming και τα φωνητικά για λογαριασμό του συγκροτήματος metalcore από το Ηνωμένο Βασίλειο, Bring Me the Horizon στο τρίτο τους κατά σειρά studio album, με τίτλο There Is a Hell, Believe Me I've Seen It. There Is a Heaven, Let's Keep It a Secret. Τον Απρίλιο του 2011, το περιοδικό Spin κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το "Get Up", ένα αποκλειστικό, ολοκαίνουργιο κομμάτι από τους Korn, την παραγωγή του οποίου είχε αναλάβει ο Skrillex. Οι Korn έθεσαν το "Get Up" ελεύθερο για δωρεάν ηλεκτρονικό κατέβασμα μέσω της σελίδας τους στο Facebook. Στις 15 Απριλίου 2011, οι KoRn εμφανίστηκαν μαζί με τον Skrillex στη ζωντανή του εμφάνιση στο Coachella 2011. 

Ο Skrillex χρησιμοποιεί ανθρώπινες φωνές για να εκτελέσει τα κομμάτια του, όμως δεν είναι αυτό η βάση της μουσικής του. Σε πολλές του συνεντεύξεις έχει αναφέρει ότι θέλει να δώσει στους ανθρώπους την ευκαιρία να αφήσουν πίσω την κλασική έννοια της μουσικής και να ακούσουν κάτι καινούργιο, διαφορετικό, πιο άτσαλο και απρόσεκτο. Η μουσική του δεν έχει όρια, φυλή, πρόσωπο, ηλικία, φύλο. Ίσως και αυτήν την αντιρατσιστική συμπεριφορά να θέλει να περάσει μέσω αυτής.

Όπως και να έχει κανείς δεν μπορεί να αναιρέσει τα 50 εκατομμύρια views που έχει στο Youtube και την τεράστια του απήχηση. Ακόμα και αν δεν ακούμε τέτοια μουσική πρέπει να σεβόμαστε τον καλλιτέχνη και την επιτυχία του. Και να μην ξεχνάτε καλή ακρόαση!


Στηρίξτε μας με το like σας!!!

Ακολουθήστε μας